HC Energie Karlovy Vary

Rozhodla první třetina, Tygři berou všechny body

Dohrávka osmačtyřicátého kola TELH v Liberci karlovarským energetikům nevyšla podle představ. Po pondělní porážce v Třinci si náladu vylepšit nedokázali. V úvodní třetině inkasovali po trefách Vlacha a Fillipiho dva góly. Dvoubrankové manko pak hráči z lázeňského města vymazat nedokázali, a tak se vracejí s prázdnou.
Tipsport extraliga, 48. kolo, st 23.2.2022, Home Credit Arena
Liberec
Karlovy Vary
4:1
2:0, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 11. J. Vlach (M. Zachar, Klapka), 13. Filippi (Klepiš, L. Šmíd), 31. A. Najman, 55. Filippi (A. Najman) – 26. Průžek (Plutnar).
Rozhodčí: Pešina, Hejduk – Svoboda, Lhotský
vyloučení3:7
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku24:29
zblokované střely15:7
hity7:4
vhazování36:29
diváci3019
Liberec: J. Pavelka – L. Šmíd, Štibingr, M. Ivan, Melancon, Derner, Aubrecht, J. Šedivý – Birner, Filippi, Faško-Rudáš – Ordoš, Klepiš, M. Zachar – Rychlovský, P. Jelínek, A. Najman – J. Vlach, J. Šír, Klapka
Karlovy Vary: Š. Lukeš – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, D. Mikyska, Pulpán, Weinhold – T. Rachůnek, T. Mikúš, Kulich – O. Beránek, Hladonik, Vondráček – Koblasa, Černoch, Kohout – Průžek, Jiskra, Osmík.

Komentář k utkání

V úvodu zápasu nevyužil velkou šanci Michal Birner, Tygři se ale přesto dostali do vedení. V 11. minutě totiž Marek Zachar přihrál na modrou čáru Jaroslavu Vlachovi, který nekompromisní ranou zužitkoval přesilovou hru. Hned na to putovali hosté znovu do čtyř a Liberec se prosadil při početní výhodě podruhé. Střela Jakuba Klepiše se odrazila k Tomáši Filippimu, a ten dorazil kotouč za brankovou čáru.

Severočeši se díky povedenému začátku dostali do pohody a svého soupeře nepouštěli do velkých šancí. Ve druhé části však Energie přece jen snížila. Po zaváhání při střídání se do samostatného úniku dostal Jiří Průžek, jenž tváří v tvář Jaroslavu Pavelkovi zamířil přesně do horního rohu. Šelmy ale v polovině zápasu přispěchaly s rychlou odpovědí, když z předbrankového prostoru procedil puk do sítě Adam Najman.

Do závěrečné periody tak šli svěřenci Patrika Augusty s dvougólovým náskokem. Ten bránili poctivou defenzivní hrou. Necelých šest minut před koncem se navíc Tomáš Filippi protlačil z rohu až před Štěpána Lukeše a po povedené individuální akci zvýšil na 4:1. Ve zbývajících okamžicích si už Tygři zisk tří bodů pohlídali.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Bílí Tygři Liberec): Podle mě jsme odehráli dobrý zápas. Povedl se nám začátek, kdy jsme si pomohli dvěma přesilovkami. Po celých šedesát minut všichni hráči předváděli dobrý výkon, kterým tak navázali na předchozí zápasy. Vyhráli jsme zaslouženě.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Utkání rozhodla první třetina. Neodehráli jsme ji úplně špatně, při hře pět na pět byla podle mě vyrovnaná. Bohužel jsem ale udělali dva fauly a byli jsme za ně potrestáni dvěma brankami, které určily ráz celému zápasu. Poté jsme se tlačili do dobře postavené obrany a jeden kontaktní gól byl málo.

Související články

Ohlasy k zápasu | st 23.2.2022

Průžek: Musíme prolomit střelecké trápení