HC Energie Karlovy Vary

Totální selhání, hodnotil první třetinu Černoch

Po třech výhrách zaváhání na ledě Vítkovic. Energetici Jiří Černoch a asistent trenéra Tomáš Mariška se shodují, že kamenem úrazu byla především úvodní dvacetiminutovka, po které Karlovarští prohrávali 0:3.

„Ne, že bychom ten zápas úplně prohráli v první třetině, ale těžko se to pak dohání, když to bylo 0:3. Od nás špatný začátek a proti takovému týmu je pak těžké s tím něco udělat. Bylo to totální selhání, nesváděl bych to na nějakou cestu, protože jsme přijeli den před zápasem,“ říká upřímně Jiří Černoch.

Právě karlovarský útočník s jednadvacítkou na zádech byl hlavní postavou hostí, když Vítkovicím vstřelil hned dvě branky. Ale ani jeho trefa v oslabení dost hlasitě nezavelela k obratu, výsledek už si Ridera dokázala pohlídat.

V čem hledal chybu trenérský štáb? „Tuhle otázku jsme si pokládali už po první třetině a budeme si ji asi pokládat ještě nějakou dobu. Udělali jsme vše, co jsme mohli – přijeli jsme o den dřív, snažili jsme se hráče upozorňovat na všechny věci, které se potom objevovaly v tom utkání. Asi jsme se hlavou nedokázali nastavit do toho zápasu. V první třetiny neměla naše hra víceméně žádné parametry, které si představujeme,“ kroutí hlavou asistent trenéra Tomáš Mariška.

Reparát mohou energetici složit už v úterý, to je čeká od 18:00 souboj s brněnskou Kometou. Právě v Brně Energie až do tohoto klání zůstane. Proti celku Libora Zábranského staršího nastoupí podruhé v rozmezí jednoho týdne.

Energetikům zbývá odehrát v základní části už jen šest zápasů, jistě se tak blíží vyřazovací část. „Připravujeme se samozřejmě na to předkolo. Máme teď víc tréninků a snažíme se to naladit, abychom na to předkolo byli v pohodě. Určitě to ale není tak, že bychom teď vypouštěli zápasy, to rozhodně ne. Prostě jedeme tak, jak to jde, ale už samozřejmě myslíme na to předkolo,“ hlásí Černoch.

Kromě nahuštěného programu podstupují karlovarští hokejisté i dvoufázové tréninky, aby se co nejlépe připravili na předkolo. Na detailnější přípravu není optimální prostor, nicméně trenérský štáb stále hledá, v čem je potřeba se ještě zlepšit. „Na pilování moc prostoru není, zápasy jdou rychle za sebou. Spíše se musíme ponaučovat z těchto chyb, které se nám nesmí stávat. Musíme být připraveni na každé střídání, na každý souboj hned od začátku zápasu. Stalo se nám i minulé utkání, že jsme prohrávali o dvě branky. To jsme ještě dokázali zvládnout, ale jak je vidět, tak každý zápas to takto otáčet nejde a stojí nás to spoustu sil, které teď hledáme velmi těžce. Musíme být koncentrovanější a hrát celých šedesát minut to, co chceme,“ ví Tomáš Mariška.

Související články

Preview k zápasu | so 20.2.2021

Venkovní dvojboj začne Energie ve Vítkovicích