HC Energie Karlovy Vary

Junioři berou s Vítkovicemi bod

V sobtoním zápase skupiny B nadstavbové části extraligy juniorů hostila HC Energie Karlovy Vary tým HC Vítkovice Ridera. Karlovarští mladíci ztráceli v utkání už dvě branky, nakonec ale vyválčili alespoň bod po prohře po samostatných nájezdech.
DHL Extraliga juniorů, II. 3, so 19.2.2022
Karlovy Vary
Vítkovice
3:4sn
0:1, 0:1, 3:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 41. Adámek L., 41. Adámek M. (Vogel, Kočí), 60. Adámek L. (Benda, Šmajda) – 3. Slusarczyk (Smolka, Hodinář), 24. Krejsa (Kotásek), 58. Kubík (Gebauer, Tvrdý), rozh. náj. Melovský.
Rozhodčí: Kostourek, Vyštejn - Belko, Baxa
vyloučení3:6
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku23:25
Karlovy Vary: Bočan – Benda (A), Dorot, Kočí, Vogel, Pohanka, Krajčík, Bulka – Adámek M., Príhoda, Adámek L. (C), Rymon, Šmajda, Seidler, Botoš, Csabi (A), Zolnaj, Varvařovský.
Vítkovice: Bartošák – Havlík, Puchala, Prčík, Bialy, Hodinář, Smolka – Tvrdý (A), Gebauer, Kubík, Krejsa (C), Melovský, Kotásek (A), Slusarczyk, Holaník, Macias, Schauer, Skřipčák.

Komentář k utkání

Do utkání oba celky vlítly po hlavě. Necelou minutu po začátku prověřil Adam Csabi gólmana hostů, ale ten se nenechal překvapit. Vítkovický útočník Jakub Slusarczyk měl však přesnější mušku a dvě minuty po začátku třetiny vstřelil první branku hostů. Následovaly poměrně zajímavé kombinace na obou stranách, přičemž domácí měli chvílemi problém se v útočném pásmu usadit na delší dobu. Další střelecké akce jak hostů, tak i domácích však na skóre nic nezměnily.

Druhá třetina navázala tempem na tu předchozí a hned v úvodu se střelecky snažili prosadit Sebastian Seidler a Dominik Rymon, ale jejich střely Darek Bartošák zneškodnil. Střelecké štěstí následně přálo Vítkovicím, kdy rčení „nedáš, dostaneš“ potvrdil Josef Krejsa. Ve zbývající části diváci viděli několik zajímavých akcí, ale žádná z nich nevedla k brance. Oproti první třetině se v této více vylučovalo. Přibývající strkanice dokazovaly, že napětí mezi oběma týmy stoupá. Ve střehu byli i oba brankáři, kteří některými akcemi svoje týmy hodně podrželi.

Ve třetí třetině se hned po vhazování zmocnili puku domácí a než se všichni stačili zorientovat už se vlnila síť v brance hostů. Z prvního gólu v utkání se radoval Lukáš Adámek. Energetici tak využili početní výhodu, kterou si přenesli z konce předchozí třetiny. Je známo, že sourozenci se o vše většinou dělí, aby na tom byli stejně. Toto pravidlo potvrdil Matyáš Adámek, který skóroval zhruba půl minuty po svém bratrovi. Tyto dvě branky byly impulsem nejen pro energetiky, ale dostali do ráže i Vítkovické. K vidění pak bylo přetahování o kotouč a tlak na vytvoření střelecké pozice. Zhruba dvě minuty před koncem se prosadil Martin Kubík a poslal Vítkovice opět do vedení. Brankář domácích byl po oddychovém čase, který si energetici vyžádali, odvolán na střídačku a energetici se zkoušeli prosadit v šesti. Chvilku na to se domácí mohli radovat, ale gól jim nebyl uznán, protože byl vstřelen rukou. Vyrovnávací branku vstřelil Lukáš Adámek necelých čtyřicet vteřin před koncem utkání a postaral se tak o prodloužení.

V úvodu prodloužení se Vítkovičtí usadili před brankou energetiků a některé jejich střely daly domácímu gólmanovi docela zabrat. Domácím obráncům se povedlo získat kotouč a střelecká show se přesunula před branku hostů. Ani jeden z brankářů se nenechal překonat a tak došlo na samostatné nájezdy. V těch přálo štěstí hostům, kdy Matyáš Melovský jako jediný svůj nájezd proměnil a rozhodl tak, že o bod víc si z dnešního utkání odvezou Vítkovice.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Nám se v utkání stalo, to co jsme si nepřáli, a to že se soupeř dostal do vedení. Vítkovice si nás pak trpělivou obranou středního pásma držely na distanc. Po naší chybě přihodily druhou branku a rozhodně toto nebylo naše utkání. Co se týká přesnosti a kvality hry tak jsme zaostali za očekáváním. Ke cti nám naopak slouží, že jsme ve třetí třetině našli ctižádost a morální síly a silou vůle jsme se dostali k bodu. V nájezdech jsme nebyli dobří a proto soupeř bere bonusový bod, ke kterému mu gratulujeme.

Pavel Trnka (HC Vítkovice Ridera): Jsme rádi za dva body, ale bohužel už druhé utkání nám uniklo v koncovce a našimi hloupými až dětinskými chybami jsme přišli o body jak v minulém, tak i v tomto zápase. Samozřejmě klobouk dolů před soupeřem. Máme ve skupině strašně silné soupeře. Bohužel naší nedisciplinovaností, a jak jsem říkal těmi dětskými chybami, jsme se připravili o plný počet bodů.