HC Energie Karlovy Vary

Třetí výhra v řadě! Energetici si poradili s Kladnem

Bez zraněných hráčů a s posilami ze Sokolova nastoupili energetici v pátek proti Kladnu. Ač začátek nevypadal nejlépe, karlovarští hokejisté rychle zabrali a strhli utkání na svou stranu. Ačkoliv v poslední části ještě Kladno zvládlo zápas zdramatizovat, k otočení skóre nedošlo a energetici si mohli připsat třetí vítězství v řadě.
Tipsport extraliga, 13. kolo, pá 21.10.2022
Karlovy Vary
Kladno
4:3
3:1, 1:0, 0:2
Branky a nahrávky: 13. Koblasa (Bartejs, O. Beránek), 18. Pulpán (Rohan, Zadražil), 18. Kružík (Rachůnek, Plutnar), 32. O. Beránek (Gríger, Rachůnek) – 9. Melka (Indrák), 44. Plekanec (Dotchin, Brodecki), 47. Bláha (Zikmund, Plekanec).
Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík - Gerát, Šimánek
vyloučení4:4
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku34:20
zblokované střely14:12
hity11:11
vhazování30:31
diváci3619
Karlovy Vary: Habal – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Rohan – Rachůnek (A), Gríger, Kružík – Koblasa, Černoch, O. Beránek – Redlich, Jiskra, Vondráček (C) – Osmík, Zadražil, J. Baláž.
Kladno: Bow – Slováček, Dotchin (A), Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Kehar – Bláha, Plekanec (C), Zikmund (A) – M. Procházka, Filip, Beran – Melka, Indrák, Brodecki – Machač, Babka, O. Procházka.

Komentář k utkání

Energetici nastoupili do pátečního zápasu s Kladnem s několika změnami v sestavě, místo zraněných Hladonika s Kohoutem naskočili zástupci Sokolova Martin Osmík a Matěj Zadražil, pro něj to byl návrat to karlovarského dresu po více jak čtyřech letech. Ani on ale nepomohl Energii k lepšímu začátku, první minuty patřily jednoznačně hostům. Rychlé přesuny přes střední pásmo dělaly energetikům problémy, z čehož plynuly i brankové šance. Bylo jich několik a už v deváté minutě se Rytířům podařilo jednu využít. Antonín Melka ujel po pravé straně a Habala překonal přesnou střelou.

Po obdržené brance se energetici začali dostávat trochu více do hry a hned se jim podařilo skórovat z nenápadné šance. Bartejsovu střelu nejprve Bow sice vyrazil, na následnou dorážku Petra Koblasy byl ale už krátký a karlovarský útočník tak vstřelil svou sedmou branku v letošní sezoně. Karlovarské tato branka jednoznačně nakopla a pokračovali ve stále se zlepšujícím výkonu, což brzy vedlo k další brance. Na modré dostal puk Lukáš Pulpán, nevymýšlel žádné složitosti a svižnou střelou poslal energetiky do vedení. Uběhlo devětadvacet vteřin a domácí se radovali potřetí. Do úniku se dostal Daniel Kružík, puk doslova procpal za kladenského brankáře a vstřelil svou první branku v Tipsport extralize. Energetici tak už v první části dokonali obrat a ujali se celkem zajímavého vedení.

V první části se hrál pohledný hokej s brankami a tak nebyl čas na fauly. Ten první přišel na karlovarské straně až ve čtvrté minutě druhé třetiny, oslabení energetici ubránili bez výraznějších problémů. Karlovarští následně pokračovali v nastoleném tempu z předchozí části, kdy se dost často dostávali do pásma a s tím i do zajímavých střeleckých pozic. Na další branku si museli fanoušci chvíli počat. Nejprve čekala na karlovarské hokejisty první přesilovka, tu však nevyužili, ačkoliv šance měli. V pokračujícím tlaku však Ondřej Beránek dostal krásný pas mezi kruhy a trefil se přesně.

Na přestávku se tak šlo za celkem pohodlného vedení pro energetiky, to bylo ale hned na začátku třetí části poníženo. Ve sledu rychlých vyloučení se Karlovarští dostali do oslabení ve třech, čehož Kladno využilo zásluhou Tomáše Plekance. Kladno nebylo nijak výrazně aktivnější, v zakončení však bylo přesnější. Hned vzápětí totiž přišla další akce a střela Ondřeje Bláhy, která znamenala snížení na jednobrankový rozdíl. Energetikům opět dělalo problém zakončení i přes čtyři vstřelené branky. Oficiální statistika zmařených šancích se sice nevede, ale bylo jich opravdu hodně. Kladenští s přibývajícím časem značně přidali a energetikům pořádně zatápěli, nebyli si ale schopni vytvořit opravdu tutovou šanci. V závěru to samozřejmě zkoušeli i v šesti, ani to ale nepomohlo. Vyrovnat se tedy již nepodařilo a tři body zůstaly v KV Areně.

Ohlasy trenérů

Vojtěch Šik (HC Energie Karlovy Vary): Měli jsme špatný vstup do utkání, prohrávali jsme, ale pak se nám povedlo, z věcí které jsme si řekli, dát tři góly a vedli jsme. V závěru se nám to nepovedlo, trošku jsme vypadli a dostali jsme dva góly. Musím uznat parádní fair play gesto.

Jiří Burger (Rytíři Kladno): Myslím, že jsme nezačali špatně, dostali jsme se do vedení. Škoda výpadku v první třetině, kdy nám soupeř odskočil. Ve druhé třetině jsme neměli špatný začátek, vytvářeli jsme si šance, bohužel jsme žádnou neproměnili. Jak dal soupeř na 4:1, tak to pro nás bylo složité. Do zápasu jsme se vrátili využitou přesilovkou. Škoda, chyběl nám jeden gól.

Fotogalerie

Související články