HC Energie Karlovy Vary

Dorost nestačil na Boleslav

Karlovarští dorostenci v dalším kole nadstavby nestačili na Mladou Boleslav.
Extraliga dorostu, II. 10, út 15.2.2022
Ml.Boleslav
Karlovy Vary
4:2
2:1, 2:1, 0:0
Branky a nahrávky: 7. Šindelář (Hlinský), 13. Dobner (Lisler, Hradec), 31. Hradec (Lisler), 33. Lisler (Gron) – 14. Pastor (Šmíd), 33. Šilhan (Zahejský, Smýkal).
Rozhodčí: Valda - Zmeškal, Serbus
vyloučení5:2
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku31:22
Ml.Boleslav: Vystrčil – Skok, Sypecký, Křivánek, Hlinský "A", Halman, Kubíček Ri., Průšek – Šachl, Dobner, Hasman, Hradec "C", Steklý, Král, Vítek "A", Gron, Šindelář, Lisler.
Karlovy Vary: Ebenstreit – Smýkal, Postl, Anton "A", Mähler, Kubíček Re. "C" – Mikeš, Zahejský, Šmíd, Váňa M. “A", Šilhan, Pavelec, Pastor, Holejšovský, Váňa V., Bálek.

Komentář k utkání

Bruslaři vstupovali do zápasu v roli mírného favorita, neboť jim v tabulce patřilo 2. místo za vedoucí Spartou, kterou však v případě úspěchu mohli přeskočit. To Energetikům naopak v tabulce skupiny A patřilo poslední 6. místo. Více práce měl od začátku Ebenstreit, jenž musel z branky vytlačovat střely Lislera a Vítka, v obou případech však byl úspěšný. V 6. minutě René Kubíček podrazil jednoho z Bruslařů a zamířil na trestnou lavici. Domácím se nepodařilo udržet útočné pásmo a museli zakládat nový útok. Ten v čase 6:28 rozjel svým nahozením Hlinský a kotouč se odrazil před branku, kde vsak chyběl Ebenstreit. Brankář Energie vyrazil pro puk za branku, kde jej po odrazu o mantinel čekal, takže proti střele Davida Šindeláře už zasáhnout nemohl. Také hosté si pak vyzkoušeli přesilovku, jenže úspěšní nebyli. Na trestnou lavici pak mohl zamířit jeden z hráčů Karlových Varů, avšak Halman trest odvolal. To se možná domácím vrátilo v čase 12:23, kdy Lisler s Hradcem poctivě napadali rozehrávku Energie a první jmenovaný pak po zisku kotouče vyslal na zteč Miroslava Dobnera, který střelou z mezikruží nezaváhal - 2:0. Karlovarští se vsak vzchopili a zatlačili Bruslaře před jejich branku. První střelu Šmída si Vystrčil pohlídal, když to však hostující bek ze stejné pozice zkusil znovu, domácí brankář už kapituloval. Přesnou tečí z pravého kruhu totiž uspěl Tobiáš Pastor. Západočeši mohli dokonce srovnat, protože poslední minuty prvního dějství strávili v přesilovce, jenže k ohrožení domácí klece se už nedostali.

Na startu další periody se Energetici opět snažili vyrovnat v početní převaze, ale opět se jim to příliš nevyvedlo, protože vůbec nedokázali vystřelit. Na druhé straně se do první vážnější šance dostal Hlinský, jenž těžil po hezké přihrávce Šindeláře zpoza branky. Ebenstreitovi zatrnulo ve 26. minutě, když tečovaný pokus Krále proplachtil těsně kolem levé tyče. O tři minuty později pak Zahejský v přesilovce trefil pouze břevno domácí klece a skóre se tak měnilo na druhé straně. V čase 30:28 Lisler nahodil puk do brankoviště, kde Vojtěch Hradec převedl několik dorážek a jednou z nich dokázal síť rozvlnit. Energetici opět zabrali a už za dvě minuty znovu snížili, když David Šilhan zakončil svoji akci střelou mezi betony Vystrčila. Už za 22 sekund však po parádní akci navýšil vedení Oskar Lisler. Domácí čtyřiadvacítka nabrala rychlost ve středním pásmu a po obkroužení branky dokázala i zakončit - 4:2. Skóre se však opět mohlo měnit, avšak dva úniky Šmída a Pavelce skončily úspěšným zákrokem Vystrčila. Do kabin se tak před třetí periodou šlo za stavu 4:2 pro domácí.

Karlovarští se snažili od startu třetí periody změnit stav utkání, které se pro ně nevyvíjelo nejlépe. Opět však úřadoval Vystrčil, jenž nejprve nedal šanci pokusu Mikeše z mezikruží a o minutku později úspěšně zastavil také ostrou ránu Antonova od modré. Asi největší šanci měli hosté ve 49. minutě, ve které vyrazili do přečíslení Šmíd a Zahejský, jenž po přebrání přihrávky pálil mimo. V jejich brance pak zmařil Ebenstreit dobrou příležitost domácích. Šindelář zpoza branky servíroval kotouč na hokejku Grona a ten se snažil vystřelit, jenže mu sjel kotouč a k němu se u pravé tyčky dostal Šachl. Hostující brankář se nedal a díky bleskovému přesunu dokázal puk udržet před brankovou čarou. Poslední naděje svitla Západočechům v 52. minutě po faulu Vítka. Jako několikrát v tomto zápase však nepomohla ani přesilovka a Energetici to v poslední minutě zkoušeli i v šesti. Bruslaři se zatáhli a další ohrožení své branky už nepřipustili. Po závěrečné siréně tak domácí mohli oslavit posun na 1. místo tabulky ve skupině A.


Ohlasy trenérů

David Vrbata, BK Mladá Boleslav: Jsme rádi, že jsme za tři body vyhráli. Už o něco méně nás těší předvedená hra, která byla oproti poslednímu na Spartě o něco horší. Minulý zápas jsme sice prohráli, ale ta předvedená hra byla lepší než dnes. To je asi jediné, co nás dneska mrzí, že jsme na ten výkon nenavázali. Připravujeme se na čtvrteční zápas ve Varech a doufáme, že to bude o něco lepší.

Tomáš Andrys, HC Energie Karlovy Vary: Myslím si, že nás v první třetině zaskočily ty dva rychlé góly, přičemž ten první jsme si v uvozovkách dali sami. První ani druhá třetina nebyla z naší stránky povedená. Ve třetí třetině jsme se snažili s výsledkem něco udělat, ale bohužel jsme se nebyli schopni prosadit směrem do brány a bez toho je těžké dát gól. Je to škoda, protože jsme nenavázali na výborný zápas s Plzní. Nicméně Bolce gratuluji ke třem bodům.