HC Energie Karlovy Vary

Energie dál čeká na gól, na Hrachovinu recept nenašla

V rámci 36. kolo Tipsport extraligy se družina Davida Bruka vydala na jih Čech k zápasu proti Českým Budějovicím. I přes velkou snahu v první třetině se týmům nepodařilo skórovat. Ve zbytku utkání se podařilo skórovat pouze domácím. Karlovarští nenašli recept na Dominika Hrachovina a připisují si druhé utkání s gólovou absencí.
Tipsport extraliga, 36. kolo, ne 14.1.2024, České Budějovice, Budvar aréna
Motor České Budějovice
HC Energie Karlovy Vary
3:0
0:0, 2:0, 1:0
Branky a nahrávky: 22:15 Valský (Doudera, Hovorka; 5/5), 33:35 F. Přikryl (Ordoš; 4/5), 59:42 Simon (F. Přikryl, M. Beránek; 5/5). Rozhodčí: Šír, Vrba – Lhotský, Thuma. Diváci: 5914. Vyloučení: 4:2. Bez využití. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 34:36 (10:10, 15:7, 9:19). Zblokované střely: 21:13. Hity: 3:0. Vhazování: 33:24. Průběh utkání: 3:0.
Rozhodčí: Šír, Vrba – Lhotský, Thuma
vyloučení2:4
využití0:0
oslabení1:0
střely na branku34:36
zblokované střely21:13
hity3:0
vhazování33:24
diváci5914
Motor České Budějovice: Hrachovina – Gulaši, Pýcha, Štencel, Kachyňa, Doudera, Hovorka, Vráblík – Ordoš, Kondelík, Gulaš – M. Beránek, F. Přikryl, Kubík – Simon, Hanzl, Valský – Chlubna, Toman, Koláček.
HC Energie Karlovy Vary: Frodl – Huttula, Plutnar, Rohan, Stříteský, Rulík, Bartejs, Tureček – Jiskra, Černoch, O. Beránek – Rachůnek, Kofroň, Kangasniemi – Redlich, Hladonik, Procházka – Koffer, R. Přikryl, Kružík.

Komentář k utkání

Více ze hry měli zpočátku Karlovarští. Joona Huttula už pár minut po začátku utkání rozezněl tyč. V 5. minutě mohl Dominik Hrachovina znovu děkovat dobře postaveným tyčkám ve své brance, když si na modré čáře udělal prostor Michal Plutnar, který taktéž orazítkoval pouze tyč. Vyrovnaný počet střel v první třetině svědčí o vyrovnané hře. Banes zahrozil v samotném závěru, po Gulašově nabídce byl sám před brankou Ordoš, ale Frodl vytasil svůj bezon a postaral se i o dorážku na břevno. První dějství tedy skončilo za stavu 0:0.

Branky padaly ve druhém dějství a obě za Frodlova záda. Nejprve se Jakub Valský dostal za karlovarskou obranu a ranou pod horní tyč otevřel skóre zápasu – 1:0. Vstřelená branka domácí velice namotivovala a gólman Karlových Varů musel být neustále ve střehu. Ve 29. minutě se Banes vydal do přečíslení dva na jednoho, na jejímž konci vystřelil Beránek, jehož pokus vyrazil Frodl na hůl Kondelíka, který nedokázal rychle zareagovat a uklidit puk do sítě hostů. Budějovicím se ale podařilo skórovat ve vlastním oslabení. V přečíslení se řítili na karlovarskou bránu Ordoš s Filipem Přikrylem, který parádní trefou poslal domácí do dvoubrankového vedení – 2:0. Tlak budějovického celku však neutichal. Karlovarští stále chybovali a do úniku se podíval také Chlubna, ten však tváří tvář proti Frodlovi neuspěl. Po čtyřiceti minutách prohrávala Energie na ledě Českých Budějovic o dvě branky.

Po pár minutách si Karlovarští zahráli početní převahu, kterou sehráli velice aktivně. Velkou šanci na konci přesilovky měl Jan Hladonik, kterého našel Kangasniemi v mezikruží, ale z dobré šance minul svatyni Banesu. V 51. minutě pak mohl snížit Vít Jiskra, ale ležící Hrachovina dokázal zakročit lapačkou i v nepohodlné poloze a zachránil svůj tým od inkasování první branky. Obrovskou šanci měl Kondelík, který mohl zasadit rozhodující ránu, ale trefil pouze tyčku za Frodlovými zády. Volný kotouč pak odpálil do bezpečí Stříteský a zabránil tak Ordošovi v dorážce do prázdné brány. V 56. minutě usedl na lavici hříchu Gulaš a Enegie po vyhraném vhazování odvolala brankáře a pokusila se prosadit při hře 6 proti 4. Po střele Ondřeje Procházky se dlouho zkoumalo video, které určilo, že kotouč nepřešel brankovou čáru. Karlovarští se nadále pokoušeli prosadit, ale vzápětí mohl rozhodnout Jan Ordoš, když vyvezl kotouč z obranné třetiny a o milimetry minul prázdnou karlovarskou svatyni. Aktivní Procházka se ještě několikrát snažil najít recept na Dominika Hrachovinu, ale na brankáře Banesu nevyzrál. Dominik Šimon gólem do prázdné brány rozhodl o výhře Českých Budějovic - 3:0.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (Banes Motor České Budějovice):„Z mého pohledu jsme odehráli bezkrevnou první třetinu, ve které nás dvakrát zachránila tyč a v celém utkání nás podržel Dominik Hrachovina. Druhá třetina se nám paradoxně povedla, přestože s ní míváme problémy. Vytvořili jsme si dvoubrankový náskok a celkově jsme ji odehráli velice dobře. Byli jsme aktivní, vytvořili jsme si tlak do branky a měli jsme šance. Před závěrečnou dvacetiminutovkou jsme si vzpomněli na náš poslední zápas s Karlovými Vary, kdy jsme také vedli 2:0 a náskok ztratili. Soupeř od toho opět nebyl daleko, ale podařilo se nám to ustát a do prázdné branky jsme vstřelili třetí gól.“

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): „Byli jsme spokojení s naším výkonem v první třetině, kdy jsme plnili herní plán, který jsme si stanovili. Naopak jsme byli velice nespokojení s druhou třetinu, ve které jsme udělali individuální chyby a naší hře chybělo dostatečné úsilí. Ve třetí třetině jsme se zlepšili, ale soupeř si výhru zkušeně pohlídal a zaslouženě zvítězil. My jsme nedali už sto dvacet minut gól.“

Fotogalerie

Související články