HC Energie Karlovy Vary

Energie nezvládla první třetinu a z Vítkovic odjíždí s prázdnou

Karlovarští hokejisté neuspěli v prvním ze dvou venkovních utkání v řadě. Svěřenci Martina Pešouta zaváhali především v úvodním dějství, které pro ně skončilo nepříznivě 0:3. Ve zbytku duelu se již energetikům nepodařilo náskok Ridery zvládnout, a tak se do Brna přesouvají s prázdnou. Právě na ledě Komety mohou již v úterý složit reparát.
Tipsport extraliga, 47. kolo, ne 21.2.2021
Vítkovice
Karlovy Vary
5:2
3:0, 1:1, 1:1
Branky a nahrávky: 7. L. Krenželok (Lakatoš, Hruška), 14. Hruška (Lakatoš, Gewiese), 18. Svačina (TS), 36. Lakatoš (Hruška), 50. L. Krenželok (Lakatoš, Hruška) – 34. Černoch (Kohout, Plutnar), 52. Černoch (Šenkeřík, T. Mikúš).
Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Kajínek, Rožánek
vyloučení3:1
využití0:1
oslabení0:1
střely na branku31:28
zblokované střely10:10
hity8:10
vhazování23:34
Vítkovice: Svoboda – Galvinš, Gewiese, Pyrochta, L. Kovář, Koch, R. Černý, L. Doudera – L. Krenželok (C), Hruška (A), Lakatoš – Svačina, J. Mikyska, Irgl (A) – Mallet, Flick, M. Kalus – Dej, Stach, Schleiss.
Karlovy Vary: Habal (50. Hamrla) – Weinhold, Šenkeřík, D. Mikyska, Plutnar, Zábranský, Pulpán (A), Kowalczyk – T. Mikúš, Vildumetz, Flek – Hladonik, Kulich, Osmík – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček (A).

Komentář k utkání

Nové složená první formace, kde k Tomáši Mikúšovi a Jakubu Flekovi přibyl Tomáš Vildumetz, začala velice aktivně a hned zamířila do útočné třetiny domácích. Na aktivitu kolegů navázala i druhá lajna, k první šanci utkání se po Hladonikově pobídce dostal šestnáctiletý Jiří Kulich. V páté minutě se naopak musel ukázat Vladislav Habal, jemuž Vítkovičtí značně zavařili hned několika střelami po sobě. Na druhé straně musel být v pozoru i Svoboda, kterého prověřil střelou z mezikruží Petr Koblasa. Byli to však domácí, kteří se dostali do vedení v čase 6:46. Lukáš Krenželok dostal přihrávku do předbrankového prostoru, kde si počínal velice zkušeně, když bekhendovou kličkou pokořil Vladislava Habala.

Tím ale hororová úvodní třetina pouze začala. Ve 14. minutě se po Lakatošově saze objevil kus černé gumy před odkrytou hostující klecí, kde se nejlépe zorientoval Jan Hruška, jenž zdvojnásobil vedení ostravského celku. O necelé čtyři minuty později dostala Ridera další možnost skórovat. Po faulu Tomáše Vildumetze bylo nařízeno trestné střílení ve prospěch Vítkovic, kterého se ujal Vladimír Svačina. Zkušený forvard si dobře najel a trefil prostor pod Habalovou lapačkou.

Hned na úvod druhého dějství se do šance dostala dvojice Kohout – Koblasa, jenže jejich záměr Miroslav Svoboda úspěšně přečetl. Karlovarští se přeci jen snížení dočkali, a to ve vlastním oslabení. Kohout zavezl puk do útočného pásma a přihrávkou vybídl Jiřího Černocha, jenž nasměroval kotouč do horní části branky. Jenž hned v 36. minutě si svěřenci Miloše Holaně vzali vedení zpátky. Samostatný únik Dominik Lakatoš zkušeně proměnil díky přesné střele o horní tyč.

Třetí třetina se zdála zpočátku poněkud defenzivnější, než dvě předchozí třetiny, nicméně i tak byly góly vidět. Pojistku výsledku a tří získaných bodů přidali domácí v čase 49:18. Po Lakatošově přihrávce se z druhé trefy radoval Lukáš Krenželok. Po této inkasované brance přenechal Vladislav Habal místo mezi třemi tyčemi mladičkému Patriku Hamrlovi. Energetici přeci jen ještě jeden čestný zásah přidali. V přesilovce od modré vypálil zadák Petr Šenkeřík, jehož pokus ještě za záda Miroslava Svobody tečoval Jiří Černoch.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie): „Zápas jedoznačně rozhodla první třetina. Za to, co jsme předvedli, tedy spíš nepředvedli v první třetině, jsme si nezasloužili ani bod. Domácí byli lepší a my začali hrát až od druhé třetiny, kdy jsme zlepšili téměř vše v našem výkonu. Z těch šancí, které jsme si vytvářeli, jsme ale nebyli produktivní a nedokázali jsme se přiblížit k domácím. To jednoznačně rozhodlo. Tak, jak jsme nastoupili do zápasu, se nesmí stávat. Tam byl největší rozdíl a domácí zaslouženě vyhráli.“

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | so 20.2.2021

Venkovní dvojboj začne Energie ve Vítkovicích