HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Vildumetz: Když vidím lépe postaveného spoluhráče, tak mu to dám

První venkovní zápas karlovarským hokejistům vyšel, z Vítkovic vezou tři body za výhru 3:2. Na tříbodovém zisku energetiků na ledě Vítkovice se významně podílel Tomáš Vildumetz, který přispěl dvěma asistencemi.
V zápase se utkaly celky, které se prezentují naprosto odlišným hokejem. Zatímco domácí i s ohledem na fyzické parametry hráčů nejdou pro ránu daleko, energetici se snaží hrát především holí. Páteční duel Energie s Vítkovicemi snad nemohl přinést souboj celků s výrazně rozdílnějšími herními styly. ,,My hrajeme hokej, který je založený hodně na bruslení a protiútocích. A z toho jsme dnes také vytěžili tři góly," říká po zápase dvoubodový Vildumetz, který dvakrát parádně vyřešili přečíslení dvou proti jednomu.

,,Když vidím lépe postaveného hráče, tak mu to dám. Jsem spíš hráč, který tvoří hru, než abych zakončoval," popisuje své dvě finální nahrávky. Tu první využil k úvodnímu gólu zápasu Tomáš Mikúš, že druhé pak Ondřej Beránek poslal energetiky podruhé v zápase do vedení.

Že bylo utkání vyrovnané, o tom nevypovídá pouze konečný výsledek. Hosté sice měli více ze hry, což po zápase uznal i domácí asistent Darek Stránský, v závěru utkání ale Vítkovice mohutně útočily na vyrovnání. ,,Utkání nebylo vůbec jednoduché. Vítkovice byly obtížným soupeřem. Vítkovice dohrávaly osobní souboje, bruslařsky jsme je ale předčili my," přemítá si herní přednes mladý útočník.

Pro Vildumetze to byl jeden z nejlepší zápasů v nejvyšší české hokejové soutěži. ,,Zápas byl pro mě dobrý. Ještě minulý rok s Brnem se mi dařilo," hodnotí svou hru a vzpomněl na svůj premiérový extraligový gól při vysoké výhře 9:1 nad Kometou..

Na energetiky čeká ještě v neděli poslední trénink, od pondělí se pak na 14 dní extraligová kola zastaví.

Související články