HC Energie Karlovy Vary

Junioři drží naději! Ve čtvrtfinále s Libercem snížili

Karlovarským juniorům sezona ještě nekončí! Za stavu 0:2 na zápasy se čtvrtfinálová série play-off přesunula na západ Čech, jenže sobotní zápas postup Liberce nepřinesl. Energetici totiž zvítězili díky parádnímu výkonu 5:2 a vynutili si čtvrté utkání v sérii. To je na programu už v neděli od 16 hodin na ledě tréninkové haly KV Areny.
DHL Extraliga juniorů, ČF3, so 26.3.2022
Karlovy Vary
Liberec
5:2
2:1, 1:1, 2:0
Branky a nahrávky: 11. Adámek L., 20. Kulich (TS), 31. Adámek L. (Kulich, Krajčík), 41. Kulich (Adámek L., Kočí), 44. Adámek M. (Adámek L.) – 7. Jan (Plos, Dvořák), 38. Šedivý (Gajda).
Rozhodčí: Fraňo, Valda - Gerát, Belko
vyloučení3:2
využití0:1
oslabení1:0
střely na branku36:37
diváci95
Karlovy Vary: Dybal – Benda (A), Dorot, Kočí, Vogel, Krajčík, Pohanka, Bulka – Csabi, Sapoušek, Šmajda, Adámek L. (C), Rymon, Kulich, Seidler, Adámek M., Šlechta, Botoš (A)
Liberec: Král – Hampl, Kovář, Dvořák (A), Šedivý, Hladík, Starý, Patzelt – Plos, Jansa, Zajíček, Jenčovský, Nezbeda (C), Leden, Gajda, Pavlík, Kříž, Cikhart

Komentář k utkání

p>Po úvodních dvou utkáních, které se odehrály v Liberci se čtvrtfinálová série přesunula do Karlových Varů. Poslední utkání, které spolu oba týmy sehrály 23. března bylo vyrovnané, což se odrazilo i v sobotním klání. Oba týmy se během první třetiny tak trošku oťukávaly a snažily se střelecky prosadit. Hosté se drželi v útočném pásmu a pokoušeli se vyzrát na domácího brankáře. V čase 6:58 se ke kotouči dostal Jakub Dvořák a společně s Lukášem Plosem ho zavezli před branku energetiků. Tam byl připravený Filip Jansa, kterému se podařilo překonat Adama Dybala a otevřít skóre zápasu. Hosté pak pokračovali v tlaku na klec domácích. Před ní následně došlo k závaru, který skončil trestem pro domácího obránce Vítka Bendu za posunutí branky. Z početní výhody se nakonec paradoxně radovali domácí. Lukáš Adámek se totiž dostal do úniku a poslal kotouč za záda Daniela Krále a vyrovnal stav zápasu na 1:1. Následně se oba týmy snažily usadit v útočném pásmu, ale žádnému z nich se to nepodařilo na delší dobu, i když několik zajímavých šancí k vidění bylo. Krátce před koncem třetiny bylo nařízeno trestné střílení za sekání, kterého se dopustil útočník hostů Lukáš Plos. Střílení se ujal Jiří Kulich, který si najel až před hostujícího brankáře a poslal kotouč do té části branky, kterou uvolnil Daniel Král tím, že si proti jeho střele povyjel. Energie se tak dostala do vedení 2:1.

Ve druhé třetině se výrazně zrychlilo tempo hry a hosté se hned po úvodním vhazování usadili v útočném pásmu a nedovolili Adamovi Dybalovi vydechnout. V pohotovosti drželi rovněž domácí obránce, kteří několik nebezpečných střel vykryli vlastním tělem. V polovině třetiny se nakonec střelecky prosadili domácí. Po vhazování v obranném pásmu Energie se ke kotouči dostal Lukáš Adámek a opět sám dojel až před branku hostů, kde dobře mířenou ranou překonal hostujícího brankáře a upravil stav zápasu na 3:1. Po této brance Tygři vystupňovali svůj tlak a bojovali o kotouč a vytvářeli si střelecké šance. Adam Dybal měl plné ruce práce, ale dokázal si svou svatyni uchránit. To se však změnilo v čase 37:42, kdy ho překonal Jakub Šedivý, který několik sekund po začátku početní výhody, zpracoval přihrávku Petra Gajdy a změnil stav na 3:2.

Třetí třetina byla v režii Energie. Hned v čase 40:37 poslal Lukáš Adámek kotouč na Jiřího Kulicha, který se nenechal pobízet a krásnou střelou překonal Daniela Krále – 4:2. Za zhruba tři minuty byla k vidění bratrská spolupráce, kdy Lukáš Adámek vytvořil šanci pro Matyáše Adámka, který přesně mířenou ranou vymetl pavučiny v brance hostů – 5:2. Hosté poté předvedli několik zajímavých akcí, ale nedařilo se jim je zakončit. S blížícím se koncem zápasu narůstalo na ledě napětí a docházelo k menším strkanicím. Oba brankáři se ke konci zápasu rozhodně nenudili, ale kotouč si do svých svatyň už nepustili. Zápas tak skončil za stavu 5:2 pro domácí.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary) : Těžko se po takovém zápase hledají slova. Myslím si, že to můžu charakterizovat velice stručně. Tým podal naprosto heroický výkon a já jsem na hráče hrdý a připravíme se na zítra.

Václav Kočí (Bílí Tygři Liberec) : Myslím si, že Vary dnes byly celý zápas lepší. Měly mnohem lepší pohyb a hrály jednodušší tzv. play off hokej. My jsme se to pak snažili hrát trošičku na krásu, což se nám úplně nedařilo a je z toho ten výsledek.

Související články