HC Energie Karlovy Vary

Junioři padli a v play-off znovu prohrávají 0:2

MHL: MHK Spartak Moskva - HC Energie 2:1p (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Junioři v osmifinále play-off prožívají nepříjemné déjá vu a po prohře v druhém venkovním zápase opět stojí na pokraji vyřazení. Spartak byl tentokrát střelecky aktivnější, energetici však se soupeřem dlouho drželi vyrovnané skóre. Jejich snažení nakonec v prodloužení ukončil Několenko. Západočeši se tak musí znovu pokusit o velký obrat. Začít musí v domácím zápase, jenž je na programu v pondělí od 18:00.
MHL, OF2, pá 14.3.2014
Spartak Moskva
Karlovy Vary
2:1p
1:1, 0:0, 0:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 12. Krutikov (Kulik, Chacej), 64. Několenko I. – 16. Vachutka (Dvořák). Rozhodčí: Gordijenko, Zibinin – Solncev, Žuravljov. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 31:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Spartak Moskva: Šestjorkin – Kozlovskij, Kulik, Několenko I., Sorokin, Jermakov, Děmidov, Solovjov, Ablajev – Vorobjov, Chacej, Krutikov – Lapšov, Pešechonov, Medvěděv – Několenko A., Kučerkov, Pavljukov – Klečkin, Boldin, Ipatov.
Karlovy Vary: Honzík – Kvapil, Dvořák, Troška, Šafář, Šimek, Vrána – Harkabus, Zadražil, Tomeček – Flek, Vachovec, Koblasa – Gorčík, Vachutka, Kohout – Beránek, Fronk.

Komentář k utkání

Do prvních vteřin zápasu aktivněji vstoupil celek domácích. Spartak měl jednu šanci za druhou. Energetici se k nějaké větší akci dostali až v početní výhodě po vyloučení Kulika. Tomáš Harkabus v ní po jednom ze svých pokusů dokonce rozezvučil tyčku svatyně domácích. Poté se ale do hry opět dostali moskevští hráči. První gól padl až po polovině první třetiny, když se v přesilové hře po faulu Vrány dokázal prosadit Jevgenij Krutikov. Ke vsítění této branky, která poslala domácí do vedení, mu pomohli asistencemi Kulik a Chacej. Netrvalo však dlouho a i branka na opačné straně byla pokořena. Tomáš Dvořák si skvěle porozuměl s Danielem Vachutkou a druhý jmenovaný se postaral o vyrovnání. K dobré šanci se ještě v závěru třetiny dostal velmi aktivní Kutikov, ale neproměnil. Z první třetiny celky tedy vyvázly bez jakékoli gólové ztráty na soupeře.

K více zakončení se zpočátku druhé třetiny dostávali opět hosté. Dost často zkoušeli své štěstí od modré čáry, ale do daleko nebezpečnější šance se dostal na druhé straně Gorčík, která tváří tvář před gólmanem neuspěl. K vidění byla po celé dějství druhé, ale i již zmiňované první třetiny řádka tvrdých zákroků, které často končily vyloučením hráče. Avšak ani početné množství výhody oslabeného soupeře k úspěšnému zakončení gólové akce nevedlo.

Ve třetí části se opět prosazoval hlavně Sprartak, jehož střelecké pokusy, převážně od modré čáry, Honzíkovi pěkně zatápěly. Ve třiapadesáté minutě zápasu se Západočeši dostali do nepříjemností, když byl vyloučen Vachovec. Domácí v přesilovce okupovali útočné pásmo a Honzíkova brána byla zasypávána střelami. Nakonec ale Vlčí smečka oslabení přežila a za stavu 1:1 se pokračovalo i nadále. I poté byl ruský soupeř velmi nepříjemný. Brankář Honzík si ale skvěle poradil se všemi pokusy domácích a rozuzlení muselo přijít až po základní hrací době.

Úvodní sekundy desetiminutového prodloužení nabídly pouze vysoce opatrnou hru z obou stran, nikdo se do útoku bezhlavě nevrhal. Ale na začátku 64. minuty zápas ukončil Ilja Několenko. Jeho gól poslal Spartak do dvouzápasového vedení a energetici odcházejí z hřiště opět smutně.

Sestřih utkání

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Hned v úvodu bych chtěl hráče pochválit za práci, kterou zde odvedli v dnešním zápase. Od začátku jsme čelili velké ofenzivní síle domácích, ale dobrou týmovou hrou jsme je nepouštěli do žádných vyložených šancí. A když už se nějaká šance objevila, podržel nás gólman Honzík. Spartak se ujal vedení po využité přesilové hře, ty v dnešním zápase hrály klíčovou roli. Nám se podařilo po dobrém tlaku v útočném pásmu vyrovnat a následně jsme hráli přesilovku 5-3. Nesehráli jsme jí špatně ale nedokázali jsme dorazit odražené puky, a když jsme sehráli dobrou kombinaci, tak Vachovec na modré čáře smolně zlomil hůl. Domácí se nakonec s velkou mírou obětavosti dokázali ubránit. V závěru zápasu domácí stáhli hru na první dvě formace a vypracovali si několik dobrých příležitostí. Závěr zápasu nás stál hodně sil, a možná ty nám částečně chyběly v závěrečném prodloužení, které rozhodl domácí obránce skvělou individuální akcí přes celé hřiště. Náš tým do poslední chvíle bojoval ze všech sil o vítězství, pro které jsme si sem jeli, ale bohužel domácí dnes měli více štěstí a výborně chytajícího golmana. Pevně věřím, že štěstí se k nám vrátí v domácích zápasech, a že nás opět přijde podpořit velké množství skvělých diváků, kterým mohu slíbit, že doma uděláme pro obrat série maximum.