HC Energie Karlovy Vary

Momenty výhry: Grígerův milník, bratrský souboj i fanouškovská podpora

Energetici zvládli těžký duel v Českých Budějovicích a po parádním obratu brali dva body. Výhra se nerodila vůbec snadno, kromě bodového zisku ale byly k vidění i další zajímavé momenty.

Grígerův milník

Dávid Gríger stál na konci parádní kombinace, kterou energetici snížili na rozdíl jediné branky. Jeho pátý gól v sezoně byl navíc jeho už celkově stý v nejvyšší soutěži. Více o milníku píšeme v samostatném článku.

Návraty do sestavy

V Třinci nehráli, proti Motoru už ale byli zpátky. Jan Hladonik překonal krátkou nemoc, Dominik Frodl lehčí zranění a oba přispěli k výhře Energie na ledě Českých Budějovic. Do sestavy se vrátil i obránce Matěj Stříteský a byl ústřední postavou zápasu, když po parádním sólu svým druhým gólem v sezoně vyrovnal na 2:2!

Přikryl vs Přikryl

Nebylo to pro ně poprvé, ale přesto se tak často nestává, aby proti sobě v soutěži nastoupili sourozenci. Za Motor v pátek nastoupil Filip Přikryl, za Karlovy Vary Roman, ten navíc vůbec poprvé v dresu Energie. Přikrylové proti sobě hráli v 1. lize i extralize, i tak byl pro ně včerejší duel opět výjimečný.

Fanouškovská podpora

Na co se energetici mohou spolehnout, to jsou v letošní sezoně jejich fanoušci. V domácí hale drží rekord klubové návštěvnosti v úvodních kolech nového ročníku extraligy, jenže i venku se na ně mohou hráči spolehnout. Naši příznivci nechyběli v Ostravě, Olomouci, Boleslavi, Hradci, Třinci a ani včera v Českých Budějovicích.

Šedesát minut nerozhodlo

Vůbec poprvé v sezoně utkání Energie nerozhodla základní hrací doba, následně se žádný z týmu neprosadil ani v hodně akčním prodloužení. Výsledek tak určily samostatné nájezdy. V nich vládl Dominik Frodl, který chytil všechny čtyři pokusy soupeře, a také Tomáš Rachůnek s Ondřejem Beránkem, kteří své nájezdy suverénně proměnili.

Související články