HC Energie Karlovy Vary

Energie zvítězila nad Bratislavou, rozhodla třetí třetina

Zpočátku vyrovnané utkání s Bratislavou dopadlo vítězně pro Karlovy Vary. V závěrečné dvacetiminutovce nastříleli energetici tři branky a zajistili si tak vítězství 5:2.
Příprava na sezonu, přát., čt 26.8.2021, Sportcentrum Lužánky
Karlovy Vary
Bratislava Capitals
5:2
2:1, 1:1, 3:0
Branky a nahrávky: 11. Flek (Rohan), 12. Kohout (Koblasa, Černoch), 23. Průžek, 59. Kohout (Koblasa), 60. Doudera (Osmík) – 6. Levin (Roy), 27. Žerděv (Roy, Nanne).
Rozhodčí: Skopal, Vrba – Král, Otáhal
vyloučení7:2
využití0:0
oslabení0:1
Karlovy Vary: Novotný (Habal) – Parkkonen, Plutnar, Pulpán (A), Dlapa, Rohan, Havlín, Weinhold, Doudera – Rachůnek (A), Hladonik, Flek, Průžek, Kulich, Beránek, Koblasa, Černoch, Kohout, Redlich, Miškář, Vondráček (C), Osmík.
Bratislava Capitals: Lacouvee (Baroš) – Snuggerud, Carson, Jardine, Nanne, Fereta, Chovan – Immo, Roy, Žerděv, Levin, Arniel (A), Bondra, Hudec (A), Buc (C), Faith, Vybíral, Škvarek, Žurek.

Komentář k utkání

Energie nastoupila do utkání o něco lépe, než její soupeř. Od počátku si vytvářela více šancí, přesto úvodní branka zápasu patřila hostům. Ve vlastním oslabení Marc-Oliver Roy založil pohlednou akci, objel s kotoučem bránu, čímž si položil karlovarského brankáře, nabil Davidu Levinovi, který trefil odkrytou klec domácích. V 11. minutě si Rohan vyčíhal volného Jakuba Fleka, jenž zůstal za bratislavskou obranou a v samostatném úniku úspěšně skóroval mezi Lacouveeho betony. Zhruba půl minuty poté se Karlovy Vary dostaly do vedení, když Koblasa poslal kotouč z rohu kluziště do mezikruží na Martina Kohouta, který vyslal střelu nad beton bratislavského brankáře. V 15. minutě se o navýšení pokoušel Tomáš Rachůnek, poslal kotouč na Jiřího Černocha, který ho vrátit zpět Rachůnkovi, vystřelený kotouč musel dlouho krotit Lacouvee. V závěru se znovu ve vlastním oslabení ukázala Bratislava, když Arnier zůstal s kotoučem u karlovarské svatyně, Filip Novotný si nakonec s jeho pokusem poradil. Karlovy Vary si po dvaceti minutách hry odnesly jednogólový náskok.

Druhá třetina byla pro Karlovarské opět povedená. Po dvou odehraných minutách navýšil skóre Jiří Průžek, kterému se podařilo překonat bratislavského brankáře ze samostatného úniku. Ve 26. minutě se Capitals povedlo snížit, Roy nabil do jízdy Nikolaju Žerděvovi, který poslal dělovku z pravého kruhu až za záda Filipa Novotného. Ve 29. minutě byl Jakub Flek faulován při samostatném úniku a bylo nařízeno trestné střílení, ve kterém karlovarský štírek neuspěl. Posléze si Karlovarští vytvořili ještě dvě početní převahy, ale ani v jedné nebyli úspěšní. Do třetí dvacetiminutovky se vstupovalo za stavu 3:2.

Poslední dějství dlouho nepřineslo žádnou atraktivní šanci. Hra se přelévala z jednoho konce na druhý, celky bojovaly o útočné pásmo, ale aktivnějším týmem byla Energie. Ve 45. minutě se ukázal Ondřej Beránek, který přebruslil z vlastní třetiny až k vrcholu pravého kruhu, odkud poslal dělovku na hostujícího brankáře, jenž střelu vytěsnil vlastní hrudí. V 53. minutě nabral rychlost Průžek po levé straně ledové plochy a dostal se do zakončení, ale jeho střelecký pokus skončil nad lapačkou. Následně Bondra zamířil do útočné třetiny a střelou zápěstím se snažil překonat karlovarského brankáře, ale Filip Novotný zareagoval včas. V samotném závěru to Capitals zkoušeli se šesti hráči v poli, což se Bratislavě nevyplatilo. Koblasa dostal kotouč do útočné třetiny, odkud Martin Kohout poslal puk do prázdné klece. Po oddechovém čase hostů se Energie ještě jednou zaradovala po gólu Lukáše Doudery. Karlovy Vary zvítězily nad Bratislavou 5:2.

Související články