HC Energie Karlovy Vary

Ukopali jsme to týmovou hrou, těší Beránka. Extra děkovačka byla super

Souboj energetiků s Kladnem byl jako na houpačce. Po úvodním tlaku hostů přebrala iniciativu produktivnější Energie, jejíž vedení upravil na 4:1 Ondřej Beránek. Domácí nejspíš nepočítali s tím, že se nakonec bude jednat o trefu vítěznou, jelikož se Rytíři dokázali zvednout a vstřelit soupeři dvě branky. Pak už pro ně však svatyně Vladislava Habala zůstala zavřena, a Karlovarští se mohou těšit z další domácí výhry.

Ondro, dnes to bylo těsné, co mohlo rozhodnout?
Takhle špatné jsme si to udělali sami, věděli jsme, že soupeř nic nevypustí a musíme to dohrát do konce. Vedli jsme 4:1, nakonec jsme dostali gól v oslabení, čímž se hosté dostali na koně. Bylo to těžké, protože hráli výborně, my to prostě ukopali týmovou hrou.

Přes ne úplně ideální vstup do utkání jste šli do kabin za stavu 3:1, čím se vám podařilo soupeře zaskočit?
Prvních deset minut to vůbec nebyla naše hra, kdybychom takhle hráli v Liberci, tak dostaneme pět branek a bylo by po zápase. Hráli jsme špatně, to si do příštího zápasu musíme uvědomit. Pak se naše hra zvedla, v druhé desetiminutovce už vypadala, jak měla. Dali jsme tři góly a zvrátili zápas na naší stranu.

V závěru se hrálo aktivně na obě strany a v jakémkoli okamžiku mohl souboj nabrat úplně jiný směr, panovala u vás trochu nervozita?
Přesně jak jste říkal, ve třetí části jsme nasadili laxní přístup a dvakrát zbytečně inkasovali. Tam už každá střela smrděla gólem, jsme rádi, že jsme to takto ubojovali.

Autorem vítězného gólu jste vy, což už je pro vás letošní pátá trefa. Přitom v uplynulém ročníku to pro vás zrovna gólové žně nebyly, letos to ovšem vypadá slibně…
V téhle sezoně se cítím opravdu dobře, musím to zaťukat. Doufám, že to bude takto pokračovat, ale hlavní je, aby se dařilo týmu, sbírali jsme bodík po bodíku a postupovalo se co nejvýše v tabulce.

V posledních zápasech se míchalo se sestavou, myslíte, že spolupráce s Petrem Koblasou a Jiřím Černochem je to pravé?
Já jsem zvyklý, už jsem tady hrál asi s každým. Mně to je de facto jedno, ale hraje se s nimi suprově. Za to, že s nimi můžu hrát, jsem rád.

Druhá výhra doma v řadě, jak to zní?
Je to paráda. Začátek byl špatný, nebudeme si nic nalhávat. Doma jsme prohrávali, venku vyhrávali. Je fajn, že se to soubojem s Českými Budějovicemi zlomilo a doufám, že to tak bude pokračovat.

Užil jste si vaši extra děkovačku?
Samozřejmě je krásné, když vás hlediště takto vyvolává, takže to bylo super.

V neděli vás čeká duel s Kometou, tudíž i s Jakubem Flekem a Martinem Pešoutem, jak se na to těšíte?
Nechtěl bych si to nějak připouštět, už ten první zápas byl peprný. Je to utkání jako každé jiné, budeme chtít prostě vyhrát.

Související články