HC Energie Karlovy Vary

Dorost padl v Liberci gólem z poslední minuty

Karlovarští dorostenci se po dvou dnech znovu utkali s Libercem. Po úterním debaklu na domácím ledě 2:7 si na ledě soupeře vedli o poznání lépe a po dvou třetinách drželi těsné jednobrankové vedení. O něj však přišli v poslední části a 53 sekund před koncem i o cenný bod, když domácím v čase 59:07 vystřelil výhru Radek Janata.
Extraliga dorostu, II. 17, čt 24.2.2022
Liberec
Karlovy Vary
2:1
0:1, 0:0, 2:0
Branky a nahrávky: 48. Macháček (Jakubec), 60. Janata (Jobek) – 17. Váňa (Postl).
Rozhodčí: Mareš - Serbus, Kajínek
vyloučení6:8
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku19:16
diváci68
Liberec: Hambálek – Ehrenberger, Várady, Jakubec, Průšek, Macháček, Ficenec, Král – Hrabčák, Pekař, Hois (A), Pérez, Vološín, Špilka, Jansa, Jobek, Janata (C), Hájek.
Karlovy Vary: Psohlavec – Smýkal, Postl, Cipko, Anton, Mähler, Kubíček (A) – Zahejský, Šmíd, Váňa (A), Pavelec, Csabi (C), Pastor, Holejšovský, Poizl, Zeman, Bálek.

Komentář k utkání

V první části byl k vidění velmi vyrovnaný hokej. Po vyloučení na obou stranách se ale Energii podařilo prosadit, když se po střele Ondřeje Postla před brankou nejlépe zorientoval Matyáš Váňa a pohotově dorazil puk do branky.

Druhá dvacetiminutovka nenabídla ani jeden gól. Oba týmy měly problém s přechodem přes střední pásmo a vytvořením tlaku. Největší libereckou šanci měl Jobek, který vystřelil z levého kruhu. Soupeřova brankáře však zachránila horní tyč.

V poslední třetině se Liberci podařilo zápas otočit. Nejprve se Marku Macháčkovi od modré podařilo trefit nad brankářovu lapačku. V poslední minutě poslal Bílé Tygry do vedení Radek Janata, když ve středním pásmu obehrál dva karlovarské hráče a následně zamířil přesně mezi betony.

Ohlasy trenérů

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): „Utkání bych rozdělil na dvě části. V první třetině jsme měli dobrý pohyb a soupeře jsme k ničemu nepustili. Ve druhé třetině jsme byli hodně pasivní a bez bojovnosti. Ve poslední třetině to bylo vyrovnané. Brankář nás podržel a měli jsme štěstí. Karlovy Vary ale hráli velmi dobře."

Martin Gombár HC Energie Karlovy Vary: „Vstup do utkání se nám povedl. Ve druhé části utkání jsme byli lepším týmem, bohužel chyba nás stála vyrovnání. Potom jsme dostali smolný gól a ten nám prohrál zápas. Ze zápasu si ale můžeme vzít bojovnost. Vnímali jsme také tragický výkon rozhodčích, kteří zápas nezvládli."