HC Energie Karlovy Vary

Energie v důležitém utkání nevstřelila ani branku

HC Dynamo Pardubice - HC Energie 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Důležitý souboj o šest bodů v pásmu pod desátou příčkou zvládli lépe hokejisté Dynama. Ti na své půdě po většinu utkání působili aktivněji, energetiky přestříleli a sami udrželi nepropustnou obranu. Za záda Tomáše Závorky naopak propadly tři kotouče, a Karlovarští tak zůstali bez bodového zisku a na předposlední příčce tabulky.
Tipsport extraliga, 31. kolo, po 28.12.2015
Pardubice
Karlovy Vary
3:0
0:0, 2:0, 1:0
Branky a nahrávky: 22. Sýkora (Redenbach, Marcinko), 38. Orsava (Nedbal), 54. Nahodil (Orsava, Rolinek). Rozhodčí: Horák, Hradil – Komárek, Skopal. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 9116. Střely na branku: 40:23. Průběh utkání: 3:0.
Pardubice: Maxwell – Bokroš, Gregorc, Nedbal, Čáslava, Štajnoch, Havlík – Orsava, Nahodil, Rolinek – Sýkora, Redenbach, Marcinko – Rapáč, Kaut, Poulíček – Pipek, Kolář, Moučka
Karlovy Vary: Závorka – Dvořák, Bičánek, Redlihs, Sičák, Benák, Gulaši, Rodney – Svoboda, Marosz, Rachůnek – Bartek, Kůs, Rohan – Huna, Bulík, Vachovec – Koblasa, Gorčík, Harkabus

Komentář k utkání

K velmi důležitému utkání přijeli do Pardubic hokejisté Karlových Varů. V tabulce je před zápasem dělil jediný bod, navíc oba si chtěly uchovat kontakt s desátou příčkou. Dynamo už mohlo nasadit Petra Sýkoru, jehož tvář zahaloval košík.

Pardubice se hned od začátku vrhly do útoku a první šance si brzy připravila třetí formace. Rapáč neuspěl se střelou přes beka a pěknou akci Poulíčka zneškodnil v poslední chvíli Závorka. Karlovarský brankář si poradil i s dalšími pokusy, dvakrát za pomoci masky, hodně starostí mu nadělala skrytá střela Havlíka.

Energie se osmělovala pomaleji a do hry je dostala až dvojice štiplavých střel v podání Barteka. Jinak hrozili zejména domácí. Více než stoprocentní šanci zahodil v 15. minutě Orsava, který nedokázal dopravit kotouč do opuštěné části klece. Kotouč se po jeho zásahu pomalu klouzal do branky, ale jeden z hostujících beků situaci zachránil.

Západočeši byli nejblíže ke gólu při přesilové hře, kdy mohl zblízka otevřít skóre Svoboda, ovšem jeho pokus po teči Maxwella odskákal kousek vedle tyče. Ještě před pauzou měl další vyloženou šanci osamocený Orsava, kterému tentokrát sebral radost brankář Závorka.

Dynamo si z první části přeneslo podstatnou část přesilové hry a v čase 21:06 otevřelo skóre. Redenbach trochu uspal hostující čtveřici a pak předložil kotouč připravenému Petru Sýkorovi, který bombou z první nedal Závorkovi šanci se přesunout – 1:0. Energie chtěla rychle odpovědět, ale Maxwell si střelu Kůse a průnik Koblasy pohlídal.

Sýkora mohl svůj střelecký účet rozšířit i při další přesilové hře, kdy se dostal k dorážce, ale Závorka tentokrát jejich minisouboj vyhrál. Svou výhodu dostala i Energie a taktéž slušně zazlobila. Maroszovu střelu z kruhu mohl dorážet Svoboda, jenže nepřelstil Maxwellův beton.

Po klidné pasáži zařídil trochu vzruchu ve 38. minutě Rapáč, který nenápadnou střelou přes beka označkoval tyčku. Za půl minuty už se domácí radovali. Nedbal napálil kotouč od modré čáry a tečující Jakub Orsava protrhl svou střeleckou smůlu – 2:0.

Dvoubrankový náskok ještě nedával domácím jistotu, a tak bylo ve třetí části rozhodně o co hrát. Hned zkraje mohly Karlovy Vary snížit při přesilové hře, ale Maxwell žádnou vážnější situaci řešit nemusel. Když se totiž Vachovec po chybě v rozehrávce dostal v dobré pozici k puku, tak zakročil obětavý obránce Štajnoch.

Energie ani po vypršení trestu nepřestávala hrozit. Nejprve Rachůnek jen o pár centimetrů minul tyčku, za chvíli se před branku Pardubic tlačil Rohan. Domácí v těchto chvílích jen vyhazovali na zakázaná uvolnění. V ojedinělé šanci se před Závorku prosmýkl Nahodil, jenže prostor tří tyči netrefil.

Ve 49. minutě byli hosté blízko snižující brance, ale Kůs z výborné pozice minul odkrytou část svatyně. Pardubice si od karlovarského náporu oddechly při přesilové hře, ve třetí branku ji však nepřetavily. Dynamo si to vynahradilo v 55. minutě. Orsava parádní zadovkou nahrál před prázdnou branku Lukáši Nahodilovi a ten už měl snadnou pozici – 3:0.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Dynamo Pardubice): Do zápasu jsme vstoupili výborně a odehráli jednu z nejlepších třetin v sezoně, chyběl tomu jen gól. Přestože jsme měli více ze hry i častěji stříleli, tak jsme to nezužitkovali. Bylo důležité, že jsme na začátku druhé třetiny proměnili přesilovou hru. I nadále jsme pokračovali ve hře, co jsme si nastavili. Třetí třetina byla o čekání na tlak soupeře, ten přišel, ale dokázali jsme ho pohlídat a po krásné akci rozhodli.

Peter Oremus (HC Energie Karlovy Vary): Z naší strany to nebylo dobré utkání. Chyběla nám větší aktivita v útočném pásmu a tlak do branky. Bez vstřeleného gólu se nevyhrává. Jsme v situaci, kdy musíme bojovat, abychom se přiblížili k vítězství. Další zápas nás čeká ve středu a pro úspěch uděláme vše.

Související články

Preview k zápasu | ne 27.12.2015

Do Pardubic na souboj o šest bodů