HC Energie Karlovy Vary

Západočeská bitva skončila plzeňským vítězstvím

Karlovarští hokejisté se po reprezentační pauze vrátili do akce. Návrat do extraligového kolotoče jim však zhořkl, když z posledního západočeského derby základní části odešli svěřenci Martina Pešouta s porážkou. Energetiky trápila především koncovka, puk za Frodlova záda totiž dostal jen Tomáš Vondráček (na snímku), ani přes nemálo gólových šancí na něj nikdo v zeleném nenavázal. Šanci na reparát mají Karlovy Vary již v pátek, kdy přivítají na domácím ledě brněnskou Kometu.
Tipsport extraliga, 44 (TV), út 11.2.2020
Plzeň
Karlovy Vary
3:1
2:0, 0:0, 1:1
Branky a nahrávky: 8. Kantner (Rob, V. Němec), 10. Jánošík (L. Kaňák), 59. Straka (Gulaš) – 44. Vondráček (Vildumetz, Šenkeřík).
Rozhodčí: Hodek, Hradil – Bryška, Špringl
vyloučení3:3
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku42:38
zblokované střely14:10
hity16:9
vhazování29:39
diváci5960
Plzeň: Frodl – Budík, Čerešňák, Jánošík, L. Kaňák, Jank, Vráblík, Pulpán (A) – P. Zdráhal, Mertl (A), Gulaš (C) – Kantner, V. Němec, Rob – Straka, Kodýtek, Pour – Vracovský, Kolda, Heřman
Karlovy Vary: Novotný – Šenkeřík, Stříteský (A), Graňák, Weinhold, M. Rohan, Plutnar, D. Mikyska (A) – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, Vildumetz, O. Beránek – V. Polák, Černoch, Kohout – Koblasa (C), Skuhravý, Vondráček

Komentář k utkání

Úvod třetina patřila Plzni. Kantner si v přečíslení vyměnil puk s Kaňákem, poloodkrytá klec ale přeci jenom byla uhájena svým strážcem. Do situace dva na jednoho se zase dostal Straka, zbavil se posledního obránce a hledal Poura, touš vypíchl Novotný. Do třetice to již indiánům vyšlo. Němec našel mezi kruhy Roba, jehož pokus ještě gólman Energie vyrazil, jenže přímo na hůl Matyáše Kantnera, který zblízka zavěsil pod břevno. Vyrovnat mohl brzy Beránek, zjevil se totiž sám před Frodlem, ten svižnou střelu vytěsnil hřbetem lapačky. A tak přišel trest. Na modré natáhl ke střele Kaňák a před brankou tečoval do sítě Adam Jánošík. S další nebezpečnou akcí přispěchal Gulaš, který z levého kruhu na pravém oslovil autora první trefy, Novotný prokázal rychlou lapačku. V závěru třetiny ještě odolal ataku Mertla, který se před něj natlačil z pravé strany a po chvilce zakončoval ze stejné pozice po oslovení od Gulaše z levého kruhu.

Prostřední perioda začala shodně jako její předchůdkyně. V situaci dva na jednoho se puk dostal ke Kantnerovi, ten ještě zkusil na Novotného kličku, ta se neujala. Podobně na druhé straně zakončovaly i Karlovy Vary, konkrétně Polák, rána byla nakonec sražena mimo. Následně modrobílí zahrozili i v oslabení. Straka se protlačil z pravé strany až před svatyni Energie, její strážce zakročil ramenem. Zmrazit mohl v úniku Škodu Kohan, jenž se řítil na Frodla sám z pravé strany, ránu na vzdálenější tyč domácí fantom vytěsnil. Nakonec se do černého trefili Plzeňané, avšak sudí gól neuznali. Na brankoviště se protlačil Gulaš a poté dorážel Mertl, avšak Novotný teatrálně padl na záda a přitom ještě odhodil svou helmu. Hokejově si již poradil s Robem, který před ním zkusil kličku do forhendu v situaci dva na jednoho. Když se nevedlo po kličce do forhendu ani Flekovi, odcházelo se do kabin za neměnného stavu.

I závěrečná dvacetiminutovka začala přečíslením dva na jednoho domácích. To na sebe vzal Kodýtek, ovšem minul zařízení. A přišel trest. Trochu se štěstím se mezi kruhy nadvakrát vrátil puk k Tomáši Vondráčkovi, který následně zakončil k levé tyči. Srovnání měl rázem na holi Černoch, z mezikruží si ale na Frodla nepřišel. Nevedlo se ani Gulašovi, jenž se nejprve natlačil z levé strany až před Novotného a po chvilce dorážel u pravé tyče pokus Čerešňáka od modré z ostrého úhlu. Domácí kapitán po chvilce tvrdě vypálil i ze své parkety na levém kruhu v početní výhodě z první, Novotný se stihl přemístit. Tlak modrobílých pokračoval, z dobrých pozic ovšem neuspěli Kantner či Čerešňák. Energie zahrozila Koblasou, který si u pravé tyče našel příhru Beránka z levého rohu, Frodl předvedl bleskurychlý přesun i lapačku. Dvě minuty před koncem základní hrací doby sáhly Karlovy Vary ke hře bez brankáře, avšak puk vyvezl do středního pásma Gulaš, náramně přihrál přes dva protihráče navrátilci do sestavy Petru Strakovi, který již měl poměrně jednoduchou práci.

Související články

Ohlasy k zápasu | st 12.2.2020

Weinhold: Pro mě fantastická zkušenost