HC Energie Karlovy Vary

Energetici začali nový rok prohrou proti Spartě

Ani tentokrát to proti Pražanům nevyšlo. I když to ze začátku čtvrteční předehrávky 33. kola vypadalo, že se prokletí proher trvající už dva roky konečně zlomí, Sparta stav obrátila a získala všechny body.
Tipsport extraliga, 33. kolo, čt 2.1.2020
Karlovy Vary
Sparta
3:5
1:2, 2:1, 0:2
Branky a nahrávky: 2. O. Beránek (V. Polák), 23. O. Beránek (T. Mikúš, V. Polák), 36. Flek (TS) – 11. Rousek (Kudrna, Piskáček), 14. Tomáš Dvořák (Dvořáček), 24. Řepík (Smejkal, Piskáček), 44. Tomášek (Rousek), 44. Říčka (Forman, Pech).
Rozhodčí: Hradil, Obadal – Komárek, Gerát
vyloučení2:3
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku31:42
zblokované střely5:7
hity3:1
vhazování37:27
diváci5537
Karlovy Vary: F. Novotný – Šenkeřík, Graňák (A), M. Rohan, Plutnar, D. Mikyska, Eminger, Šafář – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Černoch, Raška I, Vondráček – Koblasa, Skuhravý (C), Kohout.
Sparta: Machovský – Košťálek, Tomáš Dvořák, Polášek (A), Piskáček (A), Kalina, Blain, Poizl – Smejkal, Tomášek (C), Řepík – Kudrna, V. Růžička, Rousek – Říčka, Pech, Forman – Vitouch, Sukeľ, Dvořáček.

Komentář k utkání

Ještě před začátkem utkání člen karlovarské Síně slávy Jaroslav Kliment, který oslavil 60. narozeniny, dostal od prezidenta klubu dres a dárkový koš. Energetici naskočili na led velmi aktivně, což hosty evidentně zaskočilo. Hned z první střely po minutě hry se mohli radovat. Postaral se o to Vojtěch Polák, jenž našel před brankou připraveného Ondřeje Beránka a ten zavěsil za záda Machovského. Hra se poté zklidnila a na kotouči byli převážně hosté. V polovině první dvacetiminutovky se i jim podařilo vsítit branku zásluhou přesné střely Lukáše Rouska. O čtyři minuty později sparťané dokonali obrat. Při signalizované výhodě se puku zmocnil David Dvořáček, jeho střelu Novotný betonem vyrazil přesně na hůl Tomáše Dvořáka, který zakončoval takřka do odkryté svatyně. Oba týmy měly ještě několik příležitostí, oba gólmani všem střelám úspěšně odolali.

Úvod prostřední třetiny opět vyšel lépe Západočechům. Trvalo to dvě minuty a o slovo se znovu přihlásil karlovarský forvard Ondřej Beránek, brankáře Machovského překonal bekhendovou kličkou před brankou. Obránci Energie pak ztratili koncentraci, načež jim úplně sám proplul Jiří Smejkal, s jeho kličkou si Novotný ještě poradil. Krátký byl ale na střelu z mezikruží osamoceného Michala Řepíka, což vrátilo Pražanům jednobrankové vedení. Poté se hrálo na obou stranách, moc akcí k vidění však nebylo. Ve 36. minutě byl ve velké šanci faulován Jakub Flek a bylo nařízeno trestné střílení. To domácí útočník proměnil a srovnal na 3:3. Karlovarští poté začali tlačit, žádnou šanci však neproměnili.

Do třetí části se pokračovalo za vyrovnaného stavu, čemuž nasvědčoval i styl hry. Tentokrát branka padla po třech minutách, kdy se mezi betony gólmana domácích trefil David Tomášek. Po necelé půlminutě se hosté mohli radovat znovu. Novotný neměl kotouč pod kontrolou, čehož využil Robert Říčka, který ho šťouchl do svatyně domácích. Energie s přibývajícím časem začala na Spartu vyvíjet tlak, kýženou branku to však nepřineslo. Energetici tak proti Spartě prokletí nezlomili a opět s ní padli.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): „Na utkání jsme se připravovali po tom utkání s Kometou co nejlépe. Podařilo se nám vsítit první branku, což je pozitivní. Jeden z klíčových momentů byl smolný první gól, po kterém přišla ještě individuální chyba a dostali jsme zbytečně soupeře na koně. Ve druhé třetině se nám podařilo srovnat a měli jsme hru uklidnit, ale udělali jsme několik chyb, pustili jsme soupeře samotného na bránu. Když jsme se do zápasu vrátili potřetí a srovnali jsme na 3:3, tak jsme se nevyvarovali chyb, které soupeř potrestal. Sehráli jsme slušnou power play, ale to nám nepomohlo a soupeř nás přetlačil v prostoru před branou a bere tři body.“

Uwe Krupp (HC Sparta Praha) „Začali jsme v pomalém tempu, pět minut měly Karlovy Vary navrch. Pak jsme ale začali hrát lépe, vypracovali jsme si několik šancí, ale skóre na konci třetiny bylo moc těsné. Ve druhé části jsem cítil, že jsme hráli dobrý hokej, nedařilo se nám ale v koncovce. Ztráceli jsme tím trochu koncentraci a energii a vrátili jsme tím soupeře do hry a nechali ho srovnat na 3:3. Naštěstí jsme dali dva rychlé góly, což nám zařídilo tři body, za které jsme rádi. Energie je tým, který hraje dobrý útočný hokej, proti musíte hrát celých 60 minut. Hráli jsme dobře a měli jsme štěstí na branky.“

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | čt 2.1.2020

Úplně jsme se zbláznili, smutní Beránek