HC Energie Karlovy Vary

Energetici podruhé v sezoně hostí brněnskou Kometu

Hokejisty karlovarské Energie čeká v předehrávce 16. kola soupeř, se kterým už v letošním ročníku jednou síly změřili. Na led KV Areny znovu zavítá brněnská Kometa, která zde první vzájemné utkání sezony prohrála. Čtvrteční zápas začne v 17:30 a jste na něj samozřejmě srdečně zváni.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Do Karlových Varů míří devátý celek extraligy. Tabulkový soused Energie má po čtrnácti odehraných duelech na kontě jednadvacet bodů, tedy o čtyři body více než Západočeši.

Poslední tři zápasy se Brnu podařilo vyhrát. Kometa porazila Liberec, následně po skvělém obratu vybojovala dva body s Kladnem a naposledy si poradila také s Olomoucí. Z pohledu formy tak čísla hrají do brněnských karet, energetici během stejného období dvakrát svým soupeřům podlehli.

Hrůzu budí především ofenzivní zbraně týmu trenéra Jiřího Kalouse. Brno se může opřít o amerického snajpra Petera Muellera nebo produktivního Petra Holíka. Na Tipsport extraligu už si navykl také slovenský forvard Michal Krištof, jenž je se třinácti kanadskými body nejproduktivnějším brněnským hráčem.

Pro utkání v Karlových Varech nemůže trenérský štáb Komety počítat s Rhettem Hollandem. Kanadský tvrďák dostal od disciplinární komise trest na tři zápasy za nevybíravý hit na olomouckého Jana Bambulu.

Černochova one man show

Poslední vzájemné utkání spolu oba soupeři odehráli 8. října, tehdy se jednalo o předehrávku prvního extraligového kola. Utkání nabídlo skvělou podívanou, fanouškům domácích Karlových Varů pak i obrat svého týmu, a především gólovou exhibici útočníka Jiřího Černocha. Karlovarská jednadvacítka tehdy skolila celek z jihu Moravy takřka sama – při výsledku 4:3 nastřílel Brnu čtyři góly.

Tentokráte se ale na svého centra trenérský štáb kolem Martina Pešouta spolehnout nemůže. Černoch je aktuálně na marodce se zraněním v horní části těla.

Sestavy z předchozího utkání

HC Kometa Brno: Tomek – Ďaloga, R. Holland, Kučeřík, Roth, Gulaši (A), Bartejs, D. Mikyska – Kollár, Krištof, P. Mueller (A) – Zaťovič (C), P. Holík, L. Horký – M. Haščák, T. Šoustal, R. Pavlík – Mallet, Rákos, Vincour.
HC Energie: Novotný – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, T. Hanousek, T. Havlín, Pulpán (A), Parkkonen – T. Rachůnek (A), Hladonik, Flek – Průžek, Kracík, O. Beránek – Koblasa, Jiří Kulich, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C)

Mariška: Musíme pracovat více a lépe

Po výhře v západočeském derby padli energetici na ledě Litvínova. Právě tuto porážku se budou ve čtvrtek snažit odčinit. „V posledním zápase v Litvínově jsme zbytečně ztratili body. Nehráli jsme tak, jak jsme chtěli. To bude hlavní cíl pro zápas s Kometou – vrátit se k týmové, zodpovědné a defenzivní hře. Potom můžeme sbírat nějaké body,“ líčí Tomáš Mariška.

Asistent trenéra si je vědom ofenzivních zbraní Brna, dle jeho slov ale bude především záležet na výkonu jeho svěřenců. „Musíme se hlavně soustředit ne na to, kdo proti nám stojí, ale na náš výkon, který musí být zlepšený, musí být více týmový. Kometa hraje ve velké pohodě, má samozřejmě velkou ofenzivní kvalitu a velkou sílu v přesilových hrách. Musíme být disciplinovaní a nedávat jim možnosti zbytečných přesilových her,“ varuje asistent trenéra.

„Věřím, že hráči si uvědomí, že musí pracovat více a lépe. Také věřím, že se před domácími fanoušky porveme o body,“ dodává Mariška.

Související články