HC Energie Karlovy Vary

Energetici bojovali do samého závěru, tři body ale zůstávají v Liberci

Energetici za sebou mají náročné utkání na ledě Bílých Tygrů. Pod Ještědem bojovali o body až do poslední vteřiny, když je v 59. minutě vrátil do hry kontaktním gólem Tomáš Rachůnek. Závěrečný tlak však domácí přestáli a Karlovarští odjíždí ze severu Čech s práznou.
Tipsport extraliga, 18. kolo, út 26.10.2021
Liberec
Karlovy Vary
3:2
0:1, 1:0, 2:1
Branky a nahrávky: 28. Birner (Štibingr, Melancon), 44. Derner (Birner, Štibingr), 58. J. Vlach (P. Jelínek, M. Zachar) – 9. O. Beránek (Jiří Kulich, Kohout), 59. T. Rachůnek (Flek, Plutnar).
Rozhodčí: Jeřábek, Šindler – Kajínek, Axman
vyloučení3:2
využití0:2
oslabení0:0
střely na branku31:25
zblokované střely13:5
hity6:2
vhazování41:9
diváci4773
Liberec: Kváča – Kolmann, M. Rosandić, Melancon, M. Ivan, Štibingr, Derner – Ordoš, Filippi, Birner (A) – Faško-Rudáš, Klepiš, A. Najman – M. Zachar, P. Jelínek (C), J. Vlach – Klapka, J. Šír, A. Dlouhý – Gríger.
Karlovy Vary: Novotný – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, T. Hanousek, T. Havlín, Pulpán (A), Weinhold – O. Beránek, T. Rachůnek (A), Flek – Průžek, Miškář, Hladonik – Koblasa, Jiří Kulich, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

Komentář k utkání

Obě mužstva se chtěla prezentovat aktivním hokejem a již od začátku se hra přesouvala z jednoho konce kluziště na druhý. Největší příležitost si během prvních minut připsal Jakub Klepiš, jehož svižnou střelu ale Filip Novotný pokryl. A tak se do vedení nakonec dostali Karlovarští. Ondřej Beránek při přesilové hře vydoloval puk se skrumáže před Kváčou a dorazil ho do sítě.

Tygři ve druhé třetině ještě přidali a chvíli před polovinou zápasu se dočkali vyrovnávací branky. Po tvrdé střele Jana Štibingra se puk odrazil k Michalu Birnerovi, jenž ho odrazem o beton Novotného propasíroval za brankovou čáru! Vstřelený gól šelmy zdravě nabudil, jenže všem dalším šancím gólman Energie odolal. Do závěrečného dějství tak šly oba celky s jednou trefou na kontě.

Vstup do poslední části vyšel Severočechům skvěle! Už ve 44. minutě si Lukáš Derner sjel od modré na vrchol levého kruhu, napřáhl se a nekompromisní dělovkou vstřelil svůj první gól v sezóně! Najednou tak museli dotahovat hráči Energie, kteří se ovšem přes pevnou defenzivu Tygrů do vážných příležitostí nedostávali. Necelé tři minuty před koncem navíc hosté nepokryli dostatečně Jaroslava Vlacha, který ranou z pravé strany zvýšil náskok šelem.

Severočeši se ale nakonec ještě museli strachovat o výsledek. V 59. minutě totiž Tomáš Rachůnek zužitkoval přihrávku Jakuba Fleka a rázem Energie prohrávala znovu nejtěsnějším možným rozdílem. Víc už ovšem Karlovarští nestihli.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (Bílí Tygři Liberec): „Bylo to těžké utkání a jsme moc rádi, že jsme ho zvládli za tři body. Musíme pochválit celý tým, všichni od začátku do konce plnili to, co jsme si řekli. Potvrdili jsme vzestupnou tendenci.“

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): „Chtěli jsme v Liberci bojovat o každý bod, což jsme podle mě splnili. Hráči nechali na ledě všechno, což je pro nás velké pozitivum. I když odjíždíme s nulou, výkon byl velmi solidní. Bojovali jsme až do konce, bohužel jsme za to nebyli odměněni.“

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | út 26.10.2021

Musíme začít bodovat venku, hodnotí Beránek