HC Energie Karlovy Vary

Bojovný výkon Energii vynesl tři body z Vítkovic

Poslední zápas na následujících čtrnáct dní odehrála Energie na ledě Vítkovic. Karlovarští se dokázali dostat do vedení jako první, Vítkovicím se však v utkání podařilo vyrovnat jen jednou, na další branky Západočechů již včas nezareagovali. Dvěma asistencemi se blýskl Tomáš Vildumetz.
Tipsport extraliga, 8. kolo, pá 9.10.2020, Ostravar aréna
Vítkovice
Karlovy Vary
2:3
0:1, 1:1, 1:1
Branky a nahrávky: 21. Marosz (Štencel, Mallet), 51. Lakatoš (Marosz) – 15. T. Mikúš (Vildumetz, Graňák), 26. O. Beránek (Vildumetz), 50. Kohout (Černoch)
Rozhodčí: Hodek, Micka – Ganger, Klouček
vyloučení7:7
využití1:0
oslabení0:1
střely na branku38:34
Vítkovice: Mi. Svoboda – Štencel, R. Polák, L. Kovář, Polášek, Trška, Koch, Barinka – L. Krenželok, Marosz, Schleiss – V. Polák, J. Mikyska, Lakatoš – Šišovský, Dej, Mallet – Dočekal, Werbik, T. Kubalík.
Karlovy Vary: F. Novotný – Kotvan, Šenkeřík, Graňák, Plutnar, Pulpán, Zábranský, M. Rohan – Lauko, D. Kaše, Flek – T. Mikúš, Vildumetz, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý, Vondráček.

Komentář k utkání

První dvacetiminutovka byla dlouho vyrovnaná a celky se přetahovaly o útočnou třetinu. Brzy si hosté vysloužili přesilovou hru, ve které se však Energie gólově neprosadila. V osmé minutě prozkoušel pozornost Svobody tvrdou střelou Kotvan, brankář domácích si ale připsal přesný zásah na své konto. O další větší pokus se zasloužil Petr Koblasa, jeho střela o milimetry minula vítkovickou svatyni. Skóre zápasu otevřela v 15. minutě akce Vildumetze, který zkrotil nepřesnou přihrávku, nahrál přes bránícího Poláška Tomáši Mikúšovi, jenž poslal kotouč pod Svobodovu lapačku. Ač se Vítkovice snažily odpovědět, hokejisté z Karlových Varů nedali domácímu celku žádnou příležitost. Do kabin odcházela Energie s jednobrankovým vedením.

Druhou třetinu začaly Vítkovice s nedohranou přesilovou hrou, ze které domácím zbývalo přes minutu a půl. Třicet vteřin po začátku dějství vystřelil Rostislav Marosz, který pravděpodobně s tečí bránícího karlovarského hráče, srovnal skóre. Ve 25. minutě se Lauko objevil před Svobodou, ale na dva pokusy se mu nepodařilo překonat brankáře Ridery.

NEJLEPŠÍ HRÁČ UTKÁNÍ
TomášVildumetz
útočník
G 0
A 2
+/- +2
TM 2

O necelou minutu později se ale znovu ukázal Vildumetz, tentokrát v souhře s Ondřejem Beránkem, který poslal puk do horního růžku. Poté se předvedl kapitán energetiků Václav Skuhravý s Vondráčkem, kteří se dostali do přečíslení, koncovka nebyla pro Karlovarské šťastná. Po polovině druhé periody trefil Jakub Lauko břevno, kotouč se odrazil ke Svobodovi, který musel hbitě zasahovat, aby neposedný puk nespadl do brány. Energie po dvou třetinách vedla o jeden gól.

Závěrečnou část započala Energie se vší vervou. Šenkeřík spolu s Kašem vletěli do útočné třetiny a pokoušeli se překonat Svobodu, brankář domácích byl ale připravený zakročit. Šest minut po začátku periody prověřil pozornost Novotného ostrou střelou Lakatoš, jeho pokus ale nebyl úspěšný, Vítkovice se ještě pokoušely dorazit kotouč za záda karlovarského maskovaného muže, ale marně. Domácí se dychtivě draly za vyrovnávací brankou, což předvedl ve 47. minutě Štencl, jehož střela se odrazila od ramena Filipa Novotného, brankář Karlových Varů neměl kotouč pod kontrolou a Štencl se ještě snažil překonat brankáře Energie. Následovala akce energetiků ve vlastním oslabení, kdy Pulpán našel Martin Kohouta, ten se dostal až za vítkovickou obranu a vypálil na Svobodu, sice se zdálo, že má brankář Ridery kotouč pod kontrolou, ale opak byl pravdou. Odpověď přišla rychle. Minutu poté Dominik Lakatoš dostal přesnou nahrávku na brankoviště a poslal puk za záda Novotného. 55. minuta přinesl velkou akci Jakuba Fleka, který se řítil na Svobodu, trefil však pouze jeho betony.Poslední minutu se Ridera ještě zkoušela prosadit se šesti bruslaři v ledovém poli. gólu se domácí už ale nedočkali. Energie si z ledu Vítkovic odváží tři body.

Fotogalerie

Související články