HC Energie Karlovy Vary

Pátek třináctého? Ale ne! Energetici parádně otočili duel v Budějovicích

Karlovarským na jihu Čech utekl úvod a domácí se brzy dostali do vedení. To ve druhé části navíc ještě navýšili. Jenže v té třetí po trefě Dávida Grígera srovnal prvním gólem v sezoně Matěj Stříteský a souboj dospěl do nájezdů. V těch se trefili pouze Tomáš Rachůnek a Ondřej Beránek a Energie tak po dvou ztrátách zapisuje vítězství v nájezdech.
Tipsport extraliga, 10. kolo, pá 13.10.2023, České Budějovice, Budvar aréna
Motor České Budějovice
HC Energie Karlovy Vary
2:3sn
1:0, 1:0, 0:2 – 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 01:44 Simon (Valský, Doudera; 5/5), 32:15 Doudera (Pech, Simon; 5/5) – 45:09 Gríger (Kangasniemi, Jiskra; 5/5), 55:30 Stříteský (Hladonik, Bartejs; 5/5), rozh. náj. Rachůnek. Rozhodčí: Jeřábek, Mejzlík – Rampír, Klouček. Diváci: 5917. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Střely na branku: 34:19 (5:5, 16:7, 11:7). Zblokované střely: 19:11. Hity: 4:2. Vhazování: 26:34. Průběh utkání: 2:0, 2:2.
Rozhodčí: Jeřábek, Mejzlík – Rampír, Klouček
vyloučení3:3
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku34:19
zblokované střely19:11
hity4:2
vhazování26:34
diváci5917
Motor České Budějovice: Hrachovina – Gulaši, Pýcha, Doudera, Hovorka, Štencel, Vráblík, Štich – Ordoš, Harris, Kubík – M. Beránek, F. Přikryl, Gulaš – Simon, Pech, Valský – Chlubna, Hanzl, Vopelka.
HC Energie Karlovy Vary: Frodl – Plutnar, Huttula, Bartejs, Stříteský, Pulpán, Dlapa, Havlín – Hladonik, Černoch, O. Beránek – Rachůnek, Gríger, Kangasniemi – Redlich, Jiskra, Zetterberg – Koffer, R. Přikryl, Procházka.

Komentář k utkání

Úvod měli pod kontrolou hosté. Neúspěšný pokus Milana Gulaše následoval průnik po pravé straně Jakuba Valského, který dokázal před několika energetiky podržet puk a následně jej posunul na Dominika Simona, jenž zpoza kruhů zaznamenal první trefu v dresu Motoru. Karlovarští se do utkání začali dostávat v polovině první části. Jejich největší šance přišla pět minut před sirénou, Tomáš Rachůnek ale v přečíslení hledal Dávida Grígera nepřesně.

Druhá dvacetiminutovka začala nebezpečnými šancemi na obou stranách. Po střele Jana Hladonika na druhou stranu ujel Martin Beránek, na Dominika Frodla byl však krátký. Obrana energie opět zaspala o chvíli později, kdy se zcela sám před jejich svatyní zjevil Milan Gulaš, ten chtěl akci ještě přikrášlit posunutím na Branta Harrise, Kanaďan se z ostrého úhlu ale neprosadil. Hrálo se opět vyrovnaně až do času 32:15. V útočném pásmu vytvořil Lukáš Pech prostor pro Milana Douderu, který obehrál Frodla a zařídil domácím dvougólové vedení. To Motor hodně nakoplo a Energie se nemohla dostat na soupeřovu půli. Jejich gólman ale držel Západočechy svými zákroky pořád na dostřel.

A plná kontrola hry ze strany hostů pokračovala i ve třetí třetině. Karlovarským vůbec nepomohla ani přesilovka. V té naopak ve vlastním pásmu vyrobil trestuhodnou chybu Michal Plutnar, po jehož špatné rozehrávce spěchal směrem k Frodlovi Jan Ordoš, který si vykoledoval trestné střílení. Jeho blafák ale hostující brankář přečetl. Při hře pět na pět ale vynikající kombinaci na jeden dotek zakončil do prázdné Dávid Gríger a pro Energii svitla naděje. A chvíli poté měl na hokejce srovnání Joona Huttula, ten si všiml odraženého kotouče, jeho pokus ale vyrazil Dominik Hrachovina. Zlom přišel v 56. minutě, kdy si Matěj Stříteský sebral puk v rohu, vybruslil před branku a perfektním bekhendem srovnal stav. Jihočeši ke konci velmi tlačili, urvat pro sebe tři body se jim však nepovedlo.

V prodloužení měly oba celky spoustu nebezpečných šancí, oba Dominikové hájící své branky však nepovolili a vše dospělo do nájezdů.

V těch jako jediní uspěli energetici. Nejprve si Hrachovinu položil Tomáš Rachůnek, přesně k tyči se poté prosadil Ondřej Beránek, který definitivně rozhodl o dělbě bodů.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (Banes Motor České Budějovice): „Ztratili jsme dva body. Měli jsme dobrý vstup do utkání a dali jsme gól. Pak se hra vyrovnala, ale po našem druhém gólu jsme měli skvělou pasáž a měli jsme dost příležitostí, abychom odskočili na 3:0. Jeden inkasovaný gól s námi otřásl a zápas jsme ztratili. Jáchym Kondelík by měl nastoupit už v neděli proti Třinci.“

David Bruk (HC Energie Karlovy Vary): „Pro nás jsou to nesmírně cenné dva body, protože jsme prohrávali 0:2 a jela se proti nám penalta. Domácí vedli 1:0, hrál se vyrovnaný hokej, ale druhý gól s námi zamával. Do zápasu jsme se vrátili povedenou přesilovkou, která nás nakopla. Podařilo se nám vyrovnat, prodloužení a nájezdy, to už je loterie.“

Fotogalerie

Související články