HC Energie Karlovy Vary

Předvánoční bitva o gól pro Liberec

Vyrovnané utkání zvládl Liberec rozhodnout ve třetí třetině. Dvougólový střelec Faško-Rudáš přesně pálil ve 47. minutě. Energie už reagovat nedokázala, a tak před vánočními svátky nadělila tři body Bílým Tygrům.
Tipsport extraliga, 33. kolo, út 21.12.2021, KV Arena
Karlovy Vary
Liberec
2:3
0:1, 2:1, 0:1
Branky a nahrávky: 28. Vondráček (Černoch, Plutnar), 38. Vondráček – 15. Faško-Rudáš (Ordoš), 24. Klapka (Birner), 47. Faško-Rudáš (Ordoš, Gríger).
Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Ondráček, Bohuněk
vyloučení3:3
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku21:34
zblokované střely8:17
hity5:2
vhazování24:29
diváci1000
Karlovy Vary: F. Novotný – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, D. Mikyska, Dlapa, L. Doudera, Tureček – Koblasa, Černoch, Kohout – T. Rachůnek, T. Mikúš, Flek – Vondráček, Hladonik, O. Beránek – Redlich, Jiskra, Osmík.
Liberec: Kváča – Vitásek, Štibingr, M. Ivan, Kolmann, Derner, Aubrecht, Bukač – Birner, Klepiš, M. Zachar – Ordoš, Gríger, Faško-Rudáš – J. Vlach, P. Jelínek, Klapka – Rychlovský, A. Najman, J. Šír.

Komentář k utkání

Úvodní třetina začala poměrně nevýrazně. Hosté dostali v paté minutě výhodu v podobě přesilovky za karlovarskou nedisciplinovanost při střídání. Početní převaha ale gólem neskončila. Hra pokračovala až do 15. minuty, kdy skóre zápasu otevřel Martin Faško-Rudáš. Ten dokázal Novotného prostřelil zprava z velkého úhlu poté, co se v rohu uvolnil od karlovarských obránců. O tři minuty později mohlo být srovnáno. Tomáš Rachůnek přesně našel ujíždějícího Jakuba Fleka, energetik s devítkou na zádech však Kváču překonat nedokázal.

Ve druhé dvacetiminutovce už Liberec faul domácích potrestal. Tomáš Mikúš si vysloužil dvě minuty za podrážení. Ve čtyřiadvacáté minutě pálil zprava Birner, jeho vyražené střely se chopil Adam Klapka, který přesně zakončil do sítě za přesouvajícího se Novotného. Po dalším oslabení se karlovarští hokejisté dočkali i své početní výhody. Tu v osmadvacáté minutě využil Tomáš Vondráček. Kapitánovi Karlových Varů se podařilo tvrdou ránou propálit libereckého gólmana mezi betony. Tři minuty do druhé sirény měl být za držení, trest ale Jiří Černoch v rámci fair-play odvolal. Dobrá karma hned vzápětí energetikům nadělila vyrovnávací gól. Tomáš Vondráček hned po vhazování vystřelil, a překonal tak nepřipraveného Kváču.

Do poslední periody tedy týmy nastupovaly za vyrovnaného stavu. Po dvou minutách hry tomu už ale mohlo být jinak. Do úniku se dostal Zachar, jenž v poslední chvíli nabíjel Najmanovi, proti střele druhého jmenovaného se ale domácí brankář stihl přesunout. Ve 47. minutě už ale přeci jen Bílí Tygři znovu vedli zásluhou Martina Faško-Rudáše. Tomu přihrál zpoza brány Ordoš a Faško-Rudáš už jen uklidil puk za Filipa Novotného. Necelou minutu poté mohl srovnat Ondřej Beránek, ten s pukem objel bránu, jeho zakončení však zastavila tyčka. Energetici zkoušeli v posledních dvou minutách ještě hru v šesti bez gólmana, skóre už se ale nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec): ,,Já si myslím, že jsme tady odehráli velice slušné utkání. Od začátku až do konce jsme byli aktivní v útočném pásmu. Ve druhé třetině jsme dvěma chybami, které jsme nemuseli dělat, ať to bylo vyloučení nebo špatně rozebrání po buly, nabídli soupeři vyrovnání. To mužstvo si za tím ale šlo ve třetí třetině, odvedli jsme tu dobrý výkon a jsme rádi za výhru."

Tomáš Mariška (HC Energie): ,,My jsme chtěli navázat na ten dobrý výkon z posledního zápasu s Hradcem. To se nám v první třetině nepovedlo, nehráli jsme dobře s kotoučem a bylo to z naší strany trochu ustrašené. Dostali jsme i smolný gól. Ve druhé třetině jsme zvýšili pohyb, zatlačili jsme tam trochu na Liberec a vytvořili jsme si tam nějaké šance. Když jsme prohrávali 0:2, tak jsme se dokázali dotáhnout. Ve třetí části jsme k dispozici dostali dvě přesilové hry, kterými jsme zápas měli zlomit na naší stranu. Misto toho jsme si nechali dát lacinou branku hned po té druhé přesilovce, což byl zlomový moment. Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání se šťastnými góly na obou stranách. Chtěli jsme bodovat a mrzí nás, že se to nepovedlo."

Fotogalerie

Související články