HC Energie Karlovy Vary

Druhý úspěch ve Voskresensku vystřelil nájezdník Klimíček

MHL: MHK Chimik - HC Energie 1:2 sn (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0) Junioři Energie vyhráli i čtvrté letošní utkání s Chimikem Voskresensk. Na ledě soupeře tentokrát sehráli vyrovnanou bitvu, kterou jako jediný úspěšný exekutor samostatných nájezdů rozhodl obránce Jiří Klimíček. Trip Energie nyní pokračuje dvojutkáním se Spartakem Moskva.
MHL, 44. kolo, pá 18.1.2013
Voskresensk
Karlovy Vary
1:2sn
0:0, 0:0, 1:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 51. Tambijev - 42. Piskoř, rozh. sam. nájezd Klimíček. Rozhodčí: Gamalej - Nikolajev, Beljakov. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Střely na branku: 36:36. Vhazování: 46:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1 - 1:2.
Voskresensk: Rešajev - Kuzněcov, Fomičjov, Rodionov, Makljukov, Zimin, Kalin, Pavelčuk - Mitrofanov, Krivčenko, Fjodorov - Gaglojev, Prochorov, Tambijev - Smirnov, Ščegolkov, Komlev - Nikonov, Ignatjev, Šamolin - Zauzolkov
Karlovy Vary: Habal - Klimíček, Troška, Dvořák, Schusser, Šik, Gombár, Chalupa - Flek, Kverka, Tomeček - Novák, Jurák, Zadražil - Švec, Sýkora, Piskoř - Harkabus, Vrána, Kohout

Komentář k utkání

Do odvety vstoupili lépe hokejisté Chimiku, jejich úvodní aktivita vyústila v šance Tambijeva s Fjodorovem, ani jeden z nich však Habala nepřekonal. V následně přesilové hře střílel Kalin, ale jeho ránu zblokoval Novák. Největší šanci energetiků měl v polovině první třetiny Jakub Flek, ve stoprocentní šanci však nedokázal trefit odkrytou branku domácích a i přes mírnou převahu domácích odcházely oba týmy do šaten za nerozhodného stavu.

Druhá třetina i díky častým vyloučením mnoho pohledného hokeje nenabídla. Za zmínku stojí snad jen jedovatá střela Fjodorova z úvodu třetiny, na druhé straně nebezpečně pálil Švec.

Do poslední části hry vlétli energetici jako vyměnění. Zadražilovu střelu ještě Rešajev chytil, po neúspěšném útočném výletu domácího obránce Rodionova, který při snaze zastavit unikajícího Piskoře ještě srazil svého spoluhráče, již inkasoval. To se psala 42. minuta a střelcem byl právě Dominik Piskoř. O chvíli později usedl na trestnou lavici David Troška, Gaglojevova rána však jen těsně minula horní tyč. O něco blíže k vyrovnání měl v další početní výhodě Mitrofanov, jeho rána postupně orazítkovala obě tyče Habalovy branky, puk však v síti neskončil. Co se nepovedlo Mitrofanovovi, zařídil v 51. minutě Kirill Tambijev, jak však kotouč dostal do branky, snad neví ani on sám. Po vyrovnávací brance se hra uklidnila, díky vyloučení hostujícího Kverky však šel Chimik do prodloužení s výhodou jednoho muže v poli.

Chimik však velkou šanci ze začátku prodloužení nevyužil, a utkání se tak dostalo až k samostatným nájezdům. V něm jako jediný uspěl hned v první sérii Jiří Klimíček, a zajistil tak Energii cenné vítězství.