HC Energie Karlovy Vary

Dorost sestřelil Třemošnou deseti brankami

Karlovarští dorostenci navázali na vítězné čtvrteční derby. Na domácím ledě přivítali dalšího západočeského soupeře z Třemošné a byla to jasná záležitost. Pod výhru Energie 10:2 se hattrickem podílel útočník Adam Csabi.
Extraliga dorostu, 14. kolo, so 30.10.2021
Karlovy Vary
Třemošná
10:2
4:0, 2:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 10. Šilhan, 14. Csabi (Váňa, Kočí), 17. Zeman (Váňa), 18. Handl (Šmíd), 23. Handl, 28. Pastor (Anton, Šilhan), 46. Csabi (Kočí), 51. Zeman (Váňa), 58. Šmíd (Holejšovský), 60. Csabi – 24. Čech (Černý), 51. Kačena .
Rozhodčí: Dyršmíd - Janíček, Herles
vyloučení5:3
využití2:1
oslabení3:0
střely na branku47:17
diváci20
Karlovy Vary: Ebenstreit – Kočí "A", Cipko, Anton, Kubíček, Postl, N. Mähler – Holejšovský, Váňa "A", Csabi "C", Zeman, Pastor, Šilhan, Handl, Šmíd.
Třemošná: Mařík – Sochor "C", Černý, Tolar, Tran "A" – Kačena, Matoušek, Horský, Čech, Uhlík "A", Kubový, Krištof, Hašek, Komínek, Matějka.

Komentář k utkání

Úvod utkání se nesl spíše v opatrnějším duchu, kdy hra postrádala větší spád. Úvodní šanci si na své konto připsali hosté, kdy riskantní rozehrávku Handla vystihl Čech, jenže domácího gólmana nepřekonal. V 9. minutě se neprosadil proti Ebenstreitovi Komínek, domácí pak vzápětí nevyužili dvě velké šance, které spálili Zeman a Csabi. Skóre se tak poprvé měnilo v čase 09:54, kdy se přesnou ranou do šibenice prosadil David Šilhan – 1:0. Domácí odskočili na rozdíl dvou branek ve 14. minutě, kdy vyloučení Sochora potrestal domácí kapitán Adam Csabi – 2:0. Energetikům vstřelené góly vlily krev do žil a další branky na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejprve v čase 16:45 zvýšil už na 3:0 po parádní individuální akci, při které projel půl kluziště, Matěj Zeman, o půl minuty později zvýšil Radim Handl už na rozdíl čtyř gólů, když přesně trefil horní část hostující branky. Domácí mohli v poslední minutě ještě dále navýšit svůj náskok, jenže Zeman ani Handl své šance nevyužili.

Do druhé části hry vstoupili lépe domácí, ač vinou Mählera hráli v oslabení. Do brejku se totiž dostal Radim Handl, který jej suverénní střelou proměnil – 5:0. Hosté ale ještě v té samé přesilovce skóre korigovali, když se prosadil Lukáš Čech, to se psala 24. minuta. Početní výhodu o chvíli později využili i domácí hokejisté. Na trestné lavici seděl hostující Sochor, když i trochu se štěstím využil závaru před brankou domácí útočník Tobiáš Pastor – 6:1. Ve zbytku třetiny už diváci v KV Areně branku neviděli, ačkoliv měly oba týmy na svých holích šancí více než dost. Neprosadili se však z brejku Tolar a Matoušek, stejně jako na druhé straně při stejné situaci domácí Pastor, všichni tři střelci mířili mezi betony, leč neuspěli. Hosté nevyužili ani přečíslení tří proti jednomu zakončené střelou Komínka, na druhé straně ani nadvakrát neuspěl domácí kapitán Csabi. Do šaten tak šly oba týmy za stavu 6:1 pro Energii.

Rychlou poslední dvacetiminutovku odstartovalo vyloučení domácího Kubíčka, při kterém se však skóre měnilo na straně oslabeného týmu. Samostatný únik v čase 46:00 proměnil domácí kapitán Adam Csabi a Energie tak podruhé v zápase skórovala při početní nevýhodě – 7:1. Domácí mohli o chvíli později přidat další branku, jenže dnes velice aktivní Handl Maříka nepřekonal. Na druhé straně nejprve nevyužili hosté přečíslení tří proti jednomu, které skvěle zastavil obránce Kubíček, v polovině třetiny ale Třemošná přeci jen skórovala, když Jakub Kačena využil prostoru před brankou a přesně zamířil mezi Ebenstreitovy betony – 7:2. Radost hostů ale neměla dlouhého trvání, o půl minuty později totiž pěknou individuální akci v prostoru levého kruhu zakončil přesnou přízemní střelou Matěj Zeman – 8:2. I přes jasný náskok domácích hosté šance měli, ale selhali v zakončení, třeba jako v dalším přečíslení tří na jednoho útočník Krištof. Energetikům patřil ještě závěr zápasu. Na konci 58. minuty ujeli do přečíslení dvou proti nikomu Holejšovský se Zdeňkem Šmídem a po několika přihrávkách akci přesně zakončil druhý jmenovaný – 9:2. V závěru putovali na trestnou lavici krátce po sobě Kočí s Antonem a domácí šli do tří. Hosté si chtěli zkusit jinou herní variantu a odvolali brankáře, jenže powerplay jim nevyšla a vteřinu před koncem trefil jejich opuštěnou klec Adam Csabi, který tak zpečetil desetigólovou výhru domácích.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): Začátek zápasu nám úplně nevyšel, zase jsme do toho vstoupili trochu laxně, nicméně jsem rád, že jsme to utkání nakonec zvládli a připsali si tři body.