HC Energie Karlovy Vary

Černochova show! Čtyřmi góly režíroval výhru nad Kometou

První zápas extraligy, sedm gólů a hromada emocí. Zápas proti Brnu se karlovarským podařil. Obzvláště poté zářila domácí jednadvacítka, tedy Jiří Černoch, který vstřelil všechny 4 góly domácích. KV Arénu navštívilo přes 2000 diváků, a rozhodně se nenudili.
Tipsport extraliga, 1 (ČT), st 8.9.2021
Karlovy Vary
Kometa Brno
4:3
2:3, 2:0, 0:0
Branky a nahrávky: 14. Černoch (T. Rachůnek, Flek), 16. Černoch (T. Rachůnek, Hladonik), 22. Černoch (Parkkonen, Koblasa), 35. Černoch (Kohout) – 4. L. Horký (P. Holík, Bartejs), 12. M. Haščák (Krištof, Ďaloga), 20. Kollár (P. Holík, Bartejs).
Rozhodčí: Hodek, Pešina - Ondráček, Špůr
vyloučení3:3
využití2:3
oslabení0:0
střely na branku25:37
zblokované střely11:14
hity3:4
vhazování25:35
diváci2139
Karlovy Vary: F. Novotný – Parkkonen, Plutnar, Dlapa, Pulpán (A), T. Havlín, T. Hanousek, Weinhold – T. Rachůnek (A), Hladonik, Flek – Průžek, Kulich, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).
Kometa Brno: Tomek – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), D. Mikyska – Zaťovič (C), P. Holík, L. Horký – M. Haščák (A), Krištof, Mallet – Kusko, Kollár, R. Pavlík – Magee, Rákos, Šoustal – Dočekal.

Komentář k utkání

První třetina byla divoká jak v počtu vyloučení, tak i gólů. Hned ve 4. minutě prokličkoval domácí obranou Luboš Horký a Jihomoravan0 mohli slavit. Hosty gól nakopl a v následujících několika minutách domácí vůbec nepustili do šance. V půlce první třetiny si Martin Kohout pomohl faulem a ve 12. minutě přesilovou hru využil Marcel Haščák a navýšil tak na 2:0. Energetici dostali možnost hrát přesilovku 5 na 3, a dařilo se jim. Jiřímu Černochovi se podařilo kotouč dorazit do sítě ve 14. minutě a v 17. minutě ho tečovat - 2:2. Zbytek třetiny se hrálo na obě strany, ovšem minutu před koncem se opět vylučovalo, a to na straně Západočechů. Andrej Kollár neváhal a pět sekund před sirénou poslal Kometu do vedení.

Do druhé třetiny vstoupil perfektně Jiří Černoch, který necelé dvě minuty po začátku druhé třetiny zkompletoval svůj hattrick. Otočku měl na holi Petr Koblasa, který jel sám na hostujícího gólmana Mateja Tomka a byl faulovaný. Trestné střílení ale neproměnil. Zbytek třetiny se hrál bruslivý hokej bez větších šancí. Až po asistenci Kohouta se do zakončení dostal opět Jiří Černoch a hráči Energie tak šli do kabin za stavu 4:3.

Třetí třetina góly nepřinesla, i přesto byla zajímavá. Zářil ovšem domácí maskovaný muž, který předvedl několik skvělých zákroků. Vyrovnat mohl hostující Radovan Pavlík, kterému se nepodařilo dostat kotouč za čáru. Přišly i dvě nepříjemné situace pro Energii. Prvně to byl Lukáš Pulpán, který blokoval střelu Martina Zaťoviče. O chvíli později se se svatyní Tomka srazil Jakub Flek. Brněnským nepomohlo ani odvolání brankáře a Energie slaví vítěznou premiéru nové extraligové sezony.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Na úvod sezony nás čekal velmi těžký soupeř. Bylo to vidět hned od začátku, Kometa šla rychle do vedení, ale jsem velmi rád, že naši hráči nesložili zbraně a dvakrát se neskutečně vrátili do utkání, což nás stálo mnoho sil. Bylo vidět, že obě mužstva jsou na začátek ligy dobře připravená. Hodně se bruslilo, bylo to hodně aktivní. Jsem rád, že jsme byli bojovnější, silnější v hlavě a získali jsme velmi cenné body.

Jiří Kalous (HC Kometa Brno): První utkání je za námi, pro nás bohužel bez bodu. Myslím si, že jsme viděli svižný a bruslivý hokej, jak jsme předpokládali. Je škoda, že jsme utkání, které bylo pro nás dobře rozehrané, nedotáhli do bodového zisku. Mrzí nás to, protože jsme odvedli slušný výkon, ale bohužel bez bodu. Jirka Černoch měl svůj den, napadalo mu to tam a my jsme nebyli schopni těm jeho brankám zabránit. Proto jsme ztratili body. To nás na jednu stranu mrzí, na druhou stranu si myslím, že výkon z naší strany byl bojovný a jsme na dobré cestě se zvedat. Půjdeme si za tím, co jsme si předsevzali.

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | út 7.9.2021

Je to tu! Extraligu odstartuje bitva s Kometou