HC Energie Karlovy Vary

Kohouti se trefili v každé třetině, to jim na body stačilo

HC Olomouc - HC Energie 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Po pátečním neúspěchu v KV Areně zamířili energetici do Olomouce, kde se střetli s tamním celkem Kohoutů. Na ty ale byli Karlovarští krátcí. Hanáci dokázali v každé třetině dostat za Závorku jeden puk a sami si po celé utkání zvládli udržet čisté konto. Energetici za celé utkání vyslali pouze 16 střel na branku, a domů se tak musí vracet s prázdnou.
Tipsport extraliga, 35. kolo, ne 10.1.2016
Olomouc
Karlovy Vary
3:0
1:0, 1:0, 1:0
Branky a nahrávky: 4. Laš (Knotek, Skrbek), 29. Knotek (Buc, Vyrůbalík), 48. Jergl (Holec, Pekr). Rozhodčí: Šindler, Polák – Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:8 Využití: 2:0. Diváci: 4512. Střely na branku: 31:16. Zblokované střely: 15:20. Hity: 6:15. Vhazování: 35:27.
Olomouc: Konrád – Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek – Laš, Knotek, Buc – Vodný, Řípa, Eberle – Mikúš, Húževka, Kucharczyk – Jergl, Holec, Pekr.
Karlovy Vary: Závorka – Dvořák, Tomeček, Sičák, Redlihs, Gulaši, Benák, Rodney – Rachůnek, Marosz, Huna – Rohan, Kůs, Bartek – Vachovec, Bulík, Svoboda – Gorčík, Osmík, Koblasa.

Komentář k utkání

Hosté se ještě ani nestačili pořádně rozkoukat a po necelých dvou minutách hry už se museli potýkat s vyloučením. Na trestnou lavici byl za hru vysokou holí poslán Rudolf Huna a Mora nabízenou přesilovou hrou nepohrdla. Ve třetí minutě Jan Knotek našel na modré čáře Marka Laše, který vystřelil příklepem a trefil se přímo do šibenice.

O tři minuty měli Kohouti možnost navýšit skóre. Pavel Skrbek po modré poslal puk kapitánovi mužstva, ten nahrál Dávidu Bucovi, který ovšem trefil pouze pravou tyčku Závorkovy branky. V desáté minutě se blýskla opět dvojice Knotek – Laš. Střelu druhého jmenovaného ale překazil jeden z vracejících se hráčů Energie. Zbytek třetiny už si domácí pohlídali, Západočechy k ničemu nepustili a do šaten se šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Karlovy Vary vstoupily do druhé dvacetiminutovky v oslabení, dokázali se ale ubránit. Kohouti se snažili navázat na úspěchy z první třetiny. V pětadvacáté minutě jel Laš s Knotkem na Závorku, v cestě jim stál pouze jeden Západočech. Marek Laš ovšem nedokázal zakončit přesně a puk nakonec skončil v ochranné síti. O tři minuty později byl vyloučen karlovarský Michal Vachovec a Mora nabízenou přesilovkou tentokrát opět nepohrdla. Jan Knotek dostal z levé strany dobrou přihrávku a chtěl ještě nahrát Marku Lašovi. Puk se ovšem nakonec odrazil od obránce Energie za záda hostujícího gólmana.

Západočeši se početní výhody dočkali až pět minut před koncem druhé periody. Nastěhovali se sice před Konrádovu bránu, olomoucký maskovaný muž však žádnou střelu za svá záda nepustil.

Závěrečnou část začali Kohouti faulem. Ve třiačtyřicáté minutě podrazil protihráče Matěj Pekr a šel za to pykat na trestnou lavici. Necelou minutu po odpískání jeho faulu nastřelil Kůs tyč Konrádovy branky. V sedmačtyřicáté minutě ale zůstal po dohrání u mantinelu ležet na ledě Jan Knotek. Za pomoci spoluhráčů však po chvíli odjel na střídačku a následně odešel do šaten. Do utkání se již nevrátil.

Domácí odpověděli na zranění svého spoluhráče tím nejlepším způsobem. Holec nejprve trefil pouze brankovou konstrukci, puk se ale odrazil zpět před Hanáky a Aleš Jegl pak neměl problém trefit odkrytou část Závorkovy branky. Západočeši měli ovšem prakticky okamžitě příležitost snížit náskok Olomouce. Po faulu na Vladimíra Sičáka bylo nařízeno trestné střílení, Branislava Konráda však nepřekonal.

Ve zbytku zápasu se sice Karlovarští snažili alespoň snížit skóre utkání, to se jim ale nepodařilo. Připsali si tak třetí porážku v řadě.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): Soustředili jsme se především na začátek utkání, protože v pátek nám to příliš nevyšlo. V neděli to bylo úplně něco jiného. Od prvního střídání jsme na soupeře vlétli a určili jsme směřování utkání. Jsme rádi za tři body. Dnes podal celý tým výborný výkon, Braňo navíc vychytal nulu, takže jsme určitě spokojeni.

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Chtěl bych poblahopřát Olomouci k vítězství, naprosto si ho zasloužili. Soupeř nás výborným vstupem do zápasu dostal pod obrovský tlak, ze kterého jsme se už nedokázali vymanit. Díky štěstí jsme měli dvě tři šance, dokonce i trestné střílení, ale soupeř nás přehrával naprosto ve všem. Po první třetině proběhla v šatně velká bouřka, ale žádnou změnu to nepřineslo. Olomouc byla rozjetá a vyhrála naprosto zaslouženě.

Související články

Ohlasy k zápasu | po 11.1.2016

Kůs: Musíme koukat dopředu a bojovat

Preview k zápasu | so 9.1.2016

Obere Energie Olomouc o první body?