HC Energie Karlovy Vary

S výhrou v zádech zpátky doma. Energii čeká v KV Areně souboj s Libercem

Karlovarští hokejisté se po venkovní sérii vrací na domácí led KV Areny. Na svěřence trenérů Pešouta, Marišky a Skuhravého čekají Bílí Tygři i s ex-karlovarským Dávidem Grígerem. Podaří se energetikům poprvé v této sezoně na soupeře ze severu Čech vyzrát? Úterní klání startuje v 17:30.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos

Předzápasový ceremoniál

Ještě před startem samotného utkání dojde na slavnostní ceremoniál. Ve venkovním duelu proti Vítkovicím totiž útočník Petr Koblasa odehrál své jubilejní pětisté klání v české nejvyšší soutěži a před úvodním buly dostane od klubu památeční dres k tomuto milníku.

O soupeři

Liberec je zatím za očekáváním. Bílí Tygři pravidelně patřili v posledních letech ke špičce extraligy, letos se ale pohybují spíše ve spodních patrech tabulky. Aktuálně patří Severočechům dvanácté místo, když po devětadvaceti odehraných zápasech nasbírali devětatřicet bodů. Na energetiky mají jednobodový náskok, nicméně navrch k tomu ještě dvě utkání k dobru. V každém případě, úterý se ponese ve znamení tabulkových sousedů. Karlovarští navíc mají svému soupeři co vracet, dosavadní dvě střetnutí totiž vyzněla pro tým trenéra Augusty.

Před reprezentační přestávkou se povedlo Liberci uhrát dvě vítězství – 4:3 po prodloužení proti Vítkovicím a 2:1 s Hradcem. Na to ale nedokázal navázat v posledním duelu před pauzou, který sehrál na ledě Litvínova. Severočeši v něm nenašli recept na brankáře Godlu a padli výsledkem 0:2.

Tygry trápí především marodka v obranných řadách. Dlouhodobě jsou mimo hru dvě výrazné postavy defenzívy – Ladislav Šmíd a Ondřej Vitásek. K nim se později zařadil ještě kanadský bek TJ. Melancon a nejistý je rovněž start nejproduktivnějšího libereckého hráče Tomáše Filippiho.

Sestavy z předchozího utkání

Bílí Tygři Liberec: Kváča – M. Rosandić, Štibingr, M. Ivan, Kolmann, Derner, J. Šedivý – Birner (A), Klepiš, M. Zachar – Ordoš, Gríger, Faško-Rudáš – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, A. Najman, J. Šír.
HC Energie: Novotný – Plutnar, Martin Rohan, Dlapa, Parkkonen, Pulpán (A), T. Havlín, L. Doudera – Kohout, Černoch, Koblasa – O. Beránek, T. Mikúš, T. Rachůnek (A) – Vondráček (C), Hladonik, Redlich – Průžek, Jiskra, Osmík.

Bojovný výkon v Hradci? To je ta cesta, hlásí Mariška

Energetici jdou do utkání s cennou výhrou v zádech, když v neděli oloupili o tři body druhý celek extraligové tabulky. „Odehráli jsme velmi bojovné utkání v Hradci. To je asi ta cesta, kterou potřebujeme jít a věříme, že na to hráči navážou v tom nadcházejícím domácím utkání,“ hlásí před soubojem s Bílými Tygry Tomáš Mariška.

Nyní čeká na celek z lázeňského města tabulkový soused. „Liberec má určitě stoupající formu a bude nepříjemným soupeřem. Je to náš přímý konkurent v tabulce, takže všechny tyto aspekty vnímáme. Budeme chtít před Vánoci udělat vše proto, abychom ty body v domácím prostředí získali. Věřím, že pokud budeme pracovat tak, jako v tom posledním utkání, ta šance na body je velká,“ věří Pešoutův asistent.

Z karlovarského tábora

Dvě kaňky mělo poslední karlovarské vítězství proti Hradci. Duel totiž nedohráli hned dva obránci – Tomáš Havlín a Lukáš Pulpán. Nad jejich startem v domácím představení s Libercem tak visí otazník. Naopak do hry se po návratu z Channel One Cupu hlásí reprezentační útočník Jakub Flek. Energie nadále nemůže využít služeb Jiřího Kulicha, jenž je pro změnu s juniorským výběrem Česka v Kanadě, kde se připravuje na nadcházející šampionát hráčů do dvaceti let.

První zápas v roli asistenta trenéra má za sebou legenda Energie Václav Skuhravý. Bývalý klubový kapitán doplnil trenérský štáb Martina Pešouta a dle slov asistenta Marišky přinesl na lavičku potřebný impuls.

Kostka dostala nový kabát

Svou extraligovou premiéru si odbude nově renovovaná kostka. Na co všechno se můžou fanoušci těšit?

Související články

Reportáž | út 21.12.2021

Předvánoční bitva o gól pro Liberec