HC Energie Karlovy Vary

Zakončí Energie první čtvrtinu vítězstvím? Přijíždí Kladno!

Po vítězném utkání v Liberci čeká energetiky nelehký úkol. Potvrdit venkovní body na domácím ledě, kde to zatím není úplně ono. V pátek ale přijíždí kladenští Rytíři, kteří neoplývají velkou formou. Dokáží je energetici porazit a zapíší si druhou domácí výhru v řadě? Utkání startuje v 17:30.
Kde utkání sledovat: Online přenos | Stream
Vstupenky: Ticketportal

O SOUPEŘI

Třináct bodů řadí kladenský tým na dvanácté místo tabulky. Rytíři měli snový vstup do soutěže. Bodovali ve všech pěti úvodních duelech a pohybovali se v horních patrech. Následně ale přišlo šest porážek v řadě a sešup tabulkou. Pocitu vítězství se dočkala parta kolem kapitána Plekance až v úterý, když na svém ledě zvládla utkání s českobudějovickým Motorem. Svěřence trenéra Vejvody sráží bídná produktivita. Doposud nasázeli jen devatenáct branek, což je nejméně ze všech klubů. Vliv na to jistě má zranění nejlepšího loňského střelce, útočníka Adama Kubíka. Disciplinární trest zase odpykává zkušený Jakub Klepiš.

Produktivitu táhne, možná trochu překvapivě, urostlý útočník Matěj Beran (5+1). Jen o bod méně získali Martin Procházka (4+1) s kapitánem Tomášem Plekancem (1+4). Nejproduktivnějším obráncem jen Jake Dotchin (0+3), jenž je zároveň nejvytíženějším hráčem Kladna. Na ledě průměrně stráví více než čtyřiadvacet minut. Výborné výkony předvádí zatím oba brankáři. London Bow naskočil do devíti duelů a pyšní se úspěšností zákroků nad 92,13%. Jeho mladší kolega, Adam Brízgala, má na kontě zatím jen tři starty. Jeho úspěšnost ale činí 93,58%. Kdo se do branky postaví proti Energii?

Karlovarská Energie změřila letos s Kladnem síly již dvakrát. Bylo to v přípravném období a v obou případech se radovali svěřenci trenéra Bruka. Nejprve zvítězili na neutrální půdě v Rakovníku 5:2 a poté na domácím ledě v generálce na extraligu 4:3 po prodloužení. Prodlouží si energetici v pátek vítěznou bilanci s tímto soupeřem?

SESTAVY Z PŘEDCHOZÍHO UTKÁNÍ

HC Energie Karlovy Vary: Habal (Lukeš) – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Rohan – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch, O. Beránek – Redlich, Jiskra, Vondráček (C) – Kohout, J. Baláž, Kružík HC Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Babka – Indrák, Plekanec, Zikmund – Bláha, Filip, Procházka – Melka, Machač, Beran – Brodecki, Brož.

Z KABINY ENERGIE

Nálada v karlovarské kabině je jistě výborná. V úterý totiž energetici předvedli další skvělý výkon na ledě soupeře, tentokrát Liberce. Zejména závěr utkání byl dechberoucí. Nakonec ale vše dobře dopadlo a parta kolem kapitána Vondráčka přivezla důležité dva body, čímž jen potvrdila, že venku patří k nejlepším týmům.

„Doma hrajeme otevřenější hokej. Chceme hned urvat vedení na svou stranu. Diváci nám pomáhají a ženou nás ještě více dopředu. Snad brzy začneme dělat body doma a nepřestaneme je vozit z venku,“ zhodnotil dosavadní výkony Energie venku a doma obránce Ondřej Dlapa.

Jedinou kaňkou při výhře v Liberci je zranění dvou klíčových útočníků. Utkání v Liberci nedohrálo duo Hladonik – Kohout a k dispozici nebude ani v pátek proti Kladnu. Šanci by měli dostat hráči z partnerského Sokolova.

Související články