HC Energie Karlovy Vary

První tříbodové vítězství roku 2013 pro juniorku

MHL: MHK Chimik Voskresensk - HC Energie Karlovy Vary 3:4 (0:2, 1:1, 2:1)
První vítězství za tři body v kalendářním roce se pro energetiky nerodilo vůbec lehce. Vyslanci českého hokeje šli hned v první třetině na ledě Voskresensku do dvoubrankového vedení, v periodě druhé ho pak ještě o jednu branku zvýšili, ale domácí Chimik sebral všechny síly a třemi brankami zápas srovnal. V 54. minutě pak ale, necelých deset minut od vyrovnání v podání domácích, vrátil Jaromír Kverka svou trefou vedení na stranu Energie. Ta tak začala trip velmi dobře a v pátek bude chtít tříbodový zisk znovu na ledě Chimiku potvrdit.
MHL, 43. kolo, čt 17.1.2013
Voskresensk
Karlovy Vary
3:4
0:2, 1:1, 2:1
Branky a nahrávky: 31. Makljukov (Prochorov, Tambijev), 43. Gaglojev (Tambijev), 44. Krivčenko (Mitrofanov, Makljukov) - 10. Jurák (Zadražil), 13. Tomeček (Flek, Kverka), 30. Flek (Klimíček), 54. Kverka (Schusser). Rozhodčí: Ostrovskij - Oreškin, Matjuchov. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Střely na branku: 25:35. Vhazování: 31:31. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4.
Voskresensk: Rešajev - Rodionov, Kuzněcov, Makljukov, Pavelčuk, Zimin, Kalin, Fomičjov - Mitrofanov, Krivčenko, Komlev - Gaglojev, Prochorev, Tambijev - Smirnov, Ščegolkov, Lovjagin - Nikonov, Ignatjev, Šamolin - Zauzolkov
Karlovy Vary: Habal - Troška, Klimíček, Dvořák, Schusser, Šik, Matyáš, Gombár - Flek, Kverka, Tomeček - Novák, Jurák, Zadražil - Švec, Sýkora, Piskoř - Harkabus, Vrána, Kohout

Komentář k utkání

Do utkání vstoupili aktivněji domácí hokejisté, hrozil zejména domácí Krivčenko, který však nedokázal proměnit ani jednu ze svých šancí a skóre se tak měnilo na druhé straně. V 10. minutě po chybě domácí obrany vybojoval kotouč Zadražil, našel zcela volného Romana Juráka a ten už jen trefil odkrytou část Rešajevovy branky. Ve 13. minutě vedli energetici již o dvě branky, to když Vojtěch Tomeček sjel po pravé straně útočné třetiny a povedenou střelou navýšil stav zápasu. Do kabin tak odcházeli s dvoubrankovým vedením hráči Karlových Varů.

Druhá třetina začala šancemi na obou stranách, nejprve zkoušel překvapit Rešajeva Dominik Piskoř, na druhé straně opět zakončoval v utkání hodně aktivní Jegor Krivčenko. Skóre se však měnilo až v polovině třetiny, kdy přidal třetí branku Energie Jakub Flek. O chvíli později měli domácí možnost přesilové hry a tu také využili. Alexej Makljukov střelou z pravého kruhu zužitkoval souhru Prochorova s Tambijevem a vykřesal pro domácí jiskřičku naděje na zisk bodů z dnešního zápasu. Ve zbývající části druhé periody si Chimik sice nadále udržoval územní převahu, nebezpečnějšími však byly brejky v podání hostujících hokejistů.

Do třetí třetiny vstoupili domácí hokejisté pěkně zostra. Nejprve v čase 42:27 využil další přesilovou hru Vladislav Gaglojev, o minutu a půl později už bylo vyrovnáno, kdy se branky konečně dočkal nejlepší hráč Chimiku v dnešním zápase Jegor Krivčenko. Po hektickém úvodu třetí třetiny se hra v následujících minutách odehrávala především ve středním pásmu. Rozhodnutí tak přinesla až branka Jaromíra Kverky z 54. minuty, který těžil z přihrávky Schussera. Chimik poté přidal na tempu a dvě minuty před závěrečnou sirénou málem vyrovnal Krivčenko. Habal ale jeho pokus zastavil a neurodilo se ani z následného protiútoku Fleka s Kverkou. Domácí se ještě pokusili vyrovnat s jedním mužem v poli navíc, výsledkem však byla jen nastřelená tyč prázdné domácí branky Jakubem Flekem.

Související články

Preview k zápasu | út 15.1.2013

Juniory čeká ruský MHK Chimik