HC Energie Karlovy Vary

Energie v play-out přehrála Piráty i podruhé

Piráti Chomutov - HC Energie 3:5 (2:2, 0:1, 1:2)
Hokejisté A-týmu si po dvou porážkách v nadstavbě spravili chuť a na ledě k baráži odsouzeného Chomutova získali 3 body. Extraligovou premiéru mezi muži oslavil gólem mladík Štěpán Csamango (na snímku), utkání se povedlo i dvougólovému Radimu Hruškovi.
Tipsport extraliga, OUT4, út 18.3.2014
Chomutov
Karlovy Vary
3:5
2:2, 0:1, 1:2
Branky a nahrávky: 17. Malec (D. Hruška), 18. Kubinčák (Račuk), 52. Balej (O. Kaše, Bartečko) – 5. Csamango (Tomeček), 5. R. Hruška (Zucker), 30. Zaťovič (Pohl, Buc), 56. Hruška (Dlouhý), 59. Vlach. Rozhodčí: Hodek, Šír – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 1679. Střely na branku: 24:23. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5.
Chomutov: Růžička – Jass, Malec, Krstev, Stehlík, Bartejs, Lojek – Bartečko, Svoboda, Balej – Hřebejk, Straka, D. Hruška – Šagát, Kämpf, O. Kaše – Kubinčák, Sikora, Račuk
Karlovy Vary: Řehoř – Bičánek, Rýgl, Gulaši, Kubka, Šmach, Dresler – Zaťovič, Vlach, Pohl – Dlouhý, R. Hruška, Zucker – Buc, Tomeček, Csamango

Komentář k utkání

Úvod utkání nedopadl dobře pro domácího obránce Angela Krsteva, který byl tvrdě atakován u mantinelu a zápas nedohrál. Hokejově byli aktivnější hosté a velmi brzy to také dokázali zužitkovat.

Na začátku páté minuty se po závaru před domácí brankou dostal ke kotouči Štěpán Csamango a přesnou ranou poslal hosty do vedení. O několik vteřin později to mohlo být již o dvě branky. Unikající Petr Pohl byl faulován, ale při nařízeném trestném střílení mu nevyšel bekhendový blafák.

Karlovarští ale nemuseli truchlit. Ještě v téže minutě, tedy v páté, se kotouč dostal k volnému Radimu Hruškovi, který měl před sebou odkrytou branku a bekhendem ji trefil. V dalším průběhu třetiny si ale týmy nedokázaly vytvořit vyloženou brankovou příležitost.

Na začátku 17. minuty přihrával David Hruška před bránu, kde kotouč dojel Tomáš Malec, který přesně skóroval. O sedmdesát vteřin později už bylo vyrovnáno. Od mantinelu přihrál Račuk Vojtěchu Kubinčákovi, a ten prostřelil Řehoře. Po první třetině tak byl stav vyrovnaný 2:2.

Druhá třetina se již nesla v poklidnějším tempu. Oba týmy nechtěly udělat chybu a dobře bránily modrou čáru. Hosté dostali šanci ke skórování na konci 27. minuty, kdy hráli přesilovku. Paradoxně si ale velikou šanci vytvořili Piráti. Kubinčák ujel sám na bránu, kotouč předal Josefu Strakovi, který ale trefil jen Řehoře.

Po skončení přesilovky se hosté už prosadili. Pohl ujel společně s Martinem Zaťovičem, který dobrou přihrávku přetavil v branku. Vzápětí měl dobrou šanci na vyrovnání Šagát, ale svou střelu poslal jen do betonu Řehoře.

Diváci mohli vidět i drobný pěstní souboj v podání Stehlíka a Dlouhého, za nějž byli oba kohouti potrestáni čtyřmi minutami na trestné lavici. Ve druhé třetině se již nic víc nestalo, a do kabin se tak odcházelo za stavu 2:3.

V úvodu poslední části šel Hřebejk po souboji s Gulašim hlavou na mantinel, Chomutovský buldok ale naštěstí nebyl zraněný a později v utkání pokračoval.

Velikou šanci si vytvořili Piráti ve 48. minutě. Energie špatně střídala a domácí ujeli ve třech hráčích. Po špatné přihrávce ale nakonec ani nevypálili na bránu. O čtyři minuty později však Piráti již skórovali. Jozef Balej dostal dobrou přihrávku a z pravého kruhu prostřelil Řehoře.

Zdálo se, že utkání dospěje do prodloužení, ale hosté byli proti. Radim Hruška ujel společně s Dlouhým, od kterého dostal dobrou přihrávku, a prostřelil Růžičku mezi lapačkou a betonem.

Piráti se v závěru tlačili do útoku a k vyrovnání jim měla pomoci i hra bez brankáře. Jenže té využil Roman Vlach který od vlastní modré čáry trefil odkrytou klec. Karlovy Vary tak vyhrály 5:3.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov): Toto utkání jsme chtěli i přes nepříznivý začátek vyhrát. Víc šancí jsme si ani nemohli představit, ale vyšli jsme naprázdno. Bylo perfektní, že jsme se přes špatný začátek přenesli a měli jsme pohyb. Nakonec nás položila jedna neuvěřitelně hloupá chyba, která nás přivedla do stavu, kdy to znovu musíme dohánět v powerplay. Nálada i přes prohru je ale lepší, než byla před třemi týdny. Už ale chceme urvat nějaké vítězství. Děkujeme divákům, kteří stále chodí a povzbuzují nás. V baráži je budeme potřebovat.

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Zápas se hrál v poměrně vysokém tempu. Předvedli jsme výborný začátek, za stavu 2:3 jsme se zápas snažili spíše kontrolovat, bohužel soupeř vždycky srovnal. Rozhodlo naše přečíslení dva na jednoho, kde jsme šli znovu do vedení a tentokrát jsme náskok udrželi. Sice už vlastně o nic nehrajeme, ale klukům patří pochvala za jejich přístup.

Související články

Preview k zápasu | po 17.3.2014

Zvítězí Energie na chomutovském ledě?