HC Energie Karlovy Vary

Kohoutům stačily v KV Areně dva zásahy ve třetí třetině

HC Energie - HC Olomouc 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Po úspěšném pátečním výjezdu do Zlína se Energie vrátila zpět před domácí fanoušky k utkání dvaadvacátého kola proti Olomouci, které zároveň v přímém přenosu vysílala ČT4. V tom měla Energie dlouhou dobu navrch, ale na branku si museli diváci dlouho počkat. Nakonec se skóre otevřelo až v sedmadvacáté minutě, když v přesilové hře doklepl puk do branky Bartek. Hosté ale dokázali na začátku třetí třetiny vyrovnat, a ve zbytku poslední dvacetiminutovky, se tak hrálo o vše. Navrch měla především v závěru jednoznačně Energie, ale trefila se už pouze Olomouc, která tak těsně před koncem utkání otočila a ukořistila všechny body.
Tipsport extraliga, 22. (ČT), ne 22.11.2015
Karlovy Vary
Olomouc
1:2
0:0, 1:0, 0:2
Branky a nahrávky: 27. Bartek (Gulaši, Bulík) – 42. Vodný (Eberle, Ondrušek), 58. Kafka (Mikúš, Zeman). Rozhodčí: Pavlovič, Pešina – Hynek, Belko. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 3164. Střely na branku: 35:27. Zblokované střely: 10:5. Hity: 20:14. Vhazování: 30:22. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Karlovy Vary: Závorka – Bičánek (C), J. Tomeček, Sičák (A), Benák, Gulaši, Dvořák, Rodney – Rachůnek, Marosz, Huna – Vachovec (A), Bulík, Bartek – Koblasa, Kůs, Harkabus – Rohan, Osmík, Gorčík.
Olomouc: Konrád – Rašner, Houdek, Jaroměřský, Valenta, Staněk, Ondrušek (A) – Laš (A), Kontek (C), Buc – Mikúš, Zeman, Kafka – Vodný, Řípa, Eberle – Holec, Herman, Matai – Kucharczyk.

Komentář k utkání

Do utkání naskočila svižněji Energie, která soupeře přehrávala a brankář Konrád musel být stále ve střehu. Olomouc se prakticky k žádným větším šancím nedostávala a vše zajímavé, co se na ledě dělo, měl pod palcem domácí celek. Především první útočná karlovarská formace byla na ledě hodně vidět a neustále se tlačila do branky. Už chvíli po úvodním vhazování mohl otevírat skóre Kůs, ale nedosáhl v dobré pozici na projíždějící kotouč. A své další šance by mohli pak dlouho počítat Rachůnek, nebo třeba Huna, ve velmi dobré pozici byl ale také v jednu chvíli Rodney, ale jeho tvrdý pokus z mezikruží si Konrád ohlídal. Kohouti měli větší šanci až v závěru třetiny, když asi dvacet sekund před koncem mohl poslat hosty do vedení nehlídaný Adam Kohout, který ale svou pohotovou střelou našel pouze brankáře Závorku.

Ani ve druhé třetině se dlouho střelecky nedařilo. Do hry se začala více dostávat i Olomouc a domácí se museli více zaměřit také na defenzivu. Ale poté vystavili soupeře nebezpečnému tlaku a byla jim nabídnuta početní výhoda. V té se domácí dlouho ke střele nedostávali, ale nakonec vypálil z kruhu Gulaši a kotouč odražený od brankáře do prázdné brány jen uklidil Martin Bartek. A od té doby měla Energie opět výrazně více ze hry. V navýšení už však svou převahu přetavit ve druhé třetině nedokázala a v závěru se navíc musela opět chvíli bránit, ale když svou velkou šanci z protiútoku nevyužil ani Buc ve skvělé pozici, muselo se do šaten odcházet za jednobrankového vedení Západočechů.

Oba týmy začaly první třetinu opatrněji, ale bylo evidentní, že hosty trochu poháněla nutnost vyrovnání, a tak byli maličko aktivnější, což přineslo své ovoce. Nepříliš zaměstnávaný Závorka se totiž nestačil ani rozkoukat a už musel lovit puk ze své sítě. K vyražené střele Eberleho se totiž dostal Michal Vodný, který protlačil puk za záda domácího brankáře. Po srovnání se ale vyrovnala také hra. Ta se přelévala z jedné strany na druhou a šance měly obě flotily. Na straně domácích toho ale bylo přesto trochu více, do branky málem protlačil puk důrazný obránce Dvořák a nebo Vachovec, který byl velmi aktivní v předbrankovém prostoru, ale puk za brankáře prostě neprocedil. A zejména v závěru byla Energie daleko aktivnější, ale polevila v defenzivě. Po pravé straně ujel Mikúš, který skvěle předložil puk Petru Kafkovi, a ten rozhodl.

Ohlasy trenérů

Peter Oremus (HC Energie Karlovy Vary): Pro nás je každý bod důležitý. Pokud je dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny vyrovnaný stav, tak nemůžeme udělat takovou hrubku, kdy dáme soupeři možnost jít do přečíslení dva na jednoho. Navíc naše využití přesilovek bylo velmi slabé, a to nás nakonec stálo body.

Zdeněk Venera (HC Olomouc): Z našeho pohledu to byl velice důležitý zápas. Diváci viděli boj. Z mého pohledu byly vary první polovinu utkání aktivnější a nás probudil až obdržený gól. Přidali jsme až v závěru druhé třetiny a následně i tu třetí. Velice nás podržel brankář Konrád, především v přesilovkách, které měli domácí velice dobré. Když už to vypadalo, že se rozejdeme po šedesáti minutách nerozhodně, tak se prosadila druhá naše formace krásnou akcí, kterých jsme moc za to utkání neměli. Získali jsme tři body za které jsme moc rádi.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 22.11.2015

Rachůnek: Je to obrovská ztráta