HC Energie Karlovy Vary

Na předkolo doma! Energie chce srovnat sérii s Motorem

Souboj o čtvrtfinále se přesouvá do KV Areny. Energetici prohrávají v sérii 0:2, nyní se ale přesouvají domů, kde využijí výhody domácího prostředí a zabojují o vyrovnání série. Třetí duel předkola sehrají v sobotu, případný čtvrtý pak v neděli. Úvodní vhazování padne v 16:30. Přijďte podpořit karlovarské hokejisty v nejdůležitějších duelech sezóny.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

Doprovodný program

Fanzóna nebude chybět ani během zápasů play-off! Těšit se můžete na tradiční atrakce, můžete se však kreativně zapojit a na utkání si přinést vlastnoručně vyrobený transparent. Autory těch nejlepších pak odměníme.

O první pauze budeme soutěžit se společností Thermal, oficiálním partnerem klubu, druhá pauza bude patřit vozidlům společnosti Manfred Schöner. Partnerem utkání je společnost Thermal.

Úvodní bitvy pro Motor

Obě utkání hraná v budějovické Budvar aréně ovládl domácí Motor a v sérii vede 2:0. Nejprve ve středečním duelu zvítězil 4:2, ve čtvrtek pak 5:4 po prodloužení. Alfou a omegou série jsou zatím přesilové hry. Jihočeši v nich vstřelili již pět branek. Energetikům se naopak zatím v téhle dovednosti nedaří. Vyloučení svého soupeře zatím potrestali pouze jednou.

Dalším faktorem je českobudějovický kapitán Milan Gulaš. Osmatřicetiletý útočník nasbíral ve dvou dosavadních zápasech 5 bodů (3+2) a je zatím nejproduktivnějším hráčem série. Bodově se ale daří také dalším zkušeným hráčům, Brantu Harrisovi (3+1) a Lukáši Pechovi (1+2). Tři body za stejný počet asistencí již nasbírali také Jáchym Kondelík s obráncem Janem Štencelem. Naopak se zdá, že formu na předkolo nenačasoval ideálně brankář Dominik Hrachovina. Z devětačtyřiceti střel inkasoval šestkrát a jeho úspěšnost zákroků činí pouhých 88%.

Z kabiny Energie

Karlovarští hokejisté prohráli první dvě bitvy, rozhodně ale ještě neskládají zbraně, válka totiž pokračuje. Euforii a víru jim dodala třetí třetina druhého zápasu, ve které dokázali srovnat z 0:4 na 4:4 a vynutili si prodloužení. Ve hře pět na pět mají energetici pozitivní skóre. Úkol pro domácí duely je tedy jasný – zlepšit disciplínu a vyvarovat se zbytečným vyloučením. Zároveň zapracovat na svých přesilových hrách, které v play off rozhodují zápasy.

,,Budějovice mají v téhle sérii výborné přesilovky a my jim je nesmíme dopřávat tak často. Hrají je super, jsou to zkušení hráči, mají na to kvalitu. Kluci, co hrají oslabení, to mají složité. Musíme se s tím ale nějak popasovat a vylepšit to,“ shrnul po utkání klíčové faktory útočník Tomáš Rachůnek, který je zatím nejproduktivnějším energetikem s bilancí 1+3.

„Klíč k utkání je jasný – vyvarovat se zbytečným faulům, který v daný moment nic neřeší. Dále musíme zlepšit hru speciálních týmů, tedy přesilovky i oslabení. Při hře pět na pět umíme soupeři dělat problémy, což jsme si dokázali v obou duelech. Jen musíme plnit co, co si řekneme po celých šedesát minut. Série je stále otevřená. My v sobotu uděláme maximum pro zisk prvního vítězství a pak budeme koukat dál,“ říká před sobotním duelem asistent trenéra Vojtěch Šik.

Související články