HC Energie Karlovy Vary

Gríger: V neděli musíme navázat na třetí třetinu

Karlovarská Energie prohrávala po čtyřiceti minutách 0:2, nakonec si však, díky skvělé třetí třetině, odváží dva body za vítězství 3:2 po samostatných nájezdech. Obrat nastartoval krásným gólem Dávid Gríger, jenž stál na konci pohledné akce. Byla to jeho již stá extraligová branka.

Dávide, vyhráli jste v Budějovicích po nájezdech. Hodně těžký zápas, souhlasíte?
Velmi těžký. Začátek jsme nezachytili a dostali gól. Pak se nám hrálo složitě, Budějovice mají dobrý tým a neustále byly nebezpečné.

Opět jste velmi rychle inkasovali a celkově nezačali dobře. V čem byl problém?
Musíme být více koncentrovaní a připravení od první sekundy. Tyhle rychlé góly jsou problém. Soupeři to vlije krev a hraje se jim dobře, my jsme naopak dole. Byl to boj do konce a klobouk dolů za třetí třetinu. Celý tým ukázal sílu. Myslím, že jsme si za tím vyrovnáním šli.

Po druhém inkasovaném gólu šla hra hodně dolů. Jak moc vás nastartoval ten přesilovkový gól? Přesilovky se vám letos obecně zatím daří…
Určitě nám to pomohlo. Chtěli jsme dát co nejrychleji gól, aby soupeř znervózněl. Podařilo se a měli jsme tak ještě celkem dost času. Cítili jsme, že máme takové to momentum. Šli jsme do toho ještě víc a naštěstí se vyrovnat podařilo. Super odmakané dva body.

Co proběhlo před třetí třetinou v kabině?
Říkali jsme si, že musíme hru zjednodušit. Měli jsme tam totiž plno zbytečných ztrát. Vše jsme tlačili do branky, zbývalo posledních dvacet minut, takže ani nic moc jiného nezbývalo. Chválabohu to ve třetí třetině vyšlo, ukázali jsme sílu a charakter. Tak jako jsme odehráli třetí třetinu musíme hrát i nadále. V neděli musíme začít takhle hned od první vteřiny.

Vám osobně se zatím střelecky daří, dnes další branka. Celkově už stá extraligová. Věděl jste o tomto milníku?
O milníku jsme se dozvěděl teď (úsměv). Značí to, že už jsem docela starý. Já ale tyhle osobní statistiky moc neřeším. Důležité je, že se nám zadařilo týmově a vezeme důležité dva body. Na tom dnešním gólu jsem jen slízl smetanu. Byla to perfektní akce mých spoluhráčů, já jsem to jen zakončil do prázdné branky.

Otočili jste výsledek z 0:2 na 3:2, což může zvednout sebevědomí i do nedělního duelu, souhlasíte?
Určitě. Jak už jsem říkal, musíme od první vteřiny hrát tak jako jsme odehráli v Budějovicích třetí třetinu. Víme co nás čeká. Musíme být perfektně koncentrovaní, nečeká nás totiž nic jednoduchého.

Děkuji za rozhovor.

Související články