HC Energie Karlovy Vary

Junioři přestříleli Vítkovice, přesto padli v nájezdech

Karlovarští junioři berou ze zápasu s Riderou jeden bod. Svěřenci trenéra Eismanna sice svého soupeře výrazně přestříleli, v koncovce se jim ale tolik nevedlo. Zápas musely rozhodnout až samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější hosté.
DHL Extraliga juniorů, 19. kolo, so 20.11.2021
Karlovy Vary
Vítkovice
2:3sn
0:1, 1:1, 1:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 22. Vogel (Seidler, Adámek), 51. Varvařovský (Botoš) – 18. Bialy (Kotásek), 33. Macias (Krejsa), rozh. náj. Kotásek.
Rozhodčí: Petružálek – Coubal, Kokrment
vyloučení2:3
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku50:29
diváci67
Karlovy Vary: Dybal – Benda "A", Bulka, Pohanka, Krajčík, Kočí, Dorot, Zolnaj, Vogel – Ekrt, Botoš "A", Šlechta, Šmajda, L. Adámek "C", Seidler, Varvařovský, M. Adámek, Kupčo
Vítkovice: Bartošák – Hodinář, Smolka, Puchala, Bialy, Prčík, Machů, Havlík – Slusarczyk, Kotásek "A", Tvrdý, Schauer, Macias, Holaník, Krejsa "C", Skripčák, Kubík, Gebauer "A"

Komentář k utkání

Úvodní dvacetiminutovka se nesla v opatrném tempu, hru obou mužstev kazily nepřesnosti v rozehrávce. Na první větší příležitost jsme si museli počkat až do 13. minuty. Karlovarští se usadili v útočném pásmu a přesná křižná přihrávka napříč pásmem našla hokejku kapitána Lukáše Adámka. Karlovarská jednapadesátka si kotouč srovnala a táhlou střelou orazítkovala tyč. Před pauzou ale přeci jen branka padla, nicméně na druhé straně. V čase 17:23 posunul Kotásek na Šimona Bialeho, který z prostoru kolem levého kruhu překonal Dybala.

Energetici se dočkali vyrovnávací branky po pětaosmdesáti vteřinách druhé třetiny. Na konci kombinace v útočném pásmu stál Jakub Vogel, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě. Ve 25. minutě si mohli hosté vzít vedení zpět. Sudí nařídil trestné střílení, kterého se ujal Alex Kotásek. Vítkovický forvard však se svou kličkou neuspěl, Dybal jeho úmysl přečetl. Ridera ještě do konce třetiny přeci jen vstřelila druhou branku. Tomu předcházela šance Lubomíra Kupča, v níž si domácí šikula dobrým pohybem udělal prostor a bekhendem jen o kousek minul Bartošákovu klec. Naopak Vítkovice z protiútoku udeřily. Krejsa zpoza brány našel Krzystofa Tomasze Maciase, na něhož zívala odkrytá svatyně Energie.

Hned po čtyřech minutách třetího dějství byla k vidění i pěstní vložka. Rukavice shodili René Smolka s Janem Botošem, na body vyhrál druhý jmenovaný. Právě Botoš byl o necelých šest minut později u vyrovnávací trefy Karlových Varů. Domácí dvacítka svým pasem vyslala do úniku Davida Varvařovského, jenž svižnou střelou na stranu lapačky vyrovnal skóre. V závěru mohl rozhodnout o výhře v základní části vítkovický kapitán Krejsa, který byl na konci přečíslení tří na jednoho, ale na Dybala nevyzrál.

O vítězství nerozhodla ani základní hrací doba, ani prodloužení. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Úvodní dva využili domácí Šmajda a hostující Gebauer, ten vítězný pak obstaral ve druhé sérii vítkovický Alex Kotásek, jenž střelou o tyčku překvapil Dybala.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie): „Soupeř přijel s trpělivou defenzivní taktikou. My jsme po celou dobu utkání hráli opticky více na kotouči, ale podle našich představ jsme se rvali až ve třetí třetině. Ty první dvě to bylo příliš nedůrazné, příliš “soft,“ hlavně co se týče osobních soubojů. Tím pádem se nám nedařilo dostat se do většího tlaku. Další příčina, že bereme jen bod, je naše dnešní nekvalitní zakončení, samozřejmě s respektem k výkonu brankáře Bartošáka. Nám se bohužel nepovedlo ho překonat více než dvakrát. Kdo byl více na puku a kdo byl opticky lepší nerozhoduje, rozhodují branky. My jsme dali dvě, soupeř dvě a v dovednostní disciplíně byl soupeř opět produktivnější, a proto bere prémiový bod, ke kterému mu gratulujeme.