HC Energie Karlovy Vary

Ani napodruhé to nevyšlo. Z Plzně se Energie vrací bez bodu

Třetí západočeské derby je minulostí a i napodruhé dokázali plzeňští hokejisté na vlastním ledě urvat všechny body. Karlovarským hráčům se nepodařilo vstřelit podruhé v řadě ani jednu branku, soupeř tak vyhrál 2:0.
Tipsport extraliga, 7 (ČT), út 26.1.2021, LOGSPEED CZ Aréna
Plzeň
Karlovy Vary
2:0
1:0, 1:0, 0:0
Branky a nahrávky: 10. Malát (Kracík, Stach), 35. Suchý (Gulaš, Jiříček).
Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Lederer, Rožánek
vyloučení7:5
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku24:40
zblokované střely18:19
hity12:9
vhazování34:39
Plzeň: Frodl – Budík, Čerešňák, V. Lang, Stříteský, L. Kaňák, Jiříček, Vráblík – M. Lang, Kodýtek, Gulaš – Stach, Suchý, Pour – Straka, Kracík, Malát – Rob, Přikryl, Eberle
Karlovy Vary: Habal – M. Rohan, Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán, Zábranský, D. Mikyska – T. Mikúš, Hladonik, Flek – Vondráček, Skuhravý, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Osmík, M. Zabloudil

Komentář k utkání

Hned v úvodu utkání oslovil Flek mezi kruhy Hladonika, ten svižnou střelou nechal vyniknout lapačku Frodla. Plzeňský muž s maskou se činil i později, když se nadvakrát pokoušel u pravé tyče zakončovat Černoch. Indiáni na začátku střetnutí museli postupně hned na šest minut do čtyř, ale také sami hrozili. Habal, který letos poprvé naskočil k soutěžnímu utkání, musel prokázat své kvality proti Sebastiánu Malátovi či Suchému z kruhu. A právě prvně jmenovaný nakonec dnešní střelecký výčet načal. V přečíslení dva na jednoho využil příhry Jaroslava Kracíka a v osmnácti letech zapsal svůj první extraligový gól. Odpověděl málem Hladonik, jenž se natlačil z levé strany až před domácí svatyni, její strážce ovšem zakončení mezi nohy vnitřkem pravého betonu vytěsnil na levou tyč. V závěru třetiny ještě modrobílí ustáli další oslabení, již čtvrté, a odcházeli tak do kabin za fotbalového vedení v zádech.

Prostřední periodu načaly dva samostatné úniky. Nejprve Flek nepřehodil nastavený beton Frodla po kličce do forhendu, po chvilce z obou stran atakovaný Martin Lang nevyzrál na Habala svižnou střelou na vyrážečku. Třetím do party se stal Koblasa osamocený na brankovišti, rovněž on skórem nepohnul. Stejný hráč po chvilce navíc pobídku Kohouta v situaci dvou na jednoho poslal pouze do boční sítě. Poté se i trhl domácí obraně a zvolil rychlou střelu k pravé tyči, jenže muž s maskou Škody byl k nepřekonání. A navíc přišel pro hosty trest. První početní výhodu svého celku v utkání využil po necelé půlminutě z mezikruží Filip Suchý po příhře Milana Gulaše z levého rohu. Podobně, od zadního mantinelu, našel vzápětí Stach najíždějícího Poura, ten z první minul.

Poslední periodu v přesilovce odstartoval Pupán, jenž z kruhu na kruh oslovil Zábranského, Frodl se bravurně přemístil. Krásně to poté udělal Černoch, který se prosadil v situaci jeden na jednoho, ovšem kličkou nevyzrál na domácího gólmana. Na druhé straně se trhl Malát podél pravého mantinelu a bekhendem jedovatě vypálil, Habal puk mířící mezi ruku a tělo udržel. Stejně jako vzápětí, když z podobné pozice pálil z otočky Stříteský. Definitivní pojistku mohl přidat také Pour z mezikruží, kterému podobně od zadního mantinelu jako v závěru druhé části asistoval Stach, jenže mířil jen přímo do středu branky. Poté servíroval od levého mantinelu Gulaš Čerešňákovi na brankoviště, protečování mířilo jen do betonu gólmana Energie. Hosté více jak dvě minuty před závěrečnou sirénou zkusili hru v šesti, ale výraznější šanci si již nevytvořili a Dominik Frodl tak zapisuje svou letošní první nulu v aktuální sezóně. Karlovy Vary v Plzni nevstřelily branku od roku 2004.

Fotogalerie

Související články