HC Energie Karlovy Vary

Energie opět nedokázala vstřelit branku, cenné body odváží Dynamo

HC Energie - Dynamo Pardubice 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
V rámci čtyřiačtyřicátého kola nejvyšší české hokejové soutěže zaslal los do KV Areny jako soupeře pardubické Dynamo k důležitému souboji na pozicích play-out. Energie zahodila mnoho obrovských šancí a od hostů dostala pořádnou lekci z produktivity. Tři cenné body tak putují do Pardubic.
Tipsport extraliga, 44. kolo, ne 7.2.2016
Karlovy Vary
Pardubice
0:3
0:1, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 9. Nahodil (Sýkora, Štajnoch), 40. Nahodil (Orsava, Gregorc), 60. Kaut. Rozhodčí: Pavel Hodek, Štěpán Souček – David Jelínek, Tomáš Pešek. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:2. Diváci: 2869. Střely na branku: 26:21. Zblokované střely: 10:8. Hity: 14:1. Vhazování: 36:32.
Karlovy Vary: Závorka – Bičánek "C", J. Tomeček, Gulaši, Rohan, Sičák "A", Redlihs, Baránek – Rachůnek, Marosz, Huna – Vachovec "A", Kůs, Bartek – Gorčík, Gríger, V. Tomeček – Koblasa, Osmík, Flek Trenér: Karel Mlejnek
Pardubice: Maxwell – Čáslava "A", Ščotka, Gregorc, Štajnoch, Havlík, Bokroš, Šeda – Marcinko "A", Redenbach, Sýkora "C" – Orsava, Nahodil, Monya – Beran, Tomášek, Rapáč – Moučka, Kaut, Pouliček – Voženílek Trenér: Peter Draisaitl

Komentář k utkání

O něco výraznější byla v prvních minutách Energie, které však chyběla větší odvaha při zakončování. Ve skvělé pozici byl ve chvíli, kdy mířil úplně sám na brankáře, Tomáš Rachůnek, ale ten ještě zkoušel bekhendem najít před prázdnou bránou Marosz, a ten už k puku nedostal. Podobně na tom byl pak také Kůs, který namísto střely při téměř samostatném úniku marně hledal po levé straně Hunu.

Až nakonec přišla chvíle Pardubic, když se Dynamu podařilo velmi rychle využít přesilovku po Gulašiho sekání. Lekci v tom, jak se tlačit do branky, dal Energii Lukáš Nahodil, který po tvrdé ráně Sýkory od modré protlačil puk z velkého úhlu nad Závorkovým ramenem. I po inkasování měla ale mírně navrch stále Energie. Měla zkrátka více šancí, ale žádná jí k ničemu nepomohla. Ty největší promarnili Flek a Vachovec. První jmenovaný pálil při samostatném úniku vedle a druhý po kličce do bekhendu trefil Maxwellovu lapačku. A tak odcházeli do šaten spokojeněji Pardubičtí, kteří přestáli v bezpečí i závěrečné oslabení.

Také ve druhé třetině se hrál velmi zajímavý a atraktivní hokej. Sice byl o trochu vyrovnanější, než v předchozí třetině, ale u větších šancí zůstávali stále domácí, kteří byli aktivnější zejména ve druhé části třetiny. Znovu ale dopláceli na slabý tah na branku a chuť vypálit. Přesto se Maxwell opět párkrát zapotil. Asi nejvíce byli vidět ve druhé třetině Huna s Gorčíkem a také Vachovec, na straně soupeře pak vyčnívali zase hlavně Beran a Rapáč, kteří také nenechali Závorku často v klidu.

Nejpestřejší byl, co se šancí týče, závěr prostřední dvacetiminutovky. Zejména ve chvíli, kdy se do nadějného přečíslení dostali dva hráči hostí, ale Marcinkovi sjel při pokusu o přihrávku puk z hole a Závorka ho stačil vypíchnout. Na druhé straně se bleskurychle dostal do úniku Bartek, který vše řešil velmi tvrdou střelou, s níž si však Maxwell poradil. Stav se nakonec měnil až v poslední minutě periody, když si Gulaši neohlídal ve vlastním oslabení před brankou Lukáše Nahodila, který tak měl dost času na to, aby se s pukem otočil, udělal Závorkovi kličku a puk zasunul do branky. Při siréně oznamující konec třetiny tak hosté vedli již o dvě branky.

Úvod třetí třetiny jasně ukázal, který tým je v pozici toho, jenž se potřebuje dotahovat. A tak byli u puku vidět především hráči v zeleno-bílých dresech. A znovu si vytvořili několik velmi zajímavých šancí. Nejprve se dostal do skvělého úniku středem hřiště Gorčík, ale nedokázal zkrotit puk, v nouzi raději přihrál do bekhendu a nakonec se ve slibně rozjeté akci ke střele nedostal. Zanedlouho se protáhl podél hrazení hbitý Huna, který dlouho nepřemýšlel a zamířil puk na delší tyč, ale Maxwell velmi pohotově zasáhl lapačkou.

Postupem času začaly domácím docházet síly, hra se vyrovnala a tempo opadalo. Druhá polovina závěrečné periody už tak byla celkem nezáživná. Dynamu se akorát podařilo své vítězství definitivně stvrdit v poslední minutě trefou do prázdné branky, když ve středím pásmu jen strčil do puku Tomáš Kaut a puk s Bičánkovým neúmyslným přispěním projel až do prázdné branky.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (HC Energie Karlovy Vary): Nás hlavně mrzí ty neproměněné šance v první třetině, kdy jsme jeli dvakrát sami na bránu, měli jsme tam i přečíslení dva na jednoho... Bohužel to je klasické: „Nedáš góla, nemůžeš vyhrát.“ Soupeři se podařilo proměnit dvě přesilové hry a v závěru, kdy jsme se snažili a bojovali jsme, tak soupeř svou obětavostí a bojovností ten zápas uhrál. Pokud se nám takové příležitosti v zápasech naskytnou a my je neproměníme, tak se nám pak bude těžko vyhrávat...

Peter Draisaitl (HC Dynamo Pardubice): Asi se nedal očekávat nějaký pěkný, krásný pohledný hokej. Šlo více méně o to, který tým najde cestu k zisku bodů. A za tu obětavost si náš tým zaslouží pochvalu. O nic víc dneska nešlo.

Fotogalerie

Související články