HC Energie Karlovy Vary

Energie nedosáhla na první body ani v Brně

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Energii vstup do sezony zatím příliš nevychází, ale při třetím pokusu v získání prvních bodů byla zatím vytouženému cíli asi nejblíže. Na stadionu Komety sice ani jednou nevedla, ale dvakrát se ji podařilo vyrovnat a ze začátku třetí třetiny byla za vyrovnaného stavu ve velmi nadějné pozici. Poté však domácí poprvé utekli soupeři na rozdíl dvou branek a Karlovy Vary se už do utkání vrátit nedokázaly.
Tipsport extraliga, 3. kolo, pá 18.9.2015
Kometa Brno
Karlovy Vary
4:2
1:1, 1:1, 2:0
Branky a nahrávky: 3. Vondráček (Ptáček, Koreis), 37. Kováčik (Hanzlík, V. Němec), 45. V. Němec (Ostřížek, J. Hruška), 47. Kováčik (Káňa) – 7. Haščák (Rohan, Bartek), 37. Vachovec. Rozhodčí: Polák, Hodek – Hlavatý, Skopal. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 7418. Střely na branku: 23:19. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.
Kometa Brno: Čiliak – Ptáček, Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Malec – V. Němec, J. Hruška, Ostřížek – H. Zohorna, Čermák (C), Káňa – T. Vondráček, Koreis, Burian – Honejsek, Mrázek, Raška. Trenér: Alois Hadamczik.
Karlovy Vary: Závorka – Bičánek, Benák, Sičák, Harant, Gulaši, Deyl, Weinhold – T. Rachůnek, Marosz, Duda (C) – Rohan, Haščák, Bartek – Vachovec, Zadražil, Tomeček – Gorčík, Kverka, D. Hruška. Trenér: Karel Mlejnek.

Komentář k utkání

První třetina začala podle brněnských not. Běžela třetí minuta a domácí publikum se mohlo poprvé radovat. Tomáš Vondráček se nacpal před Závorkovu klec a po střele Ptáčka protečoval puk za jeho záda – 1:0. Následně mohlo být pro hosty ještě hůř, Němec však svou samostatnou akci nedotáhl do zdárného konce. A tak udeřily Vary. Početní výhodu sice nevyužily, o pár chvil později však překonal Čiliaka zcela volný Marcel Haščák, jenž dostal až přespříliš volného prostoru – 1:1.

Od té doby se hrál vcelku vyrovnaný hokej, šance měly oba týmy. I druhé dějství nabídlo urputnou bitvu, kterou odstartoval svou šancí Hynek Zohorna, jeho střela ale orazítkovala tyč. V polovině utkání přežily Vary obrovskou možnost Ostřížka, kterému servíroval puk Kuboš, Závorka však stáhl závoru. Brankář Energie nechytal vůbec špatně, ale v sedmatřicáté minutě si vybral slabší chvilku. Pumelici vyslal Jozef Kováčik, hostujícímu gólmanovi přeskočil touš hokejku a skončil v kleci – 2:1.

Radost Kometě vydržela pouhých jednačtyřicet vteřin. Michal Vachovec si našel odražený puk mezi kruhy a bleskurychle vyrovnal – 2:2. Před třetí třetinou byly šance obou celků vyrovnané, ani jeden neměl výraznější převahu. Rozhodla poslední perioda, v 45. minutě se ocitl před bránou Vojtěch Němec a jeho důraz slavil úspěch - 3:2.

Šikovný forvard tímto zlomil odpor houževnatého soka, který navíc inkasoval ještě jeden direkt. Přesnou ránu vyslal muž zápasu Jozef Kováčik, jehož druhý gól znamenal definitivní pojistku ve výsledku. Kometa tak podruhé před domácím publikem dokráčela ke třem bodům, byť to snadné v žádném případě neměla.

Ohlasy trenérů

Alois Hadamczik (HC Kometa Brno): Vary tady hrály vyrovnaný hokej už v loňské sezóně. Viděl jsem sestřih jejich letošních zápasů a bylo jasné, že budou nepříjemní a urputní, což se také ukázalo. Inkasovali jsme po hrubých chybách v obraně, to se nám nesmí stávat. Bohužel se zranil Čermák a Hynek Zohorna není také zcela v pořádku, museli jsme tak stáhnout hru na tři lajny. Musím ocenit výkon mladého útoku Raška, Mrázek, Honejsek a také dvě branky Jozefa Kováčika, který dobře pracuje na modré čáře a jeho silnou stránkou je střelba.

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Odehráli jsme s kvalitním soupeřem dobré a vyrovnané utkání. Bylo nám jasné, že rozhodne třetí třetina a třeba jedna drobná chyba. Také se tak stalo. V naší hře jsme mohli vidět pozitiva, od kterých se můžeme odrazit, nicméně jsme bez bodu. Bylo to zkrátka o chybě nebo jedné standardce. Kometa šance využila a bere tři body.

Související články