HC Energie Karlovy Vary

Divoká přestřelka s Kometou! Body zůstávají ve Varech

Čtvrteční souboj s Kometou přinesl mnoho tvrdosti a spoustu branek, naštěstí pro karlovarské hokejisty padaly převážně do brněnské branky. Zpočátku to nevypadalo, energetici prohrávali, ale skvělá druhá třetina jim přinesla obrat a velmi důležité tři body. Mezi střelce se zapsal i Jaroslav Kracík, který se prosadil poprvé v karlovarském dresu, Martin Osmík pak skóroval letos poprvé.
Tipsport extraliga, 16. kolo, čt 21.10.2021
Karlovy Vary
Kometa Brno
5:3
1:2, 3:0, 1:1
Branky a nahrávky: 12. Koblasa (Kohout, T. Havlín), 22. Kracík, 24. Osmík (Redlich, Dlapa), 32. Vondráček (Pulpán, Flek), 60. Kohout (Koblasa) – 9. Kollár (Magee), 14. Mallet (Rákos), 59. P. Holík (Zaťovič, M. Haščák).
Rozhodčí: Pražák, Sýkora - Pešek, Malý
vyloučení1:4
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku31:22
zblokované střely10:9
hity2:2
vhazování25:25
diváci2378
Karlovy Vary: Novotný – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, T. Hanousek, T. Havlín, Pulpán (A), Parkkonen – T. Rachůnek (A), Hladonik, Flek – Průžek, Kracík, O. Beránek – Koblasa, Jiří Kulich, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).
Kometa Brno: Tomek – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, Roth, Gulaši (A), D. Mikyska, Mlčák – Zaťovič (C), P. Holík, L. Horký – M. Haščák, T. Šoustal, R. Pavlík – Mallet, Rákos, Vincour – Kollár, Kusko, Magee.

Komentář k utkání

Fanoušči, kteří dorazili na čtvrteční předehrávku 16. kola mezi Energií a Kometou, se zcela určitě nenudili. Začátek byl sice pomalejší, po pár minutách už se ale spustila pořádná divočina a to hlavně branková. Jako první se do velké šance dostal Tomáš Hanousek, po zaváhání brněnského hráče ujížděl sám na bránu, sólo ale gólem nezavršil. Pak už přišla gólová pětiminutovka. Andrej Kollár nejprve vymíchal brankáře Novotného a poslal hosty do vedení, které ale netrvalo dlouho. Petr Koblasa totiž dostal přesný pas a vyslal ještě přesnější střelu, která skončila za Tomkem. Na tahu tak byli hosté, kteří po dvou mintách hned odpověděli, v předbrankovém prostoru se nejrychleji zorientoval Alexander Mallet a vrátil Kometě vedení.

Jestliže Kometě z hlediska skóre patřila první třetině, tak Energie si zcela jasně přiasala tu druhou. Karlovarští začali úřadovat hned ze začátku prostřední části, už po minutě se z úhlu totiž svým prvním gólem v dresu Energie zapsal Jaroslav Kracík. Necelé tři minuty a síť za Tomkem se vlnila znovu, protečovaný kotouč se dostal až na hůl Martina Osmíka, která nezaváhal a poslal znovu do vedení domácí. Kometa mohla odpovědět a srovnat, po Holíkově střele ale jen zacinkala tyč. Utkání začalo být docela divoké, Kometa hrála hodně tvrdě, většina zákroků ale byla čistých. I tak se ale Energie dostala k přesilové hře, kterou se dokonce podařilo využít. Nahození na bránu a dorážka od Tomáše Vondráčka znamenala dvoubrankové vedení karlovarské Energie.

Brněnští nemohli mít do třetí třetiny jiný plán než rychle vstřelit kontaktní branku a poté minimálně vyrovnat, to jim ale Energetici nějak vůbec nechtěli dovolit. Byli to oni, kdo dostával soupeře pod tlak, ke špatné rozehrávce a podobným chybám. Kometa nebyla schopná vytvořit si souvislejší tlak a ještě k tomu se musela bránit přesilové hře domácích. Naopak to byli Karlovarští, kdo víc držel puk a snažil se tvořit. Energetici si ale závěr zápasu opět nedokázali pohlídat a Kometa při hře v šesti snížila na rozdíl jedné branky, prosadil se Petr Holík. Hosté to i nadále to zkoušeli bez brankáře, v samotném závěru se ale do prázdné branky trefil Martin Kohout. Po divoké přestřelce tak tři body zůstávají v Karlových Varech!

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Začali jsme dobře, měli jsme dobrý pohyb, vytvářeli jsme si určité příležitosti, ale když se nám srazili hráči po buly, tak jsme dostali nešťastnou branku. Jsem rád, že nás to nepoložilo, že jsme pracovali dál. Byli jsme odměnění srovnáním na 1:1, ale zase drobná chyba a soupeř odskočil, v tom to pro nás bylo extrémně těžké. Co jsme převedli ve druhé třetině, ofenzivní zodpovědnost a týmová kvalita, za to jsem nesmírně rád. Byli jsme odměněni góly a následně body. Je to veliké týmové vítězství. Všichni hráči pomohli.

Jiří Kalous (HC Kometa Brno): Utkání se mi nehodnotí dobře. Měli jsme ho dobře rozehrané, pro mě nepochopitelnými chybami jsme ho ztratili, víc k tomu nemám co dodat.

Fotogalerie

Související články