HC Energie Karlovy Vary

Gríger mezi kanonýry, v extralize překonal skvělý milník!

V úvodu sezony je v parádní formě. Útočník Dávid Gríger se proti Motoru trefil popáté v letošním ročníku, když zakončoval parádní kombinaci energetiků v závěru přesilové hry. Kontaktní branka byla navíc už jeho stou v nejvyšší soutěži!

Sám slovenský forvard o tomto milníku ale neměl příliš tušení. „O milníku jsme se dozvěděl teď. Značí to, že už jsem docela starý (úsměv). Já ale tyhle osobní statistiky moc neřeším. Důležité je, že se nám zadařilo týmově a vezeme důležité dva body. Na tom gólu jsem jen slízl smetanu. Byla to perfektní akce mých spoluhráčů, já jsem to jen zakončil do prázdné branky,“ popsal skromně šťastný střelec.

Na sto vstřelených branek stačilo Grígerovi 345 soutěžních utkání. Šedesát šest branek vstřelil v karlovarském dresu, zbylých třicet čtyři gólů během dvouletého angažmá v Liberci.

Gríger přišel na západ Čech už před sezonou 2013/14 jako jedna z posil pro juniorský tým hrající mezinárodní Mládežnickou hokejovou ligu (MHL) a hned se zařadil mezi jednu z velkých opor týmu.

V extralize debutoval v polovině října 2015 v utkání Energie na Spartě, premiérové branky se dočkal takřka na den přesně o rok později, když skóroval při domácí výhře nad Zlínem v poměru 7:4.