HC Energie Karlovy Vary

Čtyřminutovka v první třetině rozhodla, junioři padli ve Vítkovicích. Přesto slaví postup do play-off

Nadstavbovou skupinu o play-off mají karlovarští junioři za sebou, v posledním 12. kole padli výsledkem 5:7 na ledě Vítkovic. O výsledku utkání rozhodla nepovedená pasáž první třetiny, kdy naši mladíci inkasovali čtyřikrát během 279 sekund. Za hosty se čtyřmi body (2+2) blýskl útočník Jiří Kulich. I přes prohru sezona energetiků pokračuje, už v úterý rozehrají čtvrtfinále hrané na tři vítězné zápasy na ledě Liberce.
DHL Extraliga juniorů, II. 12, so 19.3.2022
Vítkovice
Karlovy Vary
7:5
4:1, 0:1, 3:3
Branky a nahrávky: 6. Tvrdý (Slusarczyk), 9. Macias K.T. (Holaník), 9. Melovský (Řepa, Kosina), 10. Slusarczyk, 45. Macias K.T. (Melovský, Krejsa), 47. Tvrdý, 53. Krejsa (Macias K.T.) – 14. Šmajda (Adámek L., Kulich), 37. Adámek L. (Šmajda, Kulich), 55. Kulich (Pohanka, Krajčík), 58. Šlechta (Botoš, Seidler), 59. Kulich (Adámek L.).
Rozhodčí: Koziol, Rapák - Bubela, Axman
vyloučení4:2
využití2:2
oslabení1:0
diváci32
Vítkovice: Bartošák (Irgl) – Smolka, Puchala, Kosina, Bialy, Řepa, Havlík – Slusarczyk, Kotásek (A), Tvrdý (A), K. T. Macias, Holaník, Krejsa (C), Melovský, Skřipčák, Kubík.
Karlovy Vary: Dybal (9.-53. Bočan) – Benda (A), Bulka, Pohanka, Krajčík, Kočí, Dorot, Vogel – Handl, Rymon, Botoš (A), Šlechta, Sapoušek, Kulich, Šmajda, L. Adámek (C), Seidler, M. Adámek.

Komentář k utkání

Do utkání, které už nemohlo nic změnit na postupu energetiků do vyřazovacích bojů, vstoupili lépe domácí. Na začátku 5. minuty usedl na trestnou lavici Kulich a Vítkovice hned první přesilovku utkání dokázali využít, když v čase 05:10 prostřelil Dybala Jiří Tvrdý – 1:0. Hostující brankář inkasoval podruhé přesně o tři minuty později. Po vhazování se puk dostal k Tomaszi Krzysztofovi Maciasovi a ten poslal puk k tyči překvapeného Dybala – 2:0. Hororová pasáž pro hosty pokračovala, jen o 24 sekund později totiž už na 3:0 pro domácí zvýšil Matyáš Melovský. Trenéři Energie poslali do branky místo Dybala Davida Bočana, jenže jeho neprůstřelnost trvala přesně 75 sekund, v čase 09:49 se totiž prosadil Jakub Slusarczyk – 4:0.

Hosté na nepříjemný vývoj reagovali oddechovým časem a šanci na snížení dostali i díky vyloučenému Melovskému, kterou také využili, když se v polovině 14. minuty trefil v početní výhodě Samuel Šmajda – 4:1. Do šaten se tak odcházelo výrazně veseleji domácím hokejistům.

Do druhé části hry vstoupili lépe hosté, jenže v polovině 25. minuty se v samostatném úniku neprosadil Lukáš Adámek, o chvíli později pak po další akci energetiků zvonila za Bartošákem tyč jeho branky. Průběh prostřední dvacetiminutovky pak výrazně ovlivnil trest domácího Smolky, který za zákrok na Botoše inkasoval trest na pět minut a do konce utkání. Energetici dokázali dlouhou přesilovku navíc využít a snížit na rozdíl dvou branek, kdy po rychlé kombinace v čase 36:53 trefil okrytou domácí branku kapitán Lukáš Adámek – 4:2.

Úvod třetí třetiny patřil znovu domácím. Za katr putoval v polovině 44. minuty Handl a vítkovickým mladíkům stačilo jen něco málo přes půl minuty, aby se prosadili. Do volného prostoru totiž dostal puk Krzysztof Tomasz Macias, jenž přesně trefil odkryté místo Bočanovy klece – 5:2. Hosté mohli vzápětí snížit taktéž při početní výhodě, jenže při vlastním oslabení naopak opět udeřili domácí, když vítkovický Jiří Tvrdý vyrazil do pásma, dostal se za bránící hráče a ač byl faulován, překonal Bočana v karlovarské kleci – 6:2.

Energetici vzápětí nevyužili ani další početní výhodu a osm minut před koncem se zdálo být po trefě Josefa Krejsy, který zvyšoval už na 7:2, rozhodnuto. Jenže chyba lávky. Do branky se vrátil mladý Dybal a ve Vítkovicích se začaly dít věci. V čase 54:26 se svou první brankou za juniory Energie prosadil Jiří Kulich, na začátku 58. minuty pak Robert Šlechta snižoval už na rozdíl tří gólů. Hosté vycítili šanci, Dybala poslali na střídačku a zahájili dlouhou powerplay. Tu navíc svým druhým gólem v utkání v čase 58:48 využil Jiří Kulich a rázem to bylo 5:7. Hosté se ještě pokusili utkání dále zdramatizovat při další hře bez brankáře, víc už se jim ale nepodařilo.