HC Energie Karlovy Vary

Kohout: Góly potěší, ale stále máme na čem pracovat

V přípravném utkání proti Bratislavě Capitals vstřelil dvě branky a na ledě byl hodně vidět. Přesto není karlovarský útočník Martin Kohout se svou hrou spokojen. Jak sám ale říká, do soutěže ještě zbývá dost času a věří, že se všechno stihne doladit.

Martine, vyhráli jste 5:2. Jak hodnotíte zápas?
Co se týče výsledku, tak super. Týmovou hru hodnotím také dobře, ale se svým výkonem ještě spokojený nejsem. Respektive, pořád je na čem pracovat a co zlepšovat.

Vstřelil jste dva góly, tak musíte být se sebou aspoň trochu spokojen, ne?
Branky vždy potěší, ale není to všechno. Navíc jsem měl u těch gólů i potřebné štěstí. Každopádně s celkovou hrou zatím stoprocentně spokojen nejsem.

Rozhodli jste až v samém závěru. Přitom šance byly už dříve, souhlasíte?
Máte pravdu. Celý zápas jsme měli pod kontrolou a těch šancí bylo dostatek. V rovnovážném počtu, i přesilovkách. Ale bohužel, v koncovce nám to zatím nelepí. Máme před sebou ale ještě tři přáteláky, takže věřím, že do sezóny vše vypilujeme.

Co říct k soupeři? Slovenský tým, ale v kádru má plno cizinců...
Velmi dobře bruslili, napadali. Měli tam plno šikovných hráčů, zároveň i zkušeností. Za mě skvělý přípravný zápas s kvalitním soupeřem. Jsem moc rád, že skončil pro nás vítězně.

Hned v pátek vás čeká Zvolen, což je slovenský mistr...
Slovenskou ligu extra nesleduji, ale my se koukáme hlavně na sebe. Chceme předvést náš hokej a opět vyhrát.

Na Moravě Vás kromě zápasů čekají i tréninky, tým navíc stráví pohromadě více času. Jak si moravský trip zatím celkově užíváte?
Je to tady fajn. Volno bylo dlouhé, takže si máme s klukama co říct. Mimo to se kvalitně trénuje, takže paráda. Už se ale těšíme na extraligu, až to všechno vypukne naostro!

Děkuji za rozhovor.

Související články