HC Energie Karlovy Vary

Průžek: Musíme prolomit střelecké trápení

Karlovarská Energie veze z venkovního tripu nula bodů. Po debaklu v Třinci nestačila ani na liberecké Bílé Tygry, kterým podlehla 1:4. Jedinou branku Karlových Varů vstřelil agilní Jiří Průžek, který dorazil před touto sezónou do lázeňského města právě z Liberce.

Jirko, ve druhé polovině zápasu to vypadalo, že vám docházejí síly. Cítil jste to stejně?
To si nemyslím. Ve hře pět na pět to bylo vyrovnané utkání. Soupeř jsme stíhali, měli dobrý pohyb. Ale bohužel jsme udělali hloupé fauly, oni využili dvě přesilovky a v nich rozhodli zápas. Takové mužstvo si to pak už umí pohlídat.

Rozhodla o osudu utkání první třetina, kde vám soupeř odskočil?
Na konci zápasu to tak vypadá, bohužel. Dva blbé fauly a dva góly v naší síti. Měli jsme tam také šance, ale bohužel. Snížili jsme a soupeř vzápětí zase odskočil takovým smolným gólem. Škoda, nemyslím si, že jsme byli horším týmem.

Šancí jste měli dost, ale koncovka slabá. Čím si to vysvětlujete?
Bohužel se to s námi táhne již více zápasů. Napadalo nám to tam doma s Pardubicemi. Ale od té doby v Třinci nula a dnes jen jedna branka. Šance máme, musíme tu nemohoucnost prolomit. Před námi je posledních šest zápasů, které potřebujeme zvládnout.

Alespoň malou útěchou pro vás může být vstřelený gól proti týmu, ve kterém jste dlouho působil. Je to tak?
Ano, já jsem strašně rád za každý vstřelený gól. Bohužel ale nevedl k bodovému zisku a to mě mrzí. Body totiž potřebujeme jako sůl. Takže ve mně převládá spíše zklamání.

Svůj únik jste proměnil bezpečně. Šlo o nacvičenou věc?
Jo, já tohle zakončení trénuji a pokud se dostanu do úniku i v zápase, tak to dělám. Jsem rád, že to vyšlo. Jarda Pavlenka asi zapomněl, co jsem na něj loni zkoušel na trénincích.

Od neděle již chodí diváci. Vnímáte to vy jako hráči na ledě? Hraje se hostům díky tomu o ty diváky hůře?
Samozřejmě jsme rádi, že diváci už chodí ve větším počtu. Hokej se hraje pro ně. Doufáme, že od března už budou moci být plné stadiony.

Jak vás osobně motivují diváci v ochozech?
Každý hráč je rád, když jsou stadiony plné diváků a fanoušků. Minulá sezona byla bez lidí strašně zvláštní. Bez atmosféry nemá sport obecně takový náboj. Takže jsem rád, že už je to za námi a můžeme se těšit na super kulisy.

Děkuji za rozhovor.

Související články