HC Energie Karlovy Vary

Energie porazila Třinec a přerušila šňůru domácích proher

ELH: HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Po páteční výhře nad Plzní přivítali energetici doma Třinec a opět předvedli výborný výkon. Během zápasu si vytvořili několik šancí, jednu z toho proměnili. Vzadu mohli nechat energetici trochu otevřená dvířka, jelikož skvělý výkon předvedl brankář Závorka. Po trefě Tomáše Rohana a pojišťovací brance Václava Skuhravého tak Energie bere tři body.
Tipsport extraliga, 28. kolo, ne 13.12.2015
Karlovy Vary
Oceláři Třinec
2:0
1:0, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 19. Bartek (Redlihs, Gulaši), 60. Skuhravý (Vachovec). Rozhodčí: Roman Svoboda, Oldřich Hejduk – Tomáš Brejcha, Libor Suchánek. Vyloučení: 8:7. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:1 Diváci: 2714. Střely na branku: 22:34. Průběh utkání: 2:0.
Karlovy Vary: Závorka – Bičánek (C), Dvořák, Sičák, Redlihs, Gulaši, Benák, Tomeček – Rachůnek, Marosz, Huna – Rohan, Kůs, Bartek – Vachovec, Skuhravý, Koblasa – Gorčík, Osmík, Harkabus
Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Nosek, Galvas, Roth, Doudera, Hrabal, Slovák – Dravecký, Kopecký, Irgl – Adamský, Plíhal, Rákos – Žejdl, Polanský, Jašek – Matuš, Káňa, Luka

Komentář k utkání

S trochu pozměněnou sestavou oproti páteční výhře na ledě Plzně nastoupili energetici k zápasu s Oceláři. Martina Kohouta nahradil pro toto utkání v sestavě Václav Skuhravý, oblíbenec publika, který má v Karlových Varech zařízené střídavé starty z prvoligového Kladna. Úplně první minuty samotného zápasu působily trochu nudně, hra se ale během chvíle rozjela a rázem se fanoušci dočkali poměrně divoké hry. Možnost otevřít skóre zápasu dostali domácí po pěti minutách, kdy měli k dispozici přesilovou hru. V té se sice snažili hodně pálit, většina střel ale končila mimo Hrubcovu branku. S narůstajícím časem přicházely šance energetiků, do jedné z nich se dostala dvojice mladíků. Po Harkabusově střele se před bránou tlačil k dorážce Osmík, jen těsně se mu ale nepodařilo trefit kotouč. Necelé dvě minuty před koncem první části přišla chyba v obraně Třince, Martin Bartek od mantinelu nahodil puk před bránu, kde se ho snažil trefit Tomáš Rohan, nakonec se ale puk za Hrubce odrazil od obránce Žejdla.

Druhá perioda se nesla zpočátku v trochu jiném tempu. Třinec se snažil tlačit do zakončení, na brankáře Závorku vyslal mnoho střel, také měl v polovině zápasu již 24 výborných zákroků. Fanouškům se musel líbit výkon karlovarských hráčů, svůj už vysoký standard předváděl Michal Vachovec, který nevypustil jediný souboj, časem přidal i více. Nelíbilo se mu počínání třineckého Jaška u domácí branky, a tak mu to vysvětlil názorně pěstmi, věkem ještě junior neměl moc šancí. Michal Gulaši hrál obdobně, navázal na dobrý výkon z Plzně, a diváci ho tak mohli konečně sledovat tak, jak si ho zde pamatují. Ačkoliv Třinec vyprodukoval veliké množství střel na bránu, tak byli domácí o něco lepší. Když se do akce dostali, tak vždy byla pro Oceláře nebezpečná. Jediné, co se domácím nedařilo, byly opět přesilové hry. V jedné z těch domácích Oceláři perfektně dostali domácí pod tlak a Tomáš Slovák prověřil Závorkovu pozornost, ten ale i díky dobrému zákroku stále držel čisté konto.

O přestávce v kabině Ocelářů asi moc ticho nebylo, do třetí třetiny totiž vstoupil poněkud jiný tým. Prvních sedm minut patřilo právě hostům, kteří energetiky dostali pod trvalý a silný tlak. Během té doby si ale Třinec nevytvořil žádnou výraznější šanci, na branku šly možná tak dvě střely. Domácím poté stačila jedna akce, aby ohrozili Hrubce, Bartek s Rohanem v útočném pásmu zamotali hlavy obráncům, z čehož pramenila dobrá střela karlovarského snipera, ten ale touto akcí nenavázal na páteční brankové hody. Hra se dost vyostřila, domácí urputně bránili jednobrankový náskok, Třinec se stále snažil vyrovnat, srážely ho ale zbytečné chyby.

Příležitostí měl ale dost, domácí hráli dost nedisciplinovaně a nechali se vylučovat. Ani jednu z nabízených početních výhod ale nevyužili. Čtyři minuty před koncem navíc vysokou holí zahrál Adamský a s Třincem to nevypadalo vůbec dobře. Energetici se poté ale opět nechali vyloučit, dokonce hned dvakrát, a Třinec tak měl ideální příležitost na vyrovnání, kterou navíc znásobil odvoláním brankářem. Ačkoliv se Oceláři snažili, domácí padali do střel a brankář Závorka všechny puky lapal. Deset vteřin před koncem pak Václav Skuhravý ukořistil puk v obranném pásmu a přes celé hřiště trefil odkrytou branku. Energetici tak navázali na dobrý výkon z Plzně, naopak Oceláři pokračují ve špatných výkonech a dále se propadají tabulkou.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Naposledy jsme doma bodovali před měsícem, takže jsme rád, že jsme po dlouhé době body z venku potvrdili v domácím prostředí. Věřím, že jsme divákům dali malý dárek pod stromeček a snad si je zase trochu naklonili na svou stranu. Václava Skuhravého jsem zažil loni a už od dnešního rána, když přišel do kabiny, jsem si byl jistý, že pro naše mužstvo bude impulsem. Pokud ho Kladno uvolní na nějaký další zápas, budeme jedině rádi.

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): S výsledkem jsme nespokojení, přijeli jsme sem vyhrát nebo alespoň bodovat. Myslím, že jsme byli aktivnějším týmem a prohráli jsme trochu nešťastně. Výkon byl podle našich představ, bez gólu se však vyhrát nedá.

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | so 12.12.2015

Naposledy před Vánoci na hokej, na Třinec!