HC Energie Karlovy Vary

Energie zaskočila Třinec, Oremus poprvé vítězný

HC Oceláři Třinec - HC Energie 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Po debaklu v derby předvedla Energie na třinecké půdě zcela odlišnou tvář a pod trenérem Oremusem získala první tříbodové vítězství. Karlovarští byli pozorní v obraně, nepouštěli hvězdy Ocelářů do velkých šancí a sami naopak byli v koncovce efektivní. Branky vítězů vstřelili Marosz, Gulaši a Zadražil.
Tipsport extraliga, 15. kolo, pá 30.10.2015
Oceláři Třinec
Karlovy Vary
2:3
0:1, 1:2, 1:0
Branky a nahrávky: 29. Rákos (Hrabal), 49. Adamský (Polanský) – 8. Marosz (Rachůnek), 32. Gulaši (Rachůnek, Marosz), 36. Zadražil (Harkabus, Dvořák). Rozhodčí: Robin Šír, Oldřich Hejduk – Miroslav Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 4833. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.
Oceláři Třinec: Hamerlík – Roth, Klesla (C), Nosek, Linhart, Hrabal, M. Doudera, L. Doudera – Kopecký, Klepiš, Dravecký – Irgl, Polanský (A), Adamský – Hrňa, Plíhal, Orsava – Rákos, Matuš, Meidl
Karlovy Vary: Závorka – Bičánek (C), J. Tomeček, Sičák (A), Gulaši, Dvořák, Harant, Benák – T. Rachůnek, Marusz, Huna – Vachovec (A), Bulík, Koblasa – Harkabus, Zadražil, Kohout – Rohan, Osmík, Gorčík.

Komentář k utkání

Oceláři do zápasu vstoupili velmi aktivně. Adamský mohl hned z první akce zužitkovat milimetrovou Irglovu příhru, ale bekhedem v samostatném zakončení netrefil bránu. Západočeši ale také potřebovali bodovat a na první šanci domácích rychle odpověděli.

Odchovanec Třince v barvách Varů Rostislav Marosz stál v dobré pozici, odkud po Rachůnkově příhře oteveřel skóre. Oceláři mohli srovnat hned z protiakce, ale Roth nastřelil pouze tyč.

Následnou velkou šanci Adamského, který byl v jasné gólové příležitosti, pak zlikvidoval neskutečným zákrokem gólman hostů Závorka. Ani jeho kolega Hamerlík na druhé straně kluziště se nenudil – Huna si dobře pokryl kotouč a pálil z nebezpečného místa, ale domácí gólman si poradil.

Na začátku druhé periody se ve vlastním oslabení ujal ofenzivního manévru hostující Gorčík, který zkusil z pravé strany překvapit Hamerlíka, ale skórovat se mu nepovedlo.

Zhruba v polovině zápasu se Oceláři dočkali vyrovnání. Daniel Rákos se blýskl chirurgicky přesnou střelou z vrcholu kruhů přímo do pravého horního rohu a Závorka s tím již nemohl nic dělat.

Jenže vedení domácímu celku moc dlouho nevydrželo. Již po třech minutách byly Vary opět ve vedení, a to zásluhou Michala Gulašiho, který na modré čáře přijal Rachůnkův pas a vyslal na domácí bránu prudkou střelu, která skončila až za zády bezmocného Hamerlíka.

Aby toho pro domácí nebylo málo, za další čtyři minuty hosté vedli již o dvě branky. Hrdinou Západočechů byl v ten moment Matěj Zadražil, který předvedl hokejovou parádu, obtočil se za brankou a umístil kotouč zpoza brány do míst, kam se Hamerlík nestihl přesunout.

Nepříznivý stav se domácí snažili zvrátit všemi silami, štěstí se na ně usmálo až v devětačtyřicáté minutě. Spolupráce Polanského s dobře najetým Martinem Adamským přinesla úspěch v podobě kontaktní branky.

Vstřelenou brankou oživená hra Třince pak málem vyústila ve vyrovnání skóre na začátku jednapadesáté minuty. David Nosek ale po vyhraném buly napálil pouze tyč Závorkovy klece.

Vary pak ve zbývajícím čase vrhly všechny síly do defenzívy, soupeř se jen těžko prokousával k nějaké vážnější příležitosti. Oceláři v závěru ještě zkusili hru bez brankáře, ale ke změně skóre to již nevedlo, což znamená, že Vary si odvážejí plný bodový zisk.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Nebudu nic nalhávat, dnes jsme chtěli vyhrát a získat body. Výkon z naší strany byl velmi zatažený, chyběla větší dravost dostávat se k dorážkám. Všechny střely, které šly na hostující branku, byly od modré čáry nebo z rohu kluziště, chyběl nám tlak do brány. Nevyšly nám také přesilovky. Mužstvo velmi chtělo zvítězit, to nás táhlo dolů. Dnešní výkon je pro nás zklamáním. V neděli nás čeká těžký duel ve Zlíně, připravíme se co nejlépe, abychom podali dobrý výkon.

Peter Oremus (HC Energie Karlovy Vary): V situaci, v jaké se momentálně nacházíme, je pro nás každá výhra velmi důležitá. Na zápas jsme se velmi zodpovědně připravovali, kluci dřeli po celou dobu. Výhra přišla, před reprezentační pauzou velmi těší. V neděli nás ještě čeká duel s Kometou, určitě se popereme o další body.

Související články