HC Energie Karlovy Vary
Tipsport extraliga, PŘ3, so 9.3.2024, Karlovy Vary, KV Arena
HC Energie Karlovy Vary
Motor České Budějovice
1:3
0:1, 0:1, 1:1
Branky a nahrávky: 48:51 Procházka (Kangasniemi, Rachůnek; 5/4) – 02:55 Gulaš (Pech, Štencel; 5/4), 36:43 Kondelík (Pech, Štencel; 5/4), 49:28 Harris (M. Beránek, Pýcha; 5/5). Rozhodčí: Hradil, Veselý – Kajínek, Gerát. Diváci: 4746. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. Střely na branku: 30:30 (12:7, 10:11, 8:12). Zblokované střely: 16:13. Hity: 11:7. Vhazování: 25:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.
Rozhodčí: Hradil, Veselý – Kajínek, Gerát
vyloučení6:6
využití1:2
oslabení0:0
střely na branku30:30
zblokované střely16:13
hity11:7
vhazování25:30
diváci4746
HC Energie Karlovy Vary: Frodl – Mikyska, Bartejs, Huttula, Plutnar, McFadden, Stříteský, Dlapa, Rulík – Hladonik, Černoch, O. Beránek – Rachůnek, Gríger, Kangasniemi – Redlich, Kofroň, Procházka – Koffer, Kružík.
Motor České Budějovice: Hrachovina – Gulaši, Hovorka, Doudera, Kachyňa, Pýcha, Štencel, Štich – Přikryl, Kondelík, Gulaš – M. Beránek, Harris, Kubík – Simon, Pech, Valský – Toman, Koláček, Vopelka.

Komentář k utkání

Úvodní střelu utkání vyslaly Karlovy Vary, když se od modré napřáhl Michal Plutnar a prověřil hostujícího brankáře. Plutnar střílel znovu o pár sekund později, kotouč skončil v lapačce Dominika Hrachoviny. Skóre utkání otevřel Motor, když v přesilové hře nahrál Lukáš Pech na osamoceného Milana Gulaše , který se na kruhu napřáhl a dostal puk za Frodlova záda 0:1. Následně se do úniku dostal Jiří Černoch, který těsně před brankou nahrával na Ondřeje Beránka, ten však zakončit nedokázal. Po této šanci byl po střetu z ledu odvezen záchrannou službou Mikuláš Hovorka. Následně přišel Motor o dalšího hráče a to Jakuba Valského, který byl vyloučen do konce utkání. Energie mohla srovnat skóre. Dvakrát střílel v přesilové hře Daniel Kružík, puk dvakrát proletěl kolem masky Dominika Hrachoviny. Hosté si v závěru první třetiny zahráli přesilovou hru, ve které chtěl skóre navýšit Milan Gulaš, jeho střela pouze škrtla lapačku Dominika Frodla. Po první periodě se do šaten docházelo za stavu 0:1.

V úvodu druhé třetiny mohl srovnat Tomáš Bartejs, který si vyvezl puk do útočné třetiny a z levého kruhu prověřil budějovického brankáře. Dále ujel Jiří Černoch sám na Dominika Hrachovinu, ten si však svoji svatyni pohlídal. Prosadit se snažil v přesilové hře Ondřej Procházka, jeho střela proletěla kolem brankové konstrukce. Přesilovka Energie pokračovala i dále. Nejblíž gólu byl Daniel Kružík, který střílel z pravého kruhu, Dominik Hrachovina měl však připravenou svoji náruč. Na druhé straně se chtěl prosadit Adam Kubík, jenž jel sám na Dominika Frodla, jeho střela jen o kousek minula branku. Následoval tlak domácích. Nejdříve střílel Ondřej Dlapa z modré čáry, hostujícího brankáře neprostřelil. Poté své štěstí zkoušel Michal Plutnar, i ten si však na Hrachovinovi vylámal zuby. Do dvoubrankového vedení poslal České Budějovice Jáchym Kondelík , který si zpracoval střelu od Lukáše Pecha a dostal puk za Frodlova záda 0:2. Poslední střelu druhé periody vyslal Milan Gulaš, domácí brankář však vyrazil betonem.

První střelu ve třetí třetině vyslal Martin Beránek, ten Frodla z mezikruží nepřekonal. Poté se ihned po vhazování do puku opřel David Štichl, jeho střela mířila těsně vedle Frodlovy svatyně. České Budějovice následně vstřelily gól, ten následkem trenérské výzvy nebyl uznán. Karlovarští byli opět velmi blízko gólu. Tomáš Redlich jel sám na branku a z ostrého úhlu se snažil prostřelit Dominika Hrachovinu. Naděje domácích zažehnul polovině třetí třetiny iikka Gangasniemi dokázal dostat puk do branky i přes obří skrumáž, která se objevila před Dominikem Hrachovinou 1:2. KV Aréna ale stihla hned půl minuty poté. Třetí branku hostů přidal Brant Harris, který zakončoval v těsné blízkosti za záda Dominika Frodla 1:3. Snížit chtěl Joona Huttula, jenž pálil z levého kruhu, jihočeský brankář byl však připraven. V závěru třetí třetiny se snažili Energetici vytvořit tlak v útočném pásmě. Střelu vyslal nejdříve Tomáš Bartejs, který přestřelil. Následně Grígerova střela, která byla vyražena betony hostujícího brankáře.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary) Utkání mělo podobný scénář jako předešlé, kde o výsledku rozhodli kreativní hráči první přesilovkové formace soupeře. Bylo zmíněno, že ve hře pět na pět je ve skóre velký rozdíl, a to rozhodlo dnešní zápas i celou sérii. Přestože náš tým bojoval, jak si play-off zaslouží, tak soupeř díky přesilovým formací získal tu sérii na svoji stranu zaslouženě a my mu přejeme hodně štěstí do čtvrtfinále.

Ladislav Čihák (Banes Motor České Budějovice) V utkání opět rozhodly maličkosti. Pomohli jsem si přesilovkami, což bylo důležité. Vary trošku změnily cíl oslabení, my jsme na to byli připravení a vyšlo nám to. Pomohlo nám to moc a jsme rád, že to kluci znovu na oslabení vyblokovali, udělali moc práce. Jsem rád, že když jsem vedli, tak jsme nepředvedli úplně nějaký kolaps, co jsme udělali v druhém zápase. Kluci se z toho ponaučili a odehráli to velice dobře. Vyhazovali jsme kotouče, což bylo důležité, že jsme soupeře nepustili do tlaku, aby nemohl snížit. Celá série, ono to vypadá, že to bylo jednoznačné, ale vůbec tomu tak není. Vary hrály skvěle a tam rozhodovaly maličkosti i při hře pět na pět to bylo vyrovnané. Rozhodly přesilové hry v náš prospěch a naše skvělá oslabení. To si myslím, že to rozhodlo a jinak si myslím, že oba týmy předvedly bojovné výkony.

Související články