HC Energie Karlovy Vary

Junioři nestačili na Třinec. Na listinu střelců se zapsal pouze Tadeáš Tůma

Svěřenci Václava Eismanna o tomto víkendu opět vyrazili na venkovní trip. Prvním soupeřem se kterým se utkali, byli v pátek junioři týmu Oceláři Třinec. V předchozím utkání byli úspěšnější energetici, když Oceláře na svém ledě porazili v prodloužení. I tentokrát se lépe dařilo domácím. Tedy v tomto případě třineckým. Ti porazili své hosty 3:1. Díky tomu se Oceláři vyhoupli aktuálně na druhé místo extraligy. Na první místo, které stále patří právě Energii, ztrácí jeden bod.
DHL Extraliga juniorů, 25. kolo, pá 25.11.2022
Oceláři Třinec
Karlovy Vary
3:1
1:0, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky:16. Cedzo (Andrle, Moškoř), 23. Šilar (Bartoš), 60. Šutý (Volas) – 40. Tůma (Sapoušek, Kusak) .
vyloučení2:3
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku34:28
diváci67
Oceláři Třinec: Král (Milota) – Kareš (C), Kremnický, Pospíšil, Andrle, Buják, Hrůzek (A), Volas – Ullrych, Pánek, Šilar, Šutý (A), Bartoš, Spěváček, Gerych, Cedzo, Holinka, Hlávka, Moškoř, Jobánek
Karlovy Vary: Dybal (Pavlovič) – Vogel, Kočí, Bulka, Krajčík, Tůma, Dorot (A), Beran, Anton – Botoš (C), Sapoušek (A), Kusak, Adámek, Šlechta, Handl, Skuhravý, Váňa, Varvařovský, Menc, Pastor

Komentář k utkání

Stejně jako v předchozím vzájemném utkání, tak i tentokrát předváděli třinečtí poměrně tvrdou hru. Hned v prvních sekundách se Oceláři pustili do útoku a brali to opravdu hlava nehlava. Své o tom ví například obránce Jakub Anton, který byl poslán k ledu při cestě Jana Moškoře na branku. Kromě hitů rozdávali Oceláři i střely na branku. Adam Dybal si však s nimi poradil. V první třetině měli třinečtí k dispozici i početní výhodu, ale energetici své oslabení ubránili. I přesto se jako první z gólu přece jenom radovali Oceláři. Karlovarského gólmana tečovanou střelou překonal Adam Cedzo. Energetici si vytvořili několik šancí, ale kotouč za záda Jakuba Krále nedostali.

Ve druhé třetině se po úvodním tlaku třineckých mladíků dostal v mezikruží do šance Radim Handl. Než stihl zaujmout střeleckou pozici, tak byl odstaven bránícími hráči. Na druhé straně se podařilo Tomáši Šilarovi poslat kotouč do branky a zvýšit vedení svého týmu. Třinečtí dostali energetiky pod tlak, který se ještě vystupňoval, když získali početní výhodu. Karlovarští mladíci však bojovali statečně a znemožnili třineckým přidat další branku. Poté co energetici zvládli oslabení, dostali šanci na výlet do útočného pásma. Tam sice dotírali na Jakuba Krále, ale ten se čistého konta nehodlal vzdát. Z pásma byli energetici vyhnáni při dalším oslabení. I tentokrát byli v jeho ubránění úspěšní. Dokonce se Matyáši Adámkovi povedlo zaskočit domácí a dostat se před Jakuba Krále, ten však jeho šanci zmařil za použití betonu. Gólu se energetici dočkali pár sekund před sirénou oznamující konec třetiny. Branka Tadeáše Tůmy byla uznána po poradě rozhodčích.

Začátek třetí třetiny byl opět v režii třineckých. Energetici se však po pár minutách dostali do útočného pásma, kde své hostitele na chvíli skřípli. Branku jim však jejich snažení nevyneslo. Třineckým se po jedné nepřesné přihrávce povedlo osvobodit a naopak připravili perné chvíle Adamovi Dybalovi. Ten několikrát provětral lapačku a vytasil betony a třinečtí tak rovněž vyšli naprázdno. Energetikům se nepodařilo k vyrovnání využít početní výhodu, kterou získali necelé čtyři minuty před koncem zápasu. Jednu chvilku byl před brankou Ocelářů menší závar, ale ti nedovolili, aby byl využit k protlačení kotouče. Ke konci početní výhody byl Adam Dybal odvolán z branky a energetici měli pár sekund k dispozici hru šest na čtyři. Adam Dybal zůstal na střídačce i po návratu Tadeáše Hlávky na led. Jakub Král si svou branku i přes tlak energetiků uhájil. Naděje energetiků utnul trefou do prázdné branky Patrik Šutý. Body za toto utkání zůstaly Ocelářům. O další body se energetici porvou hned v sobotu, kdy se utkají s týmem Vítkovice Ridera.