HC Energie Karlovy Vary

Habal zářil, junioři slaví další výhru

MHL: HC Energie Karlovy Vary - Chimik Voskresensk 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Svěřenci trenéra Mlejnka dokázali i podruhé porazit Voskresensk, a za víkend si tak připsali šest bodů. Druhý zápas střelecky režíroval Jaromír Kverka, důležitou postavou byl také brankář Vladislav Habal, který mužstvo podržel, a vychytal nulu. Další zápasy čekají juniory v úterý a ve středu, kdy doma přivítají Spartak Moskva.
MHL, 20. kolo, ne 14.10.2012, KV Arena
Karlovy Vary
Voskresensk
5:0
2:0, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 4. Kohout (Csamango), 14. Kverka (Tomeček, Flek), 25. Kverka (Tomeček), 41. Kverka, 57. Tomeček (Flek, Kverka). Rozhodčí: Sidorenko - Gerát, Suchánek. Vyloučení: 4:3, navíc Kuzněcov (MCH) 10 min. Bez využití. Diváci: 250. Střely na branku: 35:24. Vyhraná vhazování: 35:35. Průběh utkání: 5:0.
Karlovy Vary: Habal - Chalupa, Šik, Kvapil, Dvořák, Schusser, Gombár, Troška - Tomeček, Flek, Kverka, P. Novák, Jurák, Harkabus, Vrána, Csamango, Sýkora, Kohout, Piskoř, Zadražil
Voskresensk: Krylov - Rodinov, Zimin, Makljukov, D. Kuzněcov, I. Kuzněcov, Larionov, Kalin, Fomičjov - Mitrofanov, Ščegolkov, Nikonov - Krivčenko, Ignatěv, Šamolin, Lichačjov, Prochorov, Komlev, Fjodorov, Tambijev, Kasicyn

Komentář k utkání

Úvod vyšel lépe domácím, kteří si brzy dokázali vytvořit tlak, z něhož vytěžili první branku. V čase 3:04 převzal puk Martin Kohout, a bekhendem překonal gólmana. Hosté se odhodlali k několika střelám v přesilovce, Habal ale chytal pozorně. Ve 13. minutě ale unikl obráncům Ščegalkov, brankáře však svým blafákem nepřekonal. Naopak, o chvíli později si Tomeček pohrál s obráncem, a jeho střela se odrazila k Jaromíru Kverkovi, který zvýšil na 2:0. Karlovarští hráli lépe, hlavně dvojice Tomeček – Kverka si útočném pásmu dělala, co se jí zlíbilo.

Aktivita energetiků nesla ovoce i ve druhé třetině. Ve 25. minutě dostal prostor ke střele Jaromír Kverka, a Krylov pustil kotouč za svá záda. Vzápětí se před Habala dostal Krivčenko, jeho ránu ale zastavila lapačka domácího gólmana. Hosté se v průběhu druhé části přece jen zlepšili, a dostávali se časteji do útoku. Gólu se jim ale dosáhnout nepodařilo, a to hlavně díky jistým zákrokům domácího muže v masce.

Čtrnáct sekund po zahájení třetího dějství Energie znovu odskočila. Po katastrofální rozehrávce Voskresensku se k puku dostal Jaromír Kverka, a střelou o břevno zkompletoval hattrick. V početní výhodě mohl snížit Ignatěv, jeho teč ale zastavila vnější tyč. V 50. minutě se do úniku dostal Prochorov, na výborném Habalovi ale pohořel. Tři a půl minuty před koncem trefil Vojtěch Tomeček mezeru mezi betony, a stanovil konečné skóre utkání na 5:0.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Jsme spokojení, že jsme z těchto dvou domácích utkání vytěžili maximální počet bodů. Dnes rozhodla první třetina, ve které jsme získali náskok. Ten jsme si pak udržovali a hru jsme kontrolovali. Důležité také bylo, že jsme v obou utkáních našli střelce, dnes Jardu Kverku, včera Tomáše Harkabuse.

Jurij Strachov (MHK Chimik Voskresensk): Obě utkání jsme odehráli špatně, mrzí mě, že si neodvážíme ani bod. Soupeř byl ale o hodně lepší než my, takticky, pohybově i v osobních soubojích.

Fotogalerie

Související články

A team HC Energie | ne 14.10.2012

Schusser: Hráli jsme výborně v obraně