HC Energie Karlovy Vary

Spartak otočil první osmifinálové utkání a vede sérii

MHL: MHK Spartak Moskva - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
První osmifinálový duel na ledě Spartaku energetikům nevyšel. Podařilo se jim sice vstřelit první branku chvíli držet těsný náskok, poté ale soupeř zahájil obrat, který završil gólem do prázdné branky. To vše navzdory střelecké převaze Vlčí smečky. Druhý zápas série sehrají celky v pátek od 14:00 českého času v Moskvě.
MHL, OF1, čt 13.3.2014
Spartak Moskva
Karlovy Vary
3:1
0:0, 1:1, 2:0
Branky a nahrávky: 37. Děmidov (Vorobjov, Pavljukov), 58. Několenko A. (Pavljukov, Kučerkov), 60. Chacej (Pešechonov) – 32. Koblasa (Flek, Vrána). Rozhodčí: Šalagin, Nikolajev – Zibinin, Gordijenko. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Střely na branku: 12:22. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Spartak Moskva: Šestjorkin – I. Několenko, Sorokin, Kozlovskij, Kulik, Jermakov, Děmidov, Solovjov, Ablajev – Pešechonov, Chacej, Krutikov – Lapšov, Kučerkov, Medvěděv – A. Několenko, Vorobjov, Pavljukov – Tkačuk, Boldin, Ipatov
Karlovy Vary: Honzík – Kvapil, Troška, Dvořák, Šafář, Šimek, Vrána – Flek, Vachovec, Koblasa – Harkabus, Zadražil, Tomeček – Beránek, Gorčík, Kohout – Gríger, Fronk

Komentář k utkání

V úvodní třetině celé osmifinálové série se oba celky snažily hlavně neinkasovat. A vstřelit vytoužený a veledůležitý první gól se jim v ní nepodařilo. Hrál se velmi opatrný hokej, kdy oba celky spíš úspěšněji bránily, než aby si vytvářely větší šance. Oběma týmům se dostalo jedné přesilové hry, kterou nedokázaly zužitkovat. Perioda skončila přesně tak, jak začala, tudíž za vyrovnaného stavu 0:0.

Do prostřední části utkání lépe vkročili Západočeši, kteří byli mírně aktivnější. Hned z kraje periody se do velké šance dostal Jakub Flek, který stojíc tváří tvář před gólmanem, nedokázal najít přesnou dráhu, po které by kotouč vyslal za záda Šestjorkina. I domácí se dostávali do šancí, ale ne až tak nebezpečných. Zhruba po polovině utkání se dokázal konečně prosadit první hráč. Snažení hokejistů Energie zužitkoval přesně mířenou střelou Petr Koblasa. Chvíli na to však soupeř dokázal využít přesilové hry, kterou mu nabídl Martin Kohout. Moskevští Honzíka několikrát otestovali a poté oslabení energetiků ukončil Nikolaj Děmidov. Hosté pak měli ještě před koncem třetiny obrovskou šanci. Šestjorkin si ale s nebezpečným Zadražilem poradil a do šaten se odcházelo opět za vyrovnaného stavu.

Do třetí periody naskočili s větší chutí domácí. Čím víc se blížil konec základní části, tím více se snažili ohrozit Honzíkovu branku. Dokonce i ve vlastním oslabení se dokázali dostat do dvou velkých šancí, které jen se štěstím pro Vlčí smečku neskončily vsítěním druhého gólu Spartaku. Nakonec se však ruský celek z hlavního města dočkal. Dvě a půl minuty před koncem utkání dostal domácí poprvé v utkání do vedení Archip Několenko. Jeho gól se později ukázal být tím vítězným. Minutu a půl před koncem ještě požádal trenér Mariška o oddechový čas, po jehož ukončení brankář Honzík zůstal na střídačce. Poslední gól utkání vstřelil třináct sekund před závěrečnou sirénou do prázdné branky Arsenij Chacej. Spartak vyhrál první utkání na svém ledě 3:1 a dostává se v sérii do vedení.

Sestřih utkání

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Dnes jsme odehráli úplně jiné utkání play-off než v předchozí sérii. Bylo k vidění velmi kvalitní utkání z obou stran plné ofenzivních akcí. Naši hráči nastoupili do utkání velmi dobře a po celé utkání jsme byli více než vyrovnaným soupeřem pro hvězdami nabité mužstvo Spartaku se zkušenostmi z KHL. Po rychlém přečíslení jsme se dostali do vedení, o které jsme přišli ve využité přesilové hře, po velice přísném vyloučení. Poté jsme si vypracovali několik slibných příležitostí, ale bohužel jsme je nedokázali využít. Tři minuty před koncem jsme nevyhodili v souboji kotouč ze třetiny a následně jsme dostali nešťastný gol, na který jsme již nedokázali odpovědět. V závěrečné power-play jsme ještě jednou ohrozili domácí branku, ale po zrátě kotouče jsme dostali poslední branku. Sehráli jsme velmi vyrovnanou partii, dnes bohužel se špatným koncem pro nás, ale hráči si dokázali, že s tímto soupeřem můžeme hrát vyrovnanou partii a zítra se určitě popereme o alespoň jedno vítězství z tohoto tripu a uděláme pro něj všechno, co můžeme.

Související články