HC Energie Karlovy Vary

Junioři zdolali lídra konference, lokomotivu z Jaroslavle


HC Energie Karlovy Vary - Loko Jaroslavl 4:3 (1:2, 3:0, 0:1)
Domácí junioři se v pondělí postavili proti nejlepšímu týmu západní konference. Jaroslavl měla na svém kontě zatím pouze čtyři porážky. Energie ale po výborném výkonu ve druhé třetině dokázala ubojovat jednobrankový náskok a odnesla si cenný skalp ruského soupeře.
MHL, 23. kolo, po 10.11.2014
Karlovy Vary
Jaroslavl
4:3
1:2, 3:0, 0:1
Branky a nahrávky: 16. Táborský (Gorčík), 29. Gríger (Dvořák), 34. Harkabus (Šimek, Gríger), 37. Rubeš (Weinhold) – 5. Mokšancev (Krikuněnko), 14. Jurtajkin (Alexejev, Krikuněnko), 48. Ryžkov (Manuchov). Rozhodčí: Prokuratov – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:1 Využití: 0:2. Diváci: 300. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:3.
Karlovy Vary: Fučík – Vaněk, Dvořák, Šafář, Weinhold, Michálek, Šimek, Běhal – Osmík, Beránek, Gríger, Táborský "C", Orság, Harkabus, Kohout, Vrána, Gorčík, Hroch, Zadražil "A", Rubeš
Jaroslavl: Maxim Sidorov – Michail Sidorov, Jelenin, Cvetkov, Chisamutdinov, Čerepanov "C", Manuchov, Turčaninov, Meljakov – Lukagin, Alexejev, Kononov – Denisenko, Iljenko "A", Jurtajkin – Gorškov, Čvančikov, Krikuněnko – Kolonistov, Ryžkov, Mokšancev

Komentář k utkání

První třetina pondělního utkání začala ve vysokém tempu. Na první branku se čekalo pouze pět minut. Jaroslavl šla po krásné akci, kterou zakončil Alexandr Mokšancev, do jednobrankového vedení. Dlouho se také nevylučovalo. Hrál se velice pohledný a hlavně čistý hokej. První vyloučení přišlo až ve třinácté minutě, když na trestnou lavici usedl Gorčík a ruský celek nezaváhal. Danil Jurtajkin dostal do mezikruží přesný pas a střelou z první překonal Fučíka. Domácí borci na sebe nenechali dlouho čekat a o dvě minuty později se po rychlém protiútoku prosadil Oto Táborský a snížil na rozdíl jedné branky. Zbytek třetiny byli lepší hosté a šanci zvýšit náskok dostal Kononov, ale přes Fučíka kotouč nedokázal procpat. Více se již nestalo a do kabin se odcházelo za stavu 2:1 pro Jaroslavl.

Druhá třetina patřila Energii. V úvodu druhé třetiny to vypadalo na úpadek tempa hry, ale ve třicáté minutě se ozval David Gríger, který pohotově dorazil kotouč za ruského golmana. I nadále energetici tlačili svého soupeře, což vyústilo ve vedoucí branku. Tu musel rozhodčí potvrdit až po zhlédnutí videa a Tomáš Harkabus si tak připsal další branku na svůj střelecký účet a potvrdil vedoucí pozici kanonýra celé MHL. Neuběhly ani tři minuty a fantastický obrat dokonal Tomáš Rubeš, který na poslední chvíli zasunul puk za Sidorova. Druhá část tedy jasně patřila energetikům, kteří šli po čtyřiceti minutách do šatny s dvoubrankovým náskokem.

Třetí perioda již toho příliš nenabídla. Ruský celek sice tlačil a měl několik šancí na vstřelení kontaktní branky, ale to se podařilo pouze Maximu Ryžkovi, který o tyčku propasíroval kotouč za bezmocného Fučíka. Více už toho ale Jaroslavl nezmohla. I v závěrečné power play se domácí ubránili, a tak odcházeli z tohoto utkání se třemi body a cenným skalpem vedoucího týmu západní konference.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Jsme rádi, že jsme utkání s takhle těžkým soupeřem zvládli, lídr soutěže se každý den neporáží. Do utkání jsme nevstoupili dobře, prvních deset minut jsme měli špatnou organizaci hry, pak jsme ji změnili a od té doby jsme převzali otěže zápasu. Ve druhé třetině jsme podali asi nejlepší výkon v této sezoně, tam jsme vstřelili tři výborně branky, splnili jsme to, co jsme chtěli hrát. Ve třetí třetině jsme zápas udrželi, několika zákroky nás podržel brankář. Naším hráčům dnes patří velký dík. Zítra se pokusíme o stejnou hru, musíme soupeře dostat pod tlak, on pak bude chybovat a my to musíme využít.

Fotogalerie