HC Energie Karlovy Vary

Dorost propadl ve druhé třetině, body z Liberce neveze

Karlovarští dorostenci měli utkání v Liberci rozehráno výborně. V první třetině nastříleli tři branky a cesta za body vypadala velmi dobře, jenže přišel velký propad v části druhé. Tři minuty, tři branky a obrat byl na světě. Jednu branku přidali liberečtí hráči ještě v poslední třetině a utkání bylo rozhodnuto, Karlovarští se vrací domů bez bodu.
Extraliga dorostu, 9. kolo, čt 14.10.2021
Liberec
Karlovy Vary
5:3
1:3, 3:0, 1:0
Branky a nahrávky: 9. Jansa, 22. Ficenec (Fiala), 24. Shpilka (Hois), 25. Fiala (Jansa), 53. Janata – 3. Pastor (Handl, V. Váňa), 7. Handl (Anton, M. Váňa), 13. Csabi (Kočí)
Rozhodčí: Valda - Kajínek, Serbus
vyloučení11:5
využití0:2
oslabení2:0
Liberec: Hambálek – Ehrenberger, Várady, Jakubec, D. Pérez, Průšek, Ficenec, Král – Hrabčák, Pekař, Fiala (A), Hois (A), J. Pérez, Vološín, Shpilka, Jansa, Janata (C), Prokůpek.
Karlovy Vary: Dybal – Kočí (A), Cipko, Anton, Mahler, Kubíček, Zahejský – Šmíd (A), M. Váňa, Handl, Pavelec, Csabi (C), Pastor, Holejšovský, V. Váňa, Zeman, Král.

Komentář k utkání

První třetina patřila energetikům, kterým přicházely vhod liberecké fauly. Svěřenci Milana Plodka byli v úvodní dvacetiminutovce vyloučeni hned osmkrát. Tobiáš Pastor otevřel skóre v přesilovce pět na tři, Radim Handl navíc v sedmé minutě zvýšil - 0:2. Hned nato šli domácí znovu do oslabení, jenže paradoxně v něm vstřelili kontaktní gól, prosadil se Samuel Jansa - 1:2. Posléze se šelmy musely bránit dokonce ve třech a Západočeši zásluhou Adama Csabiho zužitkovali další dvojitou početní výhodu - 1:3.

Rozhodující pasáž duelu přišla na začátku prostřední části. Liberečtí po přestávce omezili fauly a odměna na sebe nenechala dlouho čekat. Brankáře Dybala nejprve propálil bek Jacob Ficenec, za dvě minuty srovnal skóre Vasyl Špilka - 3:3. A o další minutu později už naši hokejisté vedli po zakončení Samuela Fialy - 4:3.

Ve třetí části už si Tygři zodpovědně hlídali svůj náskok. A když už se dostali do oslabení, znovu se prosadili ve čtyřech. Brankáře překonal tentokrát kapitán Radek Janata a stanovil výsledek na konečných 5:3!